Mijn slaappatroon en ik
20 feb 2016 Lifestyle Persoonlijk 25

Mijn slaappatroon en ik

De laatste tijd zie je bij mij regelmatig blogjes voorbijkomen die te maken hebben met slapen. Het is namelijk nogal een dingetje bij ons in huize Hardeman. Ik vertel je waarschijnlijk niets nieuws als ik zeg dat slapen heel belangrijk is. Zelf heb ik bijvoorbeeld echt acht uur slaap nodig, en het liefste wel meer. In dit blogje meer over mij en mijn slaappatroon.

Veel slaap nodig

Het veel slaap nodig hebben is voor mij altijd zo geweest. Als ik niet genoeg slaap, dan word ik chagrijnig, en heb ik wat meer moeite om de dag door te komen. Gewoon omdat ik moe ben. Toen ik jong was lag ik dan ook altijd netjes om 20.30 uur op bed, en ik sliep dan ook gewoon heerlijk door tot ik de volgende dag weer op moest voor school.

Op tijd naar bed

Inmiddels lig ik wat later op bed, maar zal ik niet heel veel later dan 22.00 uur op bed liggen. Het liefst eerder, maar omdat ik in de avond de tijd heb om wat dingen in huis te doen (en wij graag series kijken) ga ik meestal om 21.30 uur naar boven. Waar ik eerder dan nog uren met mijn telefoon kon spelen, leg ik deze vaak ver uit de buurt en ga ik ook echt direct slapen. Heerlijk. Op de een of andere manier brengt zo’n telefoon voor mij persoonlijk toch onrust met zich mee.

Verduisterende gordijnen

Wat voor mij ook heel erg helpt zijn verduisterende gordijnen. Deze vind ik vooral heel erg fijn omdat ik zo overdag ook nog eens kan slapen zonder dat het licht is in mijn slaapkamer. In de zomer als het vroeg licht is, kan ik ook wat langer uitslapen zonder direct van de zon wakker te worden. Heerlijk. Ook voor de kindjes hebben wij verduisterende gordijnen in hun kamertjes. Wat mij betreft ideaal.

Ik ben heel benieuwd of het slapen voor jou ook zo belangrijk is. Ik ben weleens een beetje jaloers op mensen die bijvoorbeeld helemaal niet zo veel slaap nodig hebben. Hoe zit dat met jou? Ik lees je reactie graag! 

handtekening-saskia

Doe jij ook mee aan de Villa Fabba winactie?
Volg jij mij al viaBloglovin , Instagram en/of twitter?

samenwerking

Reacties

 • Carlijn

  Waar heb jij goede verduisterende gordijnen gekocht? Ik heb al vaker zogenaamd verduisterende gordijnen aangeschaft (Ikea, Gamma), maar ze waren nooit écht verduisterend. Grappig dat je echt zoveel slaap nodig hebt, maar ook pittig nu met Sophia. Zelf dacht ik altijd dat ik veel slaap nodig had, maar ik weet inmiddels dat ik prima functioneer met maar vijf of zes uur slaap.

  • MARIJKE

   Wij hebben hele goede en niet dure van de HEMA. Wij hebben spierwitte en doen het super!

 • demallemolenmoeder

  Ik heb ook best veel slaap nodig. Al ben ik wel een ochtendmens en er altijd vroeg uit. Niet meer zoals vroeger al voordat het ochtend is maar dat komt door het nachtwerk van dochterlief. Zwaar af en toe hè? Zo veel slaap nodig zijn?

 • Simone

  Wij hebben ook verduisterende gordijnen. Heerlijk vind ik dat. Ik heb ook heel veel slaap nodig namelijk. Mij maak je niet blij met een feestje tot diep in de nacht. Want de volgende ochtend om 7.00 (of zoiets) wordt toch mijn kindje weer wakker en moet ik eruit. Dan kan ik echt de hele dag moe zijn.

 • Charlotte

  Ik ben ook echt een slaapkop! Alleen ook een avondmens en dat werkt niet echt goed samen. Mijn nachten zijn dus minder lang dan ik eigenlijk zou willen…

 • els

  Ik heb ook veel slaap nodig en ga ook graag op tijd naar bed. De verduisterende gordijnen hebben we dan nog niet.

 • Natascha

  Ik ben geloof ik precies zoals jij. Ik heb ook veel slaap nodig anders functioneer ik gewoon niet. Ik wou dat ik af kon met 5 a 6 uurtjes slaap, lijkt me heerlijk als je dat kunt.

 • Simpel, met een snufje liefde

  Wij gaan ook meestal rond 21.30 naar boven. Ik kan met 6 tot 7 uur slaap genoeg hebben om de dag door te komen maar het liefst slaap ik ook rond de 8 tot 9 uurtjes. Mijn man word ook altijd heel chagrijnig van weinig slaap.

 • Angèlique

  Slaap is voor mij heel belangrijk en ik probeer dan ook alles te doen om goed te kunnen slapen. Helaas heb ik al van kinds af aan slaapproblemen en Is dit soms heel lastig!

