Nadelen van de babytijd
12 feb 2016 Mama 23

Nadelen van de babytijd

Ik vind elke periode van een kind dat groter wordt haar charmes hebben. Ik houd van het knuffelige en schattige van baby’s, maar ik houd ook van het ondernemende gedrag van een kleuter. Toch heeft ook de babytijd haar nadelen. Neem ze maar met een korrel zout, want uiteindelijk vind ik een baby gewoon onwijs lief en schattig. Vandaag de nadelen van de babytijd!

Kruimels op de vloer

Eigenlijk de aanleiding van dit blogje. Hadden wij eindelijk Senna zo ver dat hij netjes kan eten en niet alles meer op de vloer belandt, zorgt nu Sophia er voor dat er continue van alles op de grond ligt. Ik had vanmorgen nog een platgetrapt rijstwafeltje aan mijn voet hangen haha :D.

De eerste tandjes

Ook de eerste tandjes zijn natuurlijk een mijlpaal. Maar als ik kijk naar wat voor een pijn het Sophia heeft gekost, was dit niet leuk voor haar. Senna heeft er bijvoorbeeld wel iets last gehad maar veel minder. Sophia kreeg er dan in een keer ook drie, arme meid.

Sophia

Kijk uit daar ligt een baby!

Even smokkelen want dit puntje is eigenlijk geen nadeel maar gewoon heel leuk. Sophia rolt sinds een tijd de hele kamer door. Naast dat ik dit super leuk vind moeten wij natuurlijk wel uitkijken waar wij lopen. Vooral voor Senna die graag de kamer door rent,is het even oppassen.

Huilen

Een baby huilt. Dat is gewoon een feit. Maar als je maar moet gissen wat er met je kindje aan de hand is (is het een sprongetje of niet?), kan huilen gewoon heel moeilijk en vervelend zijn (om nog maar te spreken over de 11 maanden sprong). Gelukkig hadden wij vrij snel door hoe wij Sophia konden troosten. Maar toen Senna net geboren was, huilde hij heel veel wat door merg en been ging, dat vond ik als net-mama best moeilijk.

Slapen

Het slecht slapen als ouder zijnde heb ik expres maar niet benoemd. Hoe rot het ook kan zijn, het hoort er gewoon bij. Het grote deel van ouders met jonge kindjes krijgt gewoon weinig slaap. En ach, ik neem het zelf ook maar weer voor lief, want ik ben hoe dan ook gewoon dol op mijn kindjes.

Terwijl ik zo dit blogje zat weg te tikken bedacht ik mij nog nooit een blog geschreven te hebben over de voordelen van een baby, want die zijn natuurlijk het allerleukste en belangrijkste! Een blog daarover kan je dus binnenkort nog verwachten 😉

Wat vind jij de nadelen van de babytijd? Of wat lijken jou de nadelen van de baby tijd? 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Simone

  Ik vind baby’s heel leuk. Maar als ik een nadeel van de babytijd moet noemen dan is dat toch wel dat je nog niet goed kunt communiceren met je kindje.

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik vind het niet weten wat er aan de hand is erg moeilijk van de babytijd. Dus eigenlijk ook het communiceren.

 • debby

  Wat een heerlijk en openhartig artikel weer lieve Saskia. En ze blijft een dotje hoor die prachtige dochter van jullie

 • Deborah

  Het moeilijkst vond ik het niet goed kunnen communiceren. Niet wetende wat zij bedoelde maar ook het uitleggen naar haar toe.

 • Lilian

  Haha die platgestampte rijstewafel klinkt bekent! Ik vond het raden aan de hand van het huilltje waar hij last van had soms ook wel er moeilijk! Wat een super schattige foto’s trouwens.

