10 tips tegen muggen!
6 aug 2015 Gezondheid Lifestyle 16

10 tips tegen muggen!

Op het moment dat ik dit blogje schrijf irriteer ik mij aan een aantal muggen om mij heen. Als eerste is het natuurlijk niet slim van mijzelf om de tuindeuren de hele dag wijd open te laten staan en vervolgens te klagen over die vervelende muggen. Maar goed, dat laten we maar even achterwege. Ik heb namelijk een aantal tips tegen muggen, onder andere iets met een bananenschil, en ik hoop dat jullie er net zo veel aan hebben als ik! Lees je mee met mijn tien tips tegen muggen?

10 tips tegen muggen

Muggen komen af op water

Muggen komen af op water. Muggen leggen hun eitjes in zoet water en muggenlarven leven zelfs onder water. Als je dus vlak bij water, bijvoorbeeld een vijver of sloot woont zijn daar muggen. Maar ook komen muggen op gewoon water in de tuin af. Zorg er dus voor dat er geen lagen water, bijvoorbeeld in bloempotten, blijven staan. Zorg ervoor dat dakgoten droog zijn en er geen plassen water in de tuin liggen.

Azijn tegen jeuk muggenbult

Ook azijn schijnt te helpen tegen de jeuk, en ook citroen! Tegen de jeuk kan je een citroenschijfje op de muggenbult leggen. De jeuk zal hierdoor gaan afnemen.

Kruis zetten op muggenbult

Tegen de jeuk kan het ook helpen om met je nagel een kruis te zetten op de muggenbult. Dit is iets dat ik vroeger geleerd heb, en wat ik nog steeds doe. Het helpt bij mij vaak, maar lang niet altijd.

tips tegen muggen

Het plaatsen van een hor

Een hor plaatsen voor deuren en ramen houdt de muggen zeker op afstand. Laat ook nooit de deuren openstaan met de lampen aan. (Dit is vooral een tip voor mezelf haha). Mocht je toch de neiging hebben om deuren te laten open staan is het plaatsen van een hor dé tip.

Bananenschil tegen jeuk muggenbult

Wist je dat je de jeuk kan verzachten door met de binnenkant van een bananenschil op de muggenbult te wrijven? Het helpt echt!

Klamboe tegen muggen

Voor kinderen die veel last hebben van muggen is een klamboe perfect om muggen op afstand te houden. Zelf had ik er vroeger ook altijd een, erg fijn en handig.

Calendula tegen jeuk

Calendula werkt tegen jeuk. Een of twee keer per dag op de bult smeren en de jeuk wordt snel minder. Bij de drogist zijn er verschillende smeersels verkrijgbaar met Calendula.

Muggen op afstand houden met een ventilator

Muggen houden niet van tocht. Door een ventilator bij je bed te zetten houd je de muggen ver op afstand.

Honing tegen jeuk

Je kan ook een beetje honing op de huid smeren, dit zal de jeuk verzachten en werkt ontstekingsremmend.

Citroenmelisse houdt muggen op afstand

Citroenmelisse is een plantje waar muggen niet van houden, een plantje hiervan in de vensterbank en de muggen blijven hier uit de buurt.

Middelen tegen insectenbeten

Bij de drogist zijn diverse middelen te koop tegen insectensteken. Deze middelen bieden verlichting en zijn vooral bij kleine kindjes handig om te gebruiken.

Muggen komen af op lichaamsgeur

Zelf ben ik dit jaar nog geen enkele keer geprikt (jeej). Vincent is inmiddels wel een aantal keren gestoken en Senna krijgt van de muggenbulten zelfs hele plekken. Voor Senna vind ik het ideaal om een spray te gebruiken zoals Prrrikweg (nee, dit is geen gesponsord artikel). Wist je trouwens dat muggen af komen op een lichaamsgeur die zij lekker vinden. Ben je dus met anderen, bijvoorbeeld je partner, kiest de mug de lekkerste lichaamsgeur. Is jouw partner degene die altijd gestoken wordt ben jij dus veilig en zal je weinig geprikt worden. Ben jij de enige in de ruimte dan maakt het de mug niet uit, dan pakt hij jou :-).