 • Rosanne

  Half 11 naar bed? Volgens mij ben je dan inderdaad een ochtend mens 😉
  Bij mij is het eerder regel dan uitzondering dat is na 12en slaap. Ik kan prima funcioneren op 6/7 uur maar probeer altijd wel de 8 uur te halen. En als ik slaaptekort heb dan haal ik dat in het weekend in, voordeel van nog geen kinderen hebben 😛
  En inderdaad, mijn verduisterde gordijnen zijn echt mijn beste vrienden haha.

 • MARIJKE

  Bij mij helpen verduisterende gordijnen ook goed. Wij hebben mooie witte van de HEMA. Dan heb je ook niet zo’n ‘lelijke donkere’ achterkant. Werkt super zou niet meer zonder kunnen. Heb zelf ook echt genoeg slaap nodig anders ben ik niet te genieten haha

 • Marije

  Ik hou van slapen en ik vrees dat ik nu slaap te kort kom. Doodmoe ben ik van de zwangerschap en het lukt me door de hormonen niet om hele nachten door te slapen. Alsof mijn lichaam me alvast op de slapeloze nachten aan het voorbereiden is 🙂

 • Sofie Katelijne

  Ik ben een van die mensen die echt veel slaap nodig heeft (met veel bedoel ik minimaal 8u). Als ik niet veel geslapen heb, voel ik me vaak gewoon misselijk, klinkt dramatisch haha! Heb hier vooral last van als ik op reis moet gaan, dan sta je vaak snel op om een vliegtuig te halen, etc. Ik vermijd vroege vluchten dan ook steevast omdat ik gewoon weet dat ik me de hele dag niet zo goed zal voelen.

 • Nesrin

  Ik hou van slapen maar ik ga haast niet netjes op tijd naar bed. Soms val ik in slaap met de kinderen in het grote bed en dan slaap ik wel 12uur lang.

 • Lilian

  Ik heb ook meestal wel acht uur slaap nodig. Een nachtje 6/7 kan best, maar twee nachtjes achter elkaar, dan heb ik er last van. Mijn streven is om op schooldagen om 23.00 u naar bed te gaan en anders voor twaalven.

  Ik kan overigens ook niet te lang slapen. Als ik meer dan 9 uur slaap, dan word ik brak. Ik heb ook bijna altijd wel een wekker aan staan.

 • Karlien

  Hou heel erg van slapen, maar dan wel in de nacht en de ochtend. Met moeite lig ik voor 00.00 in bed. Nu met kleine kids moet ik eigenlijk eerder naar bed maar t lukt mij gewoon niet. Wij hebben ook verduisterende gordijnen, ideaal!

 • Iris

  Bij mij is het precies zo: voor tienen op bed is het streven, tenzij er een hele leuke film/serie op tv is. Uitslapen lukt mij niet, zelfs als ik om vijf uur ’s ochtends pas ga slapen, dan ben ik alsnog om zeven uur wakker.

 • Lisanne

  Ook ik heb veel slaap nodig. Ik ga ook rond half 10 naar bed en sinds kort leg ik ook mijn telefoon in de woonkamer ipv naast bed. Ook ik heb de ervaring dat dit rust geeft, ipv op mijn telefoon lees ik nu even relaxed een hoofdstuk in een boek of verwen ik mijzelf met een rustgevende olie. Fijn weekend meid en fijne vakantie liefs Lisanne

 • Saar

  Jaaa slapen!! Welterusten!

 • anouk

  Pfoeh, ik snap niet hoe je het red om 8 uur te slapen!
  Met een werkdag van 9 uur, een uur heen- en een uur terugreis, de zorg voor mijn 2 jonge kinderen en hen van- en naar de opvang brengen, het huishouden, sporten en ook nog een goede echtgenote proberen te zijn, haal ik nooit meer dan 6 a max (!) 7 uurtjes slaap.

 • Jodi - liefthuis

  Slapen is heerlijk. Ik heb zelfs tijden dat ik in de ochtend wakker word en dan al zin heb om in de avond weer naar bed te gaan.

 • Yvonne

  Goed dat je voortaan je telefoon gewoon weglegt. Door mijn telefoon ga ik vaak later slapen terwijl ik ook echt wel 8 uur slaap nodig heb. Als ik dagen minder slaap krijg ik last van moeheid duizeligheid en branderige ogen. Dus lekker op tijd naar bed.

 • Nathalie

  Als je dat nodig hebt vooral zorgen dat je voldoende uurtjes slaap krijgt!
  Zelf hou ik het wel lang vol met korte nachtjes, ik kan daar erg goed tegen dan zo nu dan een lange nacht.

 • Heidi

  Wat fijn om te lezen.
  Ik zelf ga meestal zo om 22.00 of wel soms 23.00 gaan slapen.
  Ik heb maar zo een 7u slaap nodig maar in het weekend slaap ik me echt wel eens uit dat ik zo 9 a 10 uur slaap.

 • Wendy K

  Mijn tel ligt tegenwoordig ook stukken verder van me verwijderd! Zodra ik op bed ga liggen gaat mijn wifi en data uit en geeft het zeker rust, heerlijk! Ik kan redelijk tegen weinig slaap, mits het geen gebroken nachten zijn, pff wisselen senna en sofia ook de nachten af bij jullie? Is het niet mijn zoontje (3) die ineens dwars is, begint mevrouw weer (4mdn) hahaha

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.