 • MARIJKE

  Ik vond vooral de eerste periode heel lastig. Onze dochter huilde ontzettend veel en was ontroostbaar. Hierdoor werden wij soms knettergek van het slaaptekort. Maar ook die periodes overleef je weer haha

 • Miranda

  Wat leuk om te lezen, herkenbaar ook. De kruimels hebben we hier trouwens, met hond, geen last van;) maar dat huilen zeg… Poeh dat is wel een dingetje, dat vind ik toch echt wel lastig.
  Toevallig ook dit, ik heb vandaag een artikel met 10 dingen die ik leuk vind aan een baby, haha!:)

 • jeapiebel

  Een ondernemende kleuter daar kan ik ook erg van genieten. In de baby tijd zijn ze zeker erg schattig maar alles is ook afhankelijk van ons. Te kort slapen dat is het ergste.

 • Charlotte

  Dat huilen vond ik ook wel moeilijk ja, soms wist je gewoon echt even niet meer wat er aan de hand was…

 • Angela - Mama met passie

  Dat huilen inderdaad! Oooooh wat was dat moeilijk. Dat is het nu soms ook nog wel, maar al veel minder dan in die eerste weken. Hihi dat rollen is zo herkenbaar. De laatste week maakt Naomi echt gigantische stappen in haar ontwikkeling!

 • Kirsten

  Wat ik in het begin lastig vond was dat we altijd ons schema moesten afstemmen op de flesvoeding, zodat we altijd ergens waren waar we haar flesje konden warmen.

 • sandra

  Ik vond het soms wel een nadeel met de middagslaapjes. En dan vooral met haal- en breng tijden van de oudste naar school.

 • Vlijtig Liesje

  Ik vond het grootste nadeel dat je zo gebonden bent. Niets is eenvoudig met een baby.

 • Anneloes

  Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar als ik om me heen kijk, dan lijkt me vooral het ritme van een baby lastig. Je moet voortdurend rekening houden met voeden (ook als je ergens heen gaat) en de baby wordt elke paar uur wakker en jij dus ook ’s nachts. Maar, hoe dan ook. Een huilende baby is nog steeds enorm schattig!

 • Jessica

  Het grootste nadeel vind ik de gebroken nachten..
  Wat ik ook nog mis is de tijden van flesjes/voedingen. Alles moet je hier om heen plannen, je kunt niet even snel de deur uit om een boodschap te halen.

 • Els

  Hier geen kinderen, maar ik vind het mist leuk aan baby’s dat ze nog niet kunnen praten en aangeven wat ze willen ;-).

 • Nathalie

  Het grootste nadeel van de babytijd vind ik de box in huis…. zo’n onding!
  Verder is het lastig, ik ben niet echt een baby mama. Lief en leuk, maar ik vind een dreumes zo veel leuker 🙂

 • Jodi - liefthuis

  Onze hond heeft voortaan een extra voeding per dag. Want hij eet alle kruimels van de vloer wanneer onze spruit klaar is met eten.

 • Mirte

  Enige nadeel vond ik dat je zo veel mee moet slepen, wanneer je het huis verlaat.. 😉 verder alleen maar genieten!

 • Tessa

  Herkenbaar hoor. Ik vind het ‘zwaan-kleefaan’ effect niet altijd even tof. En het gebrek aan goede motoriek en communicatie, haha. Maar de tijd gaat snel genoeg en er zijn ook inderdaad zoveel dingen superleuk aan babies!

 • Sheela

  Het meermaals wakker worden ’s nachts vond ik minder, helemaal omdat toen zij eenmaal niet meer wakker werd ’s nachts dat nog wel in mijn systeem zat. Dit had wel even nodig weer terug naar het oude te komen. Verder ben ik dol op de babytijd en vindt ik het ook erg jammer dat dit eigenlijk al heel snel voorbij is.

 • alexa

  Maar naast wat nadelen zijn er ook heel veel leuke voordelen!

 • Carlijn

  Leuk om te lezen en als mama met baby’s die bijna even oud zijn als Sophia heeeeel herkenbaar. Ik ken mama’s die zeggen geen baby-moeder (?!) te zijn, die vinden het pas leuk worden als het kindje ouder is. Ik herken mezelf hier helemaal niet in, vind het heerlijk. Doe mij nog maar 6 baby’s ofzo….

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.