Wat je allemaal kan doen met een citroen.. (beauty)
28 jul 2015 Lifestyle 22

Wat je allemaal kan doen met een citroen.. (beauty)

De citroen is een vrucht die de laatste tijd bij mij thuis heel veel gebruikt wordt. Elke avond maak ik een kan water met schijfjes klaar om in de koelkast klaar te zetten voor de volgende dag. Ik vind citroen heerlijk verfrissend en drink mijn water er graag mee. Maar wist je ook dat er meerdere dingen zijn die je kan doen met een citroen? Zelfs beautygerelateerde dingen! Ik vertel je vandaag wat je allemaal kan doen met een citroen!

Citroen voor witte nagels

Dit is misschien wel een van de meest bekende beautytip met deze citrusvrucht. Door het gebruik van nagellak kunnen je nagels verkleuren. Door je nagels in te smeren met een citroen zullen je nagels weer de oude kleur terug krijgen. Je kan eventueel ook een lauwwarm badje maken met een paar druppels. Herhaal dit regelmatig voor een optimaal resultaat.

Citroen als nagelverharder

Door citroensap te vermengen met olijfolie en hier je nagels 15 minuten in te dompelen worden de nagels sterker. Ook door je nagels regelmatig met citroen in te smeren zullen je nagels sterker worden. Toch is in combinatie met olijfolie nog een betere combinatie omdat de nagels ook zal verzorgen.

Citroen tegen vet haar

Niets zo irritant als vet haar. Geen tijd om je haren te wassen? Doe een paar druppeltjes citroensap op je haar en borstel het goed door. Weg vet haar en hoi mooie schone haren!

citroen

Citroen voor witte tanden

Deze tip hoor ik heel vaak. Zelf ben ik bang dat ik mijn glazuur beschadig maar ik weet dat er genoeg zijn die het wel doen. Zoals algemeen bekend heeft citroen een blekende functie. Door dit op je tanden te smeren worden deze witter. Ook kan je het mengen met soda en hiermee je tanden poetsen.

Citroen tegen een droge huid

Droge ellebogen? Smeer wat citroensap op en laat het tien minuten intrekken. Na het afspoelen met water blijft er een zacht huidje over. Ook kan je dit bijvoorbeeld doen bij droge lippen. De velletjes zullen verdwijnen met als gevolg mooie zachte lippen.

Dit waren mijn tips! Ik ben heel erg benieuwd of je deze tips al kent, en misschien zelfs gebruikt. Deel je ervaring in de comments, ik ben erg benieuwd!

Heb jij nog een tip met citroen? Wat vind jij van deze tips?

handtekening-saskia

 

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Martina

  Leuke tips! Sommige kende ik nog niet

 • Els

  Nooit geweten al deze handigheden :-). Ik heb eigenlijk nooit citroen in huis…

 • Willemieke

  Hé, dit wist ik helemaal niet. Vooral van dat vette haar. Super handig! Thanks 🙂

 • Sandra

  Goede tips! Dat het tegen vet haar werkt wist ik nog niet. Dat ga ik zeker eens uitproberen!

 • sunny mama

  Wauw! Mijn tandarts zou me zwaar om m’n donder geven als ik mijn tanden zou gaan poetsen met citroen. Als je je glazuur zo snel mogelijk van je tanden af wilt halen, dan moet je ze vooral met citrusvruchten poetsen. Dat is de beste manier om zo snel mogelijk tanderosie te krijgen!

  • Saskia Hardeman

   Mijn tandarts zou het inderdaad ook niet zo waarderen nee.

 • Liset - Beautydagboek

  Wat een fijne tips, ik wist niet dat het het kon gebruiken voor een droge huid! Zelf doe ik wel graag een schijfje citroen in mijn groene thee (lekker fris!) en gebruik ik het ook als schoonmaakmiddel in de magnetron :). Je doet een paar druppels in een kommetje water, je verwarmt hem 5 minuten lang in de magnetron en dan laten alle viezigheden los en kun je het zo wegvegen!

 • Daniëlle

  Die van wittere tanden kende ik wel, maar dat het ook kan helpen tegen een droge huid wist ik nog niet. Handig! 🙂

 • debby

  Dat van die droge huid wist ik echt niet. Ga ik eens proberen. Tanden witter maken zou ik ooit niet durven.

 • Britt

  Handige tips!

 • Marijke - de beste versie van jezelf

  Ik vind de foto van jou en de citroen erg grappig, leuk gedaan!

 • beautifulday4makeup

  He, Ik wist niet dat je citroen ook kon gebruiken als nagelverharder

 • Ysanne

  Slimme tips! Ik gebruik citroen vooral om mijn avocado niet bruin te laten worden 🙂

 • Joy

  Bedankt voor een aantal handige tips, sommige dingen hiervan wist ik niet eens! En ga ik zeker proberen, en verder vertellen. Mijn zusje heeft vaak last van velletjes op haar lippen, en zal blij zijn met deze tip.

 • Vlijtig Liesje

  Dat van die witte tanden lijkt me wel iets om te proberen! Wat kun je veel doen met een citroen zeg!

 • Kirsty

  Fijne tips! Een aantal pas ik zelf ook toe, maar stiekem vind ik het vooral heel lekker voor in mijn water.

 • Eline

  Handige tips! Ik wist bijvoorbeeld niet dat citroen goed helpt tegen vet haar. Zeker een keer het proberen waard.

 • Valerie | More Than Squats

  Leuke tips! Je kan citroen ook gebruiken als je een vers vlekje hebt, zoals bijv. litteken van een puistje, om te zorgen dat ‘ie sneller verdwijnt en niet zo donker wordt.

  • Saskia Hardeman

   Wat leuk, die kende ik nog niet!

 • Manon

  Voor vet haar ja? dat wist ik helemaal niet dat ga ik eens proberen!:)

 • Iris

  Je kunt ook citroensap in je haar doen en in de zon gaan zitten, dan wordt je haar lichter. Alleen het kan zijn dat je haar zo droog als stro wordt.

 • Simone

  Oh, ik heb altijd van die velletjes aan mijn lippen. Dat ga ik eens uitproberen. Heerlijk trouwens een schijfje citroen in je drinken in de zomer!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.