VAN VEEL SUIKERS NAAR BALANS
11 dec 2020 Gezondheid Mama 2

VAN VEEL SUIKERS NAAR BALANS

Een onderwerp dat wel vaker in mijn blogs en vlogs naar voren komt. Het zoeken van balans in voeding. Dit kan verschillende redenen hebben. Om af te vallen bijvoorbeeld, maar ook om jezelf beter te voelen en voor gezondheid bijvoorbeeld.  Zelf merk ik dat ik hier altijd een beetje zoekende ben naar die balans. Er zijn tijden dat het top gaat, maar er zijn ook tijden dat de balans heel ver te zoeken is. 

Lekker veel eten

Vaak zijn er in mijn geval periodes dat ik mij helemaal vol kan eten, gevolgd met periodes dat ik weer heel rustig aan doe. Voor mij persoonlijk is het overigens niet om af te vallen of iets dergelijks, maar meer voor mijn gezondheid. Ik doe het niet goed op te veel suiker omdat dit mijn migraine kan trigeren. Vaak duurt zo’n periode van heel veel eten dan ook een week voordat ik weer weet: nu moet ik stoppen. Simpelweg wil ik ook gewoon niet te veel suikers en dergelijke binnenkrijgen. Omdat ik weet dat het niet goed is, en ik weet van mijzelf dat ik het heel goed doe op gezond eten.

Neemt overigens niet weg dat wanneer ik gezonder eet, ik nooit iets lekkers neem. Ik houd te veel van eten om dit te laten staan. Het is meer dat ik in mijn gezonde weken ervoor zorg dat mijn maaltijden gezond zijn en ik weinig snoep tussendoor. Vaak in de avond dat ik nog wel wat lekkers neem. Maar ik ga niet helemaal los haha.

Lees ook: voordelen van suikervrij eten

Waarom dan wel dagen achter elkaar veel snoepen? Het is een cirkel denk ik. Vaak begint het met dat ik mij heel moe voel en niet zo fit. Op de een of andere manier denk ik dan dat mijn lichaam koolhydraten nodig heeft en begin ik met snoepen. Wanneer ik hier dan eenmaal aan begin vraagt mijn lichaam om meer en meer. En voordat ik het weet kan ik gerust heel veel eten. Ik ben mij hier heel bewust van, maar op dat moment heb ik het gewoon “nodig”. Gek genoeg heb ik er nooit moeite mee om weer terug te gaan in de gezonde stand. Soms denk ik dat ik gewoon even een paar dagen losgaan nodig heb, om daarna weer gezonder te kunnen leven. Ergens vind ik dit ook wel ok, en voor mij is dit een soort van balans.

Ik krijg er weleens vragen over naar aanleiding van story’s op insta. Ik laat daar weleens zien dat ik een reep chocolade weg eet en mensen vragen zich af hoe ik slank blijf terwijl ik dit doe. Nou, balans dus.. En een goede stofwisseling 😉

Is mijn verhaal herkenbaar? Merk jij ook dat het voor jezelf fijner is wanneer je gezond eet?

Reacties

  • Naomi

    Zó herkenbaar dit! Hoewel ik wel altijd moeite heb om terug te gaan naar gezond, na een periode van veel snoepen en snacken. Het lijkt bij mij een beetje ‘alles of niets’. Dus ja, dat wissel ik af en daarmee blijf ik tegenwoordig aardig op gewicht. Hoewel ik wel echt de periodes van snacken en snoepen probeer te beperken.
    Onlangs geplaatst door Naomi: Geen gezicht

  • Rachel Kromdijk

    Momenteel ben ik echt de kluts kwijt qua gezond eten, ik kan het momenteel gewoon even niet, heel irritant. Dit ook in combinatie dat ik rottig in mijn vel zit dus dan kom ik door stress gelijk weer aan.. hier wil ik echt weer iets tegen gaan doen want ik wil weer in al mijn kledingstukken passen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.