Superfoods: De Goji Bes
20 sep 2013 Gezondheid Lifestyle 7

Superfoods: De Goji Bes

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met het eten van Gojibessen. Deze bessen hebben de naam zeer gezond te zijn en daarnaast ook veel te kunnen doen voor je uiterlijk zoals een gezonde huid en het helpen om af te vallen. Vandaag vertel ik je er meer over!

Jullie hebben vast wel eens iets gehoord over de zogenoemde superfoods. Dit is een categorie aan voedingsmiddelen die een buiten bijzondere (geneeskrachtige) werking zouden hebben. Zo zouden superfoods je weerstand een onwijs sterke boost geven en zou het besje boordevol anti oxidantenten bevatten. Deze goji bes wordt zelfs de meest voedbare vrucht op aarde genoemd.

Als eerst een heel klein stukje theorie over de Goji bes. Goji bessen komen van de struik Lycium Barbarum oftewel de Boksdoorn. De Goji bes bestaat al eeuwenlang en komt oorspronkelijk uit Azië. Tegenwoordig wordt deze bes ook steeds meer in Europa gebruikt. Ook in Nederland is deze bes erg populair vanwege de vele voedingsstoffen die deze bessen bezitten. Voornamelijk wordt de Gojibes aangebouwd in China. Ook worden de bessen in China gedroogd of tot sap verwerkt. In gedroogde vorm behoudt de Goji bes al zijn gezonde voedingsstoffen. Deze Goji bes wordt vaak ook een “happy berry” genoemd. Dit vanwege de vele gezondheidsvoordelen die deze bes zou hebben, er wordt zelfs beweerd dat je jezelf door deze bes gelukkig gaat voelen.

Goji bes

Een aantal voordelen van de Goji bes op een rij

 • De goji bes stimuleert de stofwisseling en kan zo helpen met afvallen
 • Door gebruik van de Goji bes slaap je dieper en word je uitgeruster wakker
 • Bewezen is dat Goji bessen positieve resultaten bereikt op het voorkomen van kanker
 • Goji bessen zorgen voor een stralende egale huid, steeds meer wordt deze bes ook in cosmetica gebruikt
 • Goji bessen hebben een positieve uitwerking op het hart en helpt een verhoogde bloeddruk te reguleren
 • Goji bessen gaan het verouderingsproces tegen
 • De Goji bes versterkt de weerstand
 • De Goji bes verhoogt het libido
 • De Goji bes kan het gezichtsvermogen verbeteren
 • De Goji bes geeft een ontstekingsremmend effect

Voor meer voordelen van de Goji bes klik hier.

Goji bes

Gebruik

Je kan de bessen gedroogd eten. Er zijn mensen die dit lekker vinden, ik vind dit het zelf niet lekker. Zelf zet ik thee en doe ik daar een handje Goji bessen in. De bessen weken dan en worden zacht, deze eet ik dan later op. Ook zou je de bessen bijvoorbeeld door de yoghurt kunnen doen maar je kan er ook heerlijke smoothies mee maken! Ik heb zelf ook wel eens appelflapjes gemaakt met daarin Goji bessen in plaats van rozijnen. Dit zou je bijvoorbeeld ook met een appeltaart kunnen doen. Senna eet deze besjes trouwens gewoon droog en is er gek op!

Goji bessen

Conclusie

Deze bessen gebruik ik ongeveer een jaar. Ben er tussendoor even mee gestopt om er later weer mee te beginnen. Of de Goji bes alle voordelen die het schijnt te hebben nakomt, kan ik niet zeggen. Wat ik wel aan mijzelf merk is dat ik minder snel verkouden ben en deze bes dus mijn weerstand verhoogt. Als ik mij ziek voel worden neem ik wat extra handjes van deze bessen in mijn thee en ik merk dat ik dan veel sneller opknap. Dus dat het de weerstand zou verhogen geloof ik wel, dus ik neem trouw elke dag een handje Goji bessen. Of het ouderdomsproces vertraagd wordt door deze bessen, kan ik je pas over 20 jaar vertellen 😉

Goji bessen zijn niet goedkoop. Wel zijn de prijzen verschillend. Zelf betaal ik voor 350 gram € 14,99.

Zou jij meer willen lezen over Superfoods?

xoxo Saskia

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Liefdevolle chocolade

Review: Natural Temptation Thee

Volg jij Twinkelbella al via Facebook en Bloglovin?

Bij 75 volgers op Facebook organiseer ik een winactie!

 

Reacties

 • Tjuly

  Leuk artikel! Je hoort er veel over de laatste tijd!

 • ChantalAngel

  Ik heb er ook veel over gehoord. Ik vind ze wel duur moet ik zeggen. En ik vraag me af als je ze eerst laat weken in de thee of dan de meeste stoffen niet afgebroken worden? Als ze niet zo duur waren zou ik ze zeker een keer proberen.

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je berichtje! Nee hoor de stoffen worden niet afgebroken. Bovendien kan je de thee daarna ook opdrinken, krijg je zeker alles binnen 🙂 Je hebt ook kleinere zakjes die je kunt kopen, deze zijn goedkoper en zo kan je het uitproberen.

 • Kimberly

  Ik ben het niet in dorp nog niet tegen gekomen maar wil het zo graag een keer proberen! Ik ben echt benieuwd wat het voor mij zou doen

 • I scream beauty

  Ik vind ze erg lekker!! Wat een slim idee om ze in de thee te doen, dat ga ik ook eens proberen.

 • Beautyjuf

  Dit is ook toevallig: ik heb ze afgelopen week voor het eerst gegeten (gedroogd). Ze zijn erg lekker! Ik wist niet dat ze zo ontzettend gezond waren. Toch weer iets goeds gedaan voor mijn ‘lijffie’ zonder dat ik het zelf in de gaten had 😉

 • Zoë

  Heel interessant! Ik ben wel benieuwd naar de besjes 🙂 Volgende keer neem ik een zakje mee naar huis!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.