Wat je nog niet wist over thee! (Thee weetjes)
5 dec 2015 Lifestyle 17

Wat je nog niet wist over thee! (Thee weetjes)

Onlangs kreeg ik een erg leuk persbericht opgestuurd met daarin leuke thee weetjes die ik zelf nog niet wist. Als echte theeleut leek het mij leuk om deze weetjes met jullie te delen. En ik deel een eigen vreemde thee gewoonte met jullie!

Zoals ik al wel vaker heb verteld: ik ben gek op thee. Mijn vreemdste theegewoonte is dat ik altijd een kopje mee naar bed neem voordat ik ga slapen. Heerlijk. Ik word er rustig van en kan er echt van genieten. Onlangs kreeg ik zelfs van Vincent een thee-koop-verbod opgelegd omdat onze kast uitpuilt van de thee. Zelf drink ik voornamelijk alleen maar groene en kruidenthee. Zwarte thee drink ik eigenlijk nooit (meer). Mijn favoriete thee is slaapthee, brandnetelthee, en thee met citroen. Maar eigenlijk kan je mij wel blij maken met de meeste smaken thee, ik kan er geen genoeg van krijgen!

Kneipp Thee

Kneipp Thee

Onlangs kreeg ik een geweldig pakket met het nieuwe theeassortiment van Kneipp. Het assortiment bestaat uit tien verschillende natuurlijke kruidenmelanges. Zo is er thee met zuiverende eigenschappen, zoals brandnetelthee maar zit er ook een detoxthee en slaapthee in het assortiment.  Ook deelde Kneipp een aantal erg leuke thee-weetjes. Een aantal zal ik hieronder vertellen.. Kende jij deze weetjes al?

 • Wist je dat koude thee een heel goed schoonmaakmiddel is voor spiegels?
 • Zet groene thee liever niet met met kokend water van 100 graden maar met water van 75 graden, anders kan de thee een bittere smaak krijgen. Het laten afkoelen kost ongeveer een minuut.
 • Er zijn wel 1500 verschillende soorten theeplanten.
 • Thee ondersteunt de spijsvertering en heeft een ontspannende werking.
 • Groene thee kan een positieve werking op acne. Doop een zakje groene thee in heet water. Laat het water uitdruppelen en haal het warme zakje over je gezicht.

Kneipp Thee

Kneipp Thee

 • Volgens een onderzoek uit Japan vermindert thee de risico op nachtmerries. Dat komt omdat thee het brein kalmeert.
 • Groene thee bevat de stof catechine. Deze stof is erg gezond voor de huid en de rest van het lichaam. De stof werkt antibacterieel en antiviraal, gaat huidveroudering tegen, is goed voor mond en gebit en helpt om cholesterol te verlagen. Voordelen genoeg dus!
 • Wist je dat water dat eerder gekookt is geweest een lichte metaalsmaak kan geven aan thee? Gebruik daarom altijd vers water.

De nieuwe Kneipp kruidentheeën zijn te koop bij de drogist. Adviesprijs: 2,99 (15 sachets)

Ken jij de nieuwe thee van Kneipp al?

handtekening-saskia

Doe jij ook mee met de Zarqa winactie?

Dit artikel bevat producten welke ik opgestuurd heb gekregen. 

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Tamara

  Jaaa ik heb ze ook gekregen! Ik was super blij want ik beb gek op thee! Leuk artikel zo met al due weetjes!

 • Carlijn

  Haha dat theekoopverbod klinkt heel bekend. Ik heb hetzelfde verbod opgelegd gekregen 😉 Wat goed om te weten dat je altijd vers water moet gebruiken. Soms zet ik uit luiheid de waterkoker nog een keer aan, met water dat er al een dag in zit. Niet meer doen dus.

 • Dorien

  Leuke post! Ik ben ook echt gek op thee! Ik zet net als Carlijn ook vaak het water opnieuw op, dat doe ik voortaan ook niet meer. Handig om te weten dat ik er ook mijn spiegels mee kan schoonmaken!

 • Wilmaaa

  Haha, nooit geweten dat je er spiegels mee kon schoonmaken!

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik was ook een theeleut! Het liefst groente thee met citroen, en ik had van pickwick de ontspan thee met honing. Ik ken deze thee nog niet, ik heb de neiging om altijd bij mijn favoriet te blijven.

 • Tessa

  Wat een leuke weetjes! Ik ben ook een theeleut eerste klas, ik leef op thee, haha. Het liefst rooibos maar groene thee en kruidenthee drink ik ook graag. Momenteel koop ik vooral losse thee, is nog lekkerder dan een zakje vind ik!

 • Eva

  Hihi wat leuk om te lezen dat jij ook zo gek op thee bent! Ik kan echt niet zonder mijn dagelijks kop thee (eigenlijk meerdere op een dag :-)). Ik drink ’s ochtends vaak een kop zwarte thee. In de avond vaak kamille thee, heerlijk!! Ik wist niet dat Kneipp ook thee in hun assortiment heeft. Lekker! Ik ben er wel benieuwd naar! Ik ga gauw eens kijken in de winkel.
  Liefs,
  Eva

 • Tine

  Ik moet dringend meer groene thee drinken! Misschien dat het helpt tegen mijn acne die ik gekregen heb tijdens mijn zwangerschap maar nu nog heb ..

 • Natascha

  Die tip voor het schoonmaken van spiegels ga ik onthouden! Wat een leuke weetjes. Ik ben ook een enorme theeleut, zit zelfs nu ook al aan mijn tweede kopje van vandaag 🙂

 • anneleen

  Interessant om te lezen! Ik ben dol op thee! 🙂

 • Els

  Ik hou van Thee, nooit geweten dat je nog zoveel meer met thee kunt. Ik kende deze theesoorten nog niet.

 • Linda

  Jeetje dat wist ik allemaal niet! Ik drink zelf ook het liefst lekkere kruidenthee, moet altijd alleen een beetje honing in en dat is dan weer minder gezond haha

 • Sandra

  Ik wist niet dat Kneipp ook thee heeft! Ben wel erg benieuwd moet ik zeggen. Een aantal dingen wist ik nog niet van de feitjes. Dat groene thee bijvoorbeeld erg goed is voor je huid en dat thee je brein kalmeert. Wist ik niet!

 • Iris

  Leuk dat Kneipp ook thee heeft, ik kende het merk alleen van de verzorgingsproducten.

 • Darina

  Wat een leuke en interessante thee weetjes. Ik ben ook dol op thee en vooral kruiden theetjes!

 • Nicole @ Everyday-Life.nl

  haha dat van die spiegels! Ik ben ook geen op thee., vooral kruidenthee! yummie!

 • beautifulday4makeup

  Dat van die spiegels wist ik wel, maar ik doe het eigenlijk nooit. Misschien moet ik dit toch eens gaan proberen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.