Zwangerschaps clichés
14 jan 2015 Mama 21

Zwangerschaps clichés

Nu ik voor de tweede keer in verwachting ben, word ik mij veel meer bewust van de clichés die er heersen rond een zwangerschap. Bij de zwangerschap van Senna had ik gewoon niet zo veel last van clichés en dit maal wel. Sterker nog: volgens mij ben ik momenteel het stereotype zwangere vrouw met alles erop en eraan. Ik zette een aantal clichés op een rijtje en deel ze vandaag graag met je! Kijk je mee?

Een zwangere vrouw eet augurken

Dit is wat mij betreft toch wel het grootste cliché omtrent zwangere vrouwen. Een zwangere vrouw eet augurken wordt er vaak gezegd. Toen ik in verwachting was van Senna had ik hier totaal geen behoefte aan. In deze zwangerschap daarentegen heb ik aardig wat augurken op en met name in het eerste trimester was de behoefte heel groot. Ik kon in de nacht zelfs misselijk wakker worden wat weer overging als ik augurken had gegeten.

Een zwangere vrouw met veel pukkels krijgt een meisje

No, als ik dit moet geloven krijgen we definetly een meisje. Bij Senna had ik namelijk helemaal geen pukkels. Vooral in het begin van mijn zwangerschap had ik er heel erg veel last van, vreselijk! Nu wordt het gelukkig met de juiste verzorging minder en ik hoop dat dit blijft!

Een zwangere vrouw kan om de kleinste dingen in huilen uitbarsten

Toen ik net een paar weken in verwachting was en een keer met de boodschappen iets verkeerds had meegenomen barstte ik thuis in huilen uit. Gelukkig wisten we dat dit door mijn zwangerschap kwam anders was het wel heel raar geweest 😉

Een zwangere vrouw ruikt alles

Oohja, ook aan dit cliché voldoe ik helemaal. Verschrikkelijk wat een zwangere vrouw allemaal kan ruiken. Bij de zwangerschap van Senna vond ik het bijvoorbeeld vreselijk om boodschappen te doen omdat ik dan allemaal vieze mensen rook. Nu ik in deze zwangerschap steeds erg misselijk ben is het nog vervelender om alles te ruiken.

Een zwangere vrouw kan al om het woord “frikandel” spugend naar het toilet rennen

Ja. That’s me. Alles wat ik om mij heen ruik of hoor wat vettig of vies is op dat moment (bijvoorbeeld in de ochtend) voel ik me direct misselijk worden en moet ik echt gaan rennen.

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of jij deze clichés kent of herkent! En misschien zijn er wel cliches die ik helemaal niet in dit rijtje heb toegevoegd! Ik lees ze graag terug in de comments en ben heel benieuwd. Liefs en xxx

 

Reacties

 • Gwen

  Hier twee x pukkels in eerste trim en stralende huid de weken erna. En, twee meiden 😉 Willen julljw geslacht weten trouwens? Ik zie je de 20e hè? Leuk!!

  • Saskia Hardeman

   Ja wij willen het geslacht weten en we horen het dinsdag :-).

 • Diana Carlton

  Haha dus het cliché wat betreft de augurken klopt bij jou wel ;-). Ik heb gruwelijk veel last gehad van pukkels in mijn gezicht en ik had een continue vieze smaak in mijn mond. Zo vies!

  • Saskia Hardeman

   Die vieze smaak herken ik wel, de eerste paar weken had ik continue een bloedijzersmaak in mijn mond, schijnt ook een kwaaltje te zijn maar ooh zo vies.

 • Yasmin

  Yups alle cliché’s die je benoemt herken ik van mijn 1e trimester. Tijdens het 2e zijn ze wel overgegaan allemaal.

 • Nelleke

  Haha, wat leuk geschreven! Ik houd nu al heel erg veel van augurken, dus ik ben benieuwd hoe dat zal zijn mocht ik ooit zwanger worden 😉 Wel vervelend zeg voor jou, die misselijkheid enzo. Niks aan!

 • beautifulday4makeup

  Hihi, grappig om te lezen

 • Esther

  Wat heb je dit leuk geschreven! Ik ben ontzettend verslaafd aan augurken. Vooral die partjes die vind ik zo ontzettend lekker! Dat wordt nog wat als ik zwanger ben haha. Hopelijk gaat de misselijkheid wat over. heel vervelend.

 • Bertine

  ohh gutjes… duidelijk zwanger dus. moest stiekem wel lachen om het huilen omdat je een verkeerde boodschap had meegenomen, lijkt me echt apart!

 • Iris

  Het lijkt me echt raar als je zo verandert door een zwangerschap, dat je achteraf denkt: ‘Deed ík dat?’.

  • Saskia Hardeman

   Ja klopt inderdaad, een zwangere vrouw kan rare dingen doen 🙂

 • Rebecca

  Haha, dus eigenlijk zijn bijna alle clichés gewoon hartstikke waar.. Over de augurken hoor je inderdaad echt aaaltijd. Ben nu wel benieuwd op het een meisje word.. zal toch wel gek zijn als je dat kan zien aan je pukkels

  • Saskia Hardeman

   Ja, daar ben ik ook heel benieuwd naar.

 • wellnewss

  Je kunt mij altijd wakker maken voor augurken, maar ik ben toch echt niet zwanger haha. Xx Laura

 • Teddy

  Wat grappig, ik kende sommige nog helemaal niet! Ben benieuwd of ik hier ook last van ga krijgen als ik later zwanger ben

 • annouska

  Ah die clichés ze kloppen dus best wel 😛

 • Wendy

  Toch gek en apart wat een zwangerschap allemaal wel niet met een vrouw doet.

 • Nicky

  Oei. Als ik dit lees, dan moet ik dringend een zwangerschapstest doen! 😉

 • Nesrin

  Super leuk om te lezen. Ik heb twee zwangerschappen gehad en ze waren toch wel iets verschillend van elkaar of dat nu te maken heeft dat het eerst een meisje was en de tweede een jongen weet ik niet.

  Toen ik zwanger was van mijn dochter toen rook ik echt alles, geur van eten (niet alles hoor) maakte mij helemaal gek.

 • Whitney

  Oh wat komisch dit! ik heb helemaal niets met augurken, weer niet. En dat ruiken, ohh lijk net een speurhond!

 • Liess

  Ik rook toen ik zwanger was echt alles. Vreselijk. Ik kon mies amper een kus geven omdat de rooklucht me zowat liet kokhalzen. Gelukkig is dat nu weg.
  Toch mis ik die goeie neus

  Oh en augurken , zure dingen in algemeen was wel iets wat ik heerlijk vond

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.