Snel afvallen: Intermittent Fasting
14 jun 2017 Gezondheid Intermittent Fasting Lifestyle 17

Snel afvallen: Intermittent Fasting

Zoals elke woensdag ook vandaag weer een video online. Waarschijnlijk een iets andere video dan dat je van mij gewend bent want dit keer is het een video waarin ik vertel over hoe ik wil gaan afvallen. Ik vertel over mijn doelen, hoeveel ik wil gaan afvallen, en wat ik wil bereiken. Ook ben ik heel erg benieuwd of jij deze manier van afvallen kent en of je misschien tips hebt. Laat het me weten!

Ik hoop dat je deze video weer leuk vindt. Verzoekjes voor nieuwe filmpjes (graag!) en/of vragen mag je natuurlijk altijd achterlaten in de comments.

Ik zou het erg tof vinden als je zou willen abonneren op mijn youