Mijn favoriete thee! (en afraders)
27 nov 2013 Lifestyle 35

Mijn favoriete thee! (en afraders)

Eerder heb ik al weleens verteld dat ik een absolute theeleut ben. Naast koffie drink ik gedurende de dag niets anders. Inmiddels heb ik ook een grote voorraad aan thee. En wat ik nou zo leuk vind is dat er steeds weer nieuwe smaken uitkomen die ik heerlijk kan uitproberen! Vandaag laat ik je een paar van mijn favorieten zien! En ook een aantal afraders.. Lees je mee?

Thee

Kruidenthee

Het liefst drink ik kruidenthee en dan als het even kan biologisch. Maar als het niet biologisch is vind ik het ook prima hoor. Toch merk ik dat ik sneller neig naar biologische kruidenthee. Waarom? Tjah sowieso krijg ik gedurende de dag al genoeg cafeine binnen omdat ik veel koffie drink, dus ik moet ook een beetje afwisselen. En biologisch spreekt mij gewoon aan. Dit heb ik overigens niet altijd gehad. Toen Senna groter werd en vast voedsel mocht gaan eten ben ik er pas veel meer op gaan letten.

Clipper thee

Clipper Tea

Nieuwe thee ontdekken vind ik altijd zo leuk. Zo kwam ik onlangs in de Albert Heijn deze Clipper thee tegen. Ik had hier al wel iets over gehoord en nam deze daarom ook gelijk mee naar huis. En de thee is echt super lekker! Clipper bestaat al heel lang en is sinds kort ook verkrijgbaar in nederland. Clipper thee is biologisch. Bij ons in de supermarkt waren er maar een aantal smaken verkrijgbaar waaronder deze Lemon & Ginger. Ik kan je wel vertellen dat deze thee een absolute aanrader is. De smaak vind ik heel puur en gewoon erg lekker!

Yogi Thee

Yogi Tea

Yogi Tea vind ik ook altijd erg lekker. Ook biologisch en ze hebben echt ontzettend veel smaken! Zo hebben ze zelfs mannenthee 😀 Deze thee drink ik regelmatig, ik moet van mij zelf altijd eerst een pakje opmaken voordat ik een nieuwe smaak koop. Ja, ook een aanrader! Detox thee is sowieso iets wat mij aanspreekt en daarnaast ben ik dol op de smaak van citroen in mijn thee.

Pickwick Green Hammam

Pickwick Green Hammam

Ongetwijfeld hebben jullie deze thee vast wel ergens al voorbij zien komen. Ik was echt verrast door deze thee. Voor de verandering is deze thee niet biologisch maar wel erg lekker! Ik ben dol op muntthee. Aangezien het buiten kouder wordt doen mijn eigen muntplantjes het niet meer zo goed. Dus kan ik mooi deze thee van Pickwick gebruiken als vervanger! Er gaat niets boven verse muntthee maar dit is een goed alternatief!

Piramide sprookjesboom thee

Piramide sprookjesboom thee

Senna zijn favoriete thee kan natuurlijk in dit artikel niet ontbreken. Van Piramide hebben ze ontzettend leuke sprookjesboom thee. Als ik mij niet vergis bestaat deze serie uit drie verschillende soorten speciaal voor kinderen. Ook deze thee wisselen wij af en Senna is er gek op! Overigens vind ik het zo ontzettend leuk dat hij samen met mama thee drinkt! Eerder moest hij er niets van weten, maar nu kan hij er geen genoeg van krijgen. Happy moments

Piramide thee

Piramide thee

Naast dat ik heel veel verschillende thee uitprobeer blijf ik mij altijd vasthouden aan de thee van piramide. Lekker, niet duur en gezond. Ook piramide heeft ontzettend veel smaken in het assortiment. Brandnetelthee is een thee welke ik vaak gebruik omdat brandnetel reinigend werkt. ook venkel is een van mijn favorieten. Daarnaast heeft Piramide ook veel melanges in het assortiment. De thee die je op bovenstaande foto in het midden ziet is een van mijn favorieten. Dit is een thee met zoethout, gember en zwarte peper. Heerlijk voor de herfst en winter!

Thee afraders

Thee afraders

Hoe kan het ook anders dan dat er ook thee is welke ik niet lekker vind. Op bovenstaande foto zie je Liefde & Passie van Pickwick. Het idee van de thee vond ik super leuk, daarnaast ziet de verpakking er heel schattig uit. Het leek mij heel leuk om dit bijvoorbeeld als klenigheidje aan iemand cadeau te geven. Maar helaas de smaak vind ik echt niet lekker. Ik gooi echt bijna nooit thee weg, maar deze dus wel. Ook de Nachtrust van Jacob Hooy ben ik niet heel enthousiast over. De thee van Javob Hooij is niets mis mee, hun detoxthee is geweldig! Maar nee deze Nachtrust thee vind ik echt niet lekker.

