Voordelen van de Babytijd
15 mrt 2016 Mama 17

Voordelen van de Babytijd

Ik schreef eerder al over de nadelen van de babytijd. Alleen, zoals ik toen ook al schreef, zitten er veel meer voordelen aan de babytijd. Ik ben zelf dol op de babytijd en vind het heel fijn.  Vandaag kan ik dus ook precies vertellen wat ik ik de voordelen vind voordelen van de babytijd!

Babyknuffelen

Het babyknuffelen vind ik toch wel het allerfijnste. Hoe erg ik ook last kon hebben van mijn prenatale depressie, een babyhuidje aanraken en vasthouden geeft een heel fijn gevoel. Soms kan ik dan ook echt nog wel het huid op huid contact met een kleine baby missen. Alsmede de borstvoeding vond ik altijd heel fijn om te geven.

Veel slapen

Senna was niet zo’n grote slaper, maar Sophia daarentegen was en is nog steeds een geweldige slaper. Fijn om zo af en toe toch nog even wat rust te hebben en om zelf soms ook nog wat te rusten. Sophia slaapt vooralsnog in de ochtend twee uur en in de middag vaak ook nog eens. Zelf geeft mij dit vaak de kans om ook nog even te rusten.

Oxytocine

Alle mama’s zullen oxytocine wel kennen. Het is een stofje die vrij komt bij aanraking, seks (jaja) maar ook bij borstvoeding en als je naar je pasgeboren kindje kijkt. Ik vond het altijd zo fijn om naast mijn kindjes te liggen in bed en naar ze te kijken . Dan kwam er een heleboel oxytocine vrij :). Vooral tijdens de borstvoeding ontstond er een soort van oxytocine explosie haha.

lief

Structuur

Na de geboorte van Sophia merkte ik weer hoe fijn ik de structuur vind die een pasgeboren baby met zich mee brengt. Helemaal in het begin in de newborn fase is er natuurlijk vrij weinig structuur, maar naarmate de rust terugkeert, komt de structuur steeds meer terug. Ik vond dat persoonlijk ontzettend fijn.

Het leren kennen van je kindje

Het leren kennen van je kindje is zeker niet altijd gemakkelijk. Ik vond dit namelijk best pittig in het begin. Zeker met alle loskomende emoties kan dit best lastig zijn. Maar uiteindelijk is het natuurlijk ook een prachtig iets om je eigen kindje te leren kennen en er een band mee te mogen opbouwen. Dit is mij heel wat waard .

Ouder worden

Toen Sophia een baby was riep ik heel hard dat ik wilde dat het nooit over zou gaan en zij altijd klein zou blijven. Nu zij ouder wordt, vind ik haar steeds leuker worden. En dat zegt heel wat, want de babytijd vond ik al zo geweldig! Nu ik alles zo opschrijf mis ik het ook best een beetje. Een tijd om voor altijd te blijven herinneren dus .

Jullie begrijpen wel dat ik de babytijd zelf heel erg fijn vond. Maar hoe groter mijjn kindjes worden hoe leuker ik ze vind. Over een tijd kunnen jullie dus een blog verwachten met voordelen van de peutertijd haha! Want die tijd zijn we hard naar op weg. Sophia wordt zo groot!

Wat vind of lijkt jou een voordeel van de babytijd?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik vind dat vele slapen en dat knuffel het fijnste. Ze kunnen dan zo lekker rustig zijn.

 • demallemolenmoeder

  Dat knuffelen inderdaad.. Of zo vredig liggen te slapen. En natuurlijk al die ontwikkelingen die ze doormaken. Ik moet zeggen, Julia is 15 maanden en ik vind het geweldig maar soms mis ik het wel eens hoor, de baby tijd.