Tot zover mijn tips tegen muggen. Heb jij nog handige tips tegen muggen? Laat je reactie achter in de comments, ik ben heel erg benieuwd of er nog tips zijn die ik zelf niet ken!

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • debby

  Lavendel! Ik heb een tijdje terug zelf lavendelspray gemaakt en dit helpt zo goed tegen de muggen en ik slaap er lekker van in 🙂

 • Sandra

  Kijk, dit noem ik nog eens goede tips! Gelukkig kiest de mug mij bijna nooit om te prikken, haha.

 • Joy

  Wat een super handige en simpele tips zitten hierbij zeg! Sommige zijn nieuw voor mij maar ga ik zeker aan denken/gebruiken bij een muggenbeet.

 • Rosanne

  Wat een goede tips! Ik krijg ook altijd als ik geprikt wordt hele grote plekken dus dat voorkom ik liever.
  Gelukkig heb ik er niet zo vaak eentje. Vroeger toen mijn zus en ik samen in een tent op de camping sliepen zat zij de volgende ochtend helemaal onder de muggenbulten en had ik er geen :’)

 • Renate

  Ik wist dat muggen op lichaamsgeur afkomen! Daarom worden sommige mensen wel gestoken en sommige mensen niet en gelukkig ben ik een van die mensen die muggen niet lekker vinden ruiken blijkbaar haha en in dit geval ben ik daar heel blij om. De laatste keer dat ik gestoken ben is al zo’n 7 jaren geleden denk ik? damn! Ieder geval goede tips voor de gene die wel gestoken worden!

 • Iris

  Mijn klamboe hangt het hele jaar door boven mijn bed, aangezien muggen soms ook laat in het najaar of vroeg in het voorjaar verschijnen. Misschien overwinteren ze binnen.

 • Gineke

  Ik heb last van hooikoorts. En die pillen die ik daarvoor neem werken ook tegen muggenbulten. En gewoon te halen bij de drogist.

  • Saskia Hardeman

   Wat handig! Mag ik vragen welke tabletten dat zijn?

   • Gineke

    Allefree onder andere. Staan wel veel verschillende bij in de buurt. Ook wel huismerken.

 • Jouvence

  fijne tips.! xx

 • Renske

  Handig artikel! Dat van de bananenschil en citroenmelisse wist ik nog niet. Ik ben zelf allergisch voor muggenbeten, dus ik vraag mij af of een bananenschil zal helpen bij mijn gigantische muggenheuvels, haha. Ik heb er gelukkig tabletten voor gekregen van de huisarts. :p Die citroenmelisse ga ik eens proberen!

 • lin mommysworld

  Handige tips! Ik wordt echt altijddddd geprikt!! En niet alleen door muggen haha laatst was ik onder m’n oksel geprikt door een wesp (au) Emiel mocht dus onder m’n oksel het gif weg zuigen. heeel charmant!

 • José

  Ik zit aaltijd onder de muggenbulten. Super vervelend! Dank voor de tips. Sommigen wist ik niet 🙂

 • Daniëlle

  Wat een goede tip om geen water in de tuin te laten staan..dat doe ik namelijk nog weleens

 • sammie

  Op dit moment had ik meer gehad aan tips tegen vliegen hihi, bij ons op het werk zitten er best veel en zooooo irritant. Muggen, ook vreselijk irritant maar dit jaar nog maar 1 muggenbult gehad, gelukkig 🙂 Ik heb begrepen dat ze ook op je adem af komen, en geur die daar in zit maar inderdaad niet op licht.

 • Sas

  Handig artikel dit! Gelukkig *klopt af* nog geen last gehad van muggen. Houden zo!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.