Zoethout in thee

Wat mij opvalt bij het kopen van kruidenthee is dat er veelal zoethout in zit. Op zich heb ik hier geen probleem mee maar ik let er voor mijzelf heel erg op dat ik gedurende de dag niet te veel zoethout drink. Zoethout kan de bloeddruk verhogen wat er weer voor kan zorgen dat je hoofdpijn krijgt. Ik ken mensen die de hele dag door thee met zoethout drinken en dan klagen over hoofdpijn en een te hoge bloeddruk. Tjah dat is niet zo gek denk ik dan.. Dus misschien ook een tip voor jullie om op te letten.

Zo dit was een hele lijst. En dan valt het nog mee want ik heb inmiddels een hele verzameling aan allemaal heerlijke thee!

Wat is jouw favoriete thee?

xoxo Saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin en/of twitter?

Reacties

 • linda

  Ik hou ook zeker van kruiden theetjes 🙂
  Leuk om zo eens mee te lezen en nieuwe smaken te ontdekken. Heb je silhouet al geprobeerd van de Pickwick lijn waar liefde en passie ook in zit?
  Earl Grey, daar kan je nooit mis mee gaan qua smaak, maar iets minder healthy. Rooibos is ook zeker eeb favoriet van mij!

  • Saskia Hardeman

   Nee die heb ik nog niet geprobeerd. Ga ik onthouden!

 • WeHeartFit

  Ik ben het met je afraders helemaal eens, die van Pickwick is echt niet lekker! Ik vind de slaap lekker thee van Pickwick nu sinds een tijdje wel lekker, terwijl ik die eerst echt afschuwelijk vond haha. Mijn favoriete thee blijft winterglow van Pickwick en groene thee met citroen

  • Saskia Hardeman

   Winterglow klinkt ook lekker, ga ik eens naar kijken.

 • Charlotte

  Wat een hoop thee heb jij inderdaad! Mijn favoriete thee is Chineze Vitalize van AH. Het klinkt niet lekker en ze hebben hem niet in elk filiaal, maar dit is de absolute favoriet van mij en mijn theeleutende collega’s!

 • Marloes

  Ahh thee ♥ Ben benieuwd naar de Clipper! Snel eens uitproberen 🙂

 • Beautyjuf

  Kruidenthee: heerlijk! Er zitten een aantal theesoorten tussen die ik nog niet ken. Leuk artikel!

 • Lisa Esther

  Ik vind groene thee en muntthee echt heel erg lekker 🙂 verder vind ik het altijd een beetje eng om nieuwe smaakjes uit te proberen omdat zo veel smaakjes zo chemisch smaken, haha 🙂 ik moet het toch maar gewoon eens proberen!

  • Saskia Hardeman

   Kruidenthee heeft vaak geen chemische smaak, misschien kan je dat proberen.

 • Hester

  Ik ben ook een grote fan yogi tea. De detox smaak heb ik nog niet geprobeerd maar die klinkt ook erg lekker. Ik drink het liefst de chocolade smaak.

  • Saskia Hardeman

   Chocoladesmaak ken ik dan weer niet 🙂

 • Mandy

  Eigenlijk drink ik altijd rooibos thee. Ik drink niet heel veel thee, dus als ik het drink is het rooibos.

 • Kim / Vintage & Beauty

  Ah bah zoethout thee 😛 Das naast rooibos het enige wat ik echt heel vies vind haha.

  • Saskia Hardeman

   Ja ik houd er ook niet van. In veel kruidenthee zit het wel toegevoegd, maar dat vind ik minder erg 🙂

 • cuisineceline

  Mijn favoriete thee is Twinings Earl Grey 🙂

 • Tessa sdlovefashion

  Ik hou ook enorm van thee! Ik ben heel saai, maar ben echt dol op sterrenmunt. En op de 20 kruidenthee van zonnatura, dat is echt een aanrader!

  Liefs, Tessa

 • Jess

  Ik heb sinds kort Yogi thee ontdekt. Erg lekker. Ik ben eigenlijk niet zo’n theemens maar probeer toch steeds wel een paar kopjes te drinken. Dat van die zoethout wist ik niet. Goede tip, ik heb namelijk een hoge bloeddruk dus dat ga ik niet drinken dan.

 • Luuke

  Ik drink graag thee, maar vaak doe ik het niet. Ik vind die delicious spices van pickwick lekker, vooral gekarameliseerde peer en turkish apple

 • Gwen

  Hier ook een echte theeleut, ik was (ben) supergek op Earl Grey en kokosthee van de Xenos (ook black tea), maar probeer dat tegenwoordig zo min mogelijk te drinken en richt me op kruidenthee. Sterrenmix meestal of een blauw doosje van Piramide, weet niet eens hoe die heet – ze hebben hem op kantoor staan en hij is heerlijk 🙂

 • Esther

  Ten eerste: wat een leuke blog en nog bedankt voor je reactie op mijn blog! Was ik heel blij mee. Ik ben zelf ook een theeleut, dus leuk artikel! Ga jou aanraders eens op mijn lijstje zetten! Ik vind de thee van Xenos heel lekker, heb nu tropical en passie vrucht als favoriet 🙂

 • Mirjam - Jewelyz

  Haha ik dacht dat ik een echte theeleut was zeg 😉 maar ik ken veel theesoorten/merken/smaken niet eens die je hierboven noemt! Schandalig. Ik ben helemaal fan van speculaasthee van Pickwick! Hmmm 🙂 En chai thee ook!

 • Lies

  Heel erg leuk om te zien wat je thee aanraders en ook afraders zijn! Ik ben zelf ook gek op thee en drink vooral heel veel kruidenthee waarbij mijn favoriet rooibos mango & peach is. Ik probeer ook zoveel mogelijk smaken uit te proberen, maar van deze ken ik er eigenlijk nog geen één. Ik ga er zeker eens naar kijken op de Green Hammam na, want de groene thee bevat ook cafeïne en daar kan ik helaas niet tegen. Qua thee voor de nachtrust drink ik altijd de goede nachtrust van Zonnatura die vind ik echt heel erg lekker.

 • Nadine

  Oké mijn gouden thee tip (nu komt het): een laagje kandij suiker in je mok/glas en dan verse munt. <3!!!!!!!!

 • Kimberly

  Die Yogi tea vind ik altijd heel erg lekker, hmm! Ik wil de thee van clipper ook nog wel eens proberen, hoor er de laatste tijd wel heel veel over. Dat over zoethout wist ik trouwens nog niet! Ik hou totaal niet van zoethout maar hoor mensen inderdaad wel eens klagen.

 • Michaela

  Ahww de verpakking van de Efteling thee ziet er zo schattig uit! Ik houd het altijd bij groene thee!

 • Beautydagboek

  Ik ben ook een echte theeleut! Lekker warm en heerlijk om de hele dag door te drinken 🙂

 • Esmée

  Wat een leuk artikel! Ik hou van thee, op dit moment heb ik ook een kop. Leuke aanraders en goed dat je ook je afraders laat zien. Green hammam heb ik zelf wel geprobeerd, maar het is niet mijn smaakje. x

 • Eline

  Ik ken ze allemaal nog niet, maar ga ze zeker eens proberen! Mijn favoriet op dit moment is Gold Tea Black van Lipton <3

 • Jhemyla

  Groene thee met citroen vind ik echt heerlijk!

 • me

  Mensen met hoge bloeddruk wordt alzo afgeraden om iets te nemen met zoethout er in dus behalve thee ook dingen als Stophoest en uiteraard drop.

 • Lisa

  Dat van die zoethout wist ik niet! Handige tip, wel jammer, want zoethout is mijn absolute favoriet. In de zomer drink ik het met munt (dat trouwens wel weer goed schijnt te helpen tegen hoofdpijn) en in de winter met kamille.

  Ik drink bijna nooit thee van de supermarkt, ben een tijd geleden begonnen met schepthee voor in een zeefje. Nu ik die kwaliteit eenmaal gewend ben, valt de supermarkt thee steeds weer vreselijk tegen.
  Mijn favoriet? Behalve zoethout zijn er twee theeën die echt geweldig zijn, Drie Koningen Melange en Het Geheim Van Toetanchamon. Of ze ergens anders te vinden zijn, weet ik niet, veel theewinkels verkopen hun theeën namelijk onder verschillende namen, maar als je ze tegenkomt, zeker proberen!

  De meest vieze thee die ik ook heb gehad was een soort appeltaart thee, hij rook heerlijk naar appeltaart, maar er zat gewoon geen smaak aan. Ik heb er toen een geurzakje van gemaakt 🙂

 • Whitney

  Heerlijk thee. Hier nog een theeleut. Ik ben gestopt met Pickwick en drink voornamelijk alleen Lipton. Soms ook van de Xenos omdat kokos zo lekker is. Ik ben benieuwd naar brandnetel smaak van Piramide. Verder idd ook muntthee. Heb echt een kastvol thee, zodat ik keuze genoeg heb.

 • Lotte

  Meeste kende ik wel en clipper heb ik een aantal keren in mijn handen gehad misschien toch is gaan halen. Zelf drink ik momenteel vooral veel ‘losse’ thee bij erica kruiderijen vandaan. En dan de gunpowder groene thee en de goedemorgen kruiden thee zijn echt twee aanraders 😀

 • Anoeska

  Ik ben ook echt een theeleut! Die Sprookjesboom thee, wat schattig. Kaneelthee blijft toch echt mijn favoriet maar heb laatst Sinterklaas thee gekocht met allemaal kruiden en die is ook heerlijk. 🙂

 • Bas

  Ik ben fan van de zonnaturathee’s. Prima van smaak, de Detoxthee is heerlijk! De eerste paar dagen knallende koppijn maar dat is inmiddels over. Detoxthee kun je ook zelf maken met bijvoorbeeld Gember, Citroen en Kurkuma. Goede nachtrustthee van Zonnatura is ook heerlijk!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.