 • Carlijn

  Jaaaa het knuffelen is natuurlijk het allerfijnst. Dat mis ik nu soms al, met hun 9 maanden. Ze blijven niet meer zo stil in mijn armen liggen en krioelen alle kanten op haha. Structuur is ook fijn maar dat was er bij ons pas heel laat, rond de 6,5 maand.

 • Wilmaaa

  Gelukkig heb ik een knuffelmeisje 🙂 Maar ik mis ook zeker nog dingen hoor, maar geniet ook enorm van de periode waar ze nu in zit 🙂

 • Lisanne

  Dat knuffelen en koelen lijkt me inderdaad heerlijk die lekkere zachte babyhuid. En het wassen in badje doen en alles lijkt me allemaal erg leuk. Ben benieuwd maar je ervaringen met de peuter tijd. Fijne dag liefs lisanne

 • Simone

  Oh ja het knuffelen, ik mis dat echt. Ze zit nu echt niet meer stil! En het borstvoeding geven is ook iets wat ik ontzettend mis.

 • Angela - Mama met passie

  Knuffelen dat is hier alleen nog als ze zich niet lekker voelt of als er tanden doorkomen! Dat mis ik soms wel op andere momenten, maar doordat ik nog borstvoeding geef geniet ik extra van die momentjes samen 🙂

 • Sabrina

  Knuffelen en veel slapen vond ik het aller fijnst! Vooral omdat ik een zware bevalling had en het daarna wel goed kon gebruiken dat hij veel sliep.. kon ik ook een beetje mijn rust pakken.

 • Mathiske's mama blog

  Dat baby’s overal kunnen slapen. Dat was zo handig, gewoon hup in de wandelwagen bak en slapen. Ideaal. Nu is er wel meer ritme en regelmaat, dat is ook wel fijn, maar echt een dagje spontaan weg met uit eten is even wat meer planning

 • Leonie

  Ow, ik kan niet wachten totdat ik naar dr kan kijken en kan vasthouden… Zwanger zijn vind ik ook heerlijk hoor (nog wel), maar ben zo benieuwd naar dr!

 • jeapiebel

  Structuur en heel veel knuffelen is zeker fijn. Ik was zo verliefde op mijn kinderen in hun baby tijd. Veel slapen ook goed, maar ik zelf altijd te kort aan slapen sinds ik kinderen heb. 😉

 • Vivienne

  Mijn meisje is net 1 maand oud en dit is zo herkenbaar! Ik wil niet dat ze groter wordt, haha. Ze groeit al zo hard, ik wou dat ik de tijd kon stilzetten soms. Maar ik weet ook dat de fases die hierna komen weer even bijzonder zijn. En dat stofje, tja, ik kan inderdaad uren verliefd naar haar staren… 😀

 • Fenna

  Lijkt me zo’n leuke tijd om mee te maken, kan niet wachten 🙂

 • Nesrin

  Ah ja…soms mis ik het. Ik vind de peuter en kleuter tijd heel erg leuk, dan zijn het van die mini mensjes in de maak met vaak een eigen mening en genoeg interactie. Geniet er van Saskia, het hard he.

 • Cassandra

  De structuur vond ik idd ook erg fijn. Alleen de baby tijd van Leia was voor mij wel erg zwaar. De eerste paar maanden huilde ze 18 uur per dag, hebben we diverse ziekenhuis opnames gehad, stonden we onder controle van de kinderarts en knuffelen moest ze niets van hebben. Dat heb ik wel echt gemist van de babytijd. Gelukkig is ze nu echt een knuffelkont geworden en daar geniet ik dus des te meer van.

 • Charlotte

  Zwijmel zwijmel, baby’s zijn gewoon te leuk! En lief en schattig! Maar inderdaad liefde voor de structuur die bij mij echt pas na een paar maanden kwam haha

 • Kirsten

  Wat ik heerlijk vind bij Lenne is dat ze schaterlacht als er iemand gek doet & dat ze komt knuffelen als ik met mijn wang tegen de hare wrijf.. Zalig!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.