Mama’s Noodgevallen Musthaves
26 mrt 2015 Gezondheid Lifestyle Mama 4

Mama’s Noodgevallen Musthaves

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En zeker met kleine kinderen ben ik altijd extra alert. Er zijn dan ook een aantal musthaves die ik altijd in huis wil hebben. Gewoon voor het geval dat, zodat we voorbereid zijn op ongelukken. Benieuwd welke noodgevallen musthaves ik hiervoor zoal in huis heb? Lees dan snel verder!

Geval van nood

Bij het schrijven van onderstaand lijstje bedacht ik mij dat alle musthaves die ik opnoem altijd handig zijn om in huis te hebben in geval van nood. Of je nou mama bent of niet. Zelf merk ik dat sinds ik moeder ben ik echt op dit soort dingen let en voorheen minder. Vandaar de titel Mama’s Noodgevallen Musthaves.

Pleisters

Dit zal je natuurlijk niet verbazen. Pleisters zijn altijd belangrijk om in huis te hebben. Niet alleen voor kinderen trouwens, zelf heb ik er ook een handje van om mij in mijn vinger te snijden. Sinds ik mama ben neem ik trouwens ook altijd pleisters mee in mijn handtas, je weet maar nooit natuurlijk.

Koelzak

Mijn moeder had altijd een koelzak in de diepvries. Ontzettend handig bij vallen/blauwe plekken. Nu heb ik er zelf ook een standaard in de diepvries liggen. Nog niet nodig gehad gelukkig, maar ik ben blij dat ik er een heb.

Kinderparcetamol

Toen Senna nog klein was heeft hij vaak oorontsteking gehad. Daarvan heb ik geleerd om altijd paracetamol in huis te hebben. Vreselijk als je kindje zo veel pijn heeft en je kan niets geven. Ik heb daarom tegenwoordig altijd een doosje zetpillen in huis en een doosje sinaspril.

Arnicazalf

Ook ideaal voor blauwe pijnlijke plekken. Ook dit is iets wat ik van mijn moeder heb geleerd om altijd in huis te hebben. Ik denk dat dit ook wel echt voor alle mama’s een aanrader is. Zelf heb ik er standaard een in huis van VSM maar er zijn natuurlijk ook nog andere zalven verkrijgbaar.

Essentials

Ontsmettingsspray

Zelf vind ik het handig om in huis te hebben maar ik denk niet dat het noodzakelijk is. Een schaafwondje of klein wondje kan je ook heel goed onder de kraan uitspoelen. Wat ik wel een aanrader vind is ontsmettingsalcohol om je handen mee te ontsmetten voordat je een wondje (met water) gaat schoonmaken.

Thermometer

Iets wat iedereen gewoon in huis moet hebben. Temperatuur is een belangrijke indicatie en daarvoor heb je een thermometer nodig. Zelf hebben we een gewone thermometer. We hebben een tijd een oorthermometer gehad maar dit was geen groot succes aangezien deze niet nauwkeurig was.

Pincet

Vorige zomer heeft Senna eens een splinter in zijn voet gehad. Echt een rotplek en heel naar voor zo’n kleintje. Wat was ik blij dat ik toen een pincet in huis had en zelf de splinter er uit kon halen. Daarom zorg ik er altijd voor dat er een pincet in huis is. Desnoods zou ik gewoon mijn eigen tweezermanpincet goed ontsmetten met alcohol en gebruiken.

Wat vind jij van deze musthaves? Heb jij nog toevoegingen?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Sophie

  Hihi wij hebben thuis altijd een zak erwten in de diepvries liggen aangezien dat makkelijk meebeweegt om je arm of been vergeleken een koelzak.

 • marjon

  Koelzak en ontsmettingspray hebben wij hier niet in huis. De anderen dingen zijn herkenbaar en ook zeker vaak nodig in huis 😉

 • Iris

  Random voorwerp uit de vriezer is hier de koelzak. Hoewel, vlees is geen goed plan, want dan ontdooit het en dat is niet de bedoeling.

 • mathiske's mamablog

  Vochtige doekjes en zakdoekjes om van alles en nog wat te poetsen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.