Wondermiddel: Tea Tree Olie
27 aug 2013 Gezondheid Lifestyle 0

Wondermiddel: Tea Tree Olie

Ooit heb ik de  Tea tree olie eens ontdekt omdat ik last had van puistjes. Maar wist je ook dat Tea tree olie goed is voor meerdere probleempjes? Zo werkt Tea tree olie bijvoorbeeld ontstekingsremmend, en kan je het ook gebruiken bij een vette huid. Klik verder en ik vertel je er meer over!

Tea tree olie

Heb je wel eens gehoord van Tea tree olie? Nee? Dat is jammer want het kan bij zoveel probleempjes en kwaaltjes helpen! Tea tree olie komt oorspronkelijk uit Australie. De olie wordt gemaakt van de bladeren en twijgen van de Melaleuca Alternifolia boom. De oorspronkelijke Australische bewoners gebruikten de bladeren al om infecties te voorkomen en voor bepaalde huidaandoeningen. Tea Tree doet denken aan een soort thee, maar dit heeft er niets mee te maken. De extracten die de oorspronkelijke Australische bewoners maakten leek op de thee van die tijd. De thee die wij nu kennen lijkt er totaal niet meer op.

Bacteriedodende werking

Een van de belangrijkste eigenschappen is dat Tea tree olie een bacteriedodende werking heeft, vandaar dat het zo goed helpt tegen bijvoorbeeld puistjes of een koortslip. Tea tree olie kan je rechtstreeks door middel van bijvoorbeeld een wattenschijfje op de huid aanbrengen. Mocht je een gevoelige huid hebben doe je er wel verstandig aan om eerst de Tea tree olie te mengen met een paar druppeltjes water. Je kan de Tea tree olie ook verdunnen met olijf of amandelolie. Gebruik dan vijf delen olijf of andere olie als basis en meng dit met een deel Tea tree olie. Tea tree olie is alleen voor uitwendig gebruik.

Tea Tree Oil

Tips Tea Tree Olie

Ben je nieuwgierig geworden naar wat Tea tree olie allemaal voor je gezondheid en beauty kan doen? Hieronder heb ik een aantal tips opgesteld.

 • Heb je last van roos? Voeg een druppeltje Tea tree olie aan je shampoo toen en masseer het goed in, vooral de hoofdhuid. Daarna goed uitspoelen.
 • Een druppeltje Tea tree olie toevoegen aan je shampoo helpt ook om je haar te versterken.
 • Als je last hebt van een paar puistjes kan je Tea tree olie op een wattenstokje doen en deze deppen op een puistje. Herhaal dit een paar dagen en het puistje zal snel wegtrekken.
 • Tea tree olie werkt ook goed tegen een vette huid. Doe een paar druppeltjes op een wattenschijfje en ga hiermee deppend over je gezicht. Herhaal dit dagelijks.
 • Beginnende koortslip? Breng een klein beetje Tea tree olie aan en het blaasje zal snel opdrogen. Je kan de Tea tree olie aanbrengen met een wattenstaafje, doe dit meerdere keren per dag. Er zijn ook lippenbalsems waar Tea tree olie in verwerkt zijn, deze kan je ook gebruiken.
 • Tea tree olie desinfecteert wondjes. Je kan bijvoorbeeld een druppel Tea tree olie op een gaasje doen en daarmee de wond schoondeppen (wel eerst het wondje schoonspoelen).
 • Insecten houden niet van de geur van Tea tree olie. Om muggen op afstand te houden kan je een paar druppeltjes op een zakdoek naast je bed leggen.
 • Toch geprikt door een mug? Doe een klein beetje Tea tree olie op een wattenstaafje en stip dit aan op de muggenbult. De jeuk zal snel verminderen
 • Ook voor blauwe plekken kan je met een wattenschijfje een paar druppeltjes Tea tree olie aanbrengen. De plek zal sneller genezen.
 • Exceem? Tea Tree olie! Dagelijks aanbrengen en het exceem zal verminderen. Let wel op dat het hier gaat om licht exceem.
 • Kriebel hoest? Lekker stomen met een paar druppeltjes Tea tree olie. Het hoesten zal verminderen.

Tea Tree Olie tegen puistjes

Wat veel voordelen heeft Tea tree olie he? Eigenlijk zijn het er nog wel veel meer. De belangrijkste heb ik in dit artikel verwerkt. Zelf gebruik ik Tea tree olie ook al jaren. Zoals ik vertelde heb ik het voor puistjes gebruikt. Nu gebruik ik het nog steeds maar dan voor wondjes of om mijn handen te desinfecteren. Zelf heb ik de Spray van de tuinen, deze vind ik erg handig omdat deze niet meer verdund hoeft te worden. Als ik een wondje heb, of mijn zoontje heeft een blauwe plek of muggenbult kan ik het er zo op sprayen, en het doet zijn werk nog goed ook.

Er zijn verschillende producten te koop waar Tea tree olie in verwerkt zit. Bijvoorbeeld blokken zeep, sprays, tandpasta, voetengel en ga zo maar door. Tea tree olie is ook gewoon puur als olie verkrijgbaar bijvoorbeeld bij De Tuinen en bij sommige drogisten. De prijs van de pure Tea tree olie ligt ongeveer rondom de € 9,00.

Ben jij al bekend met de Tea tree olie en wat vind je hiervan?

 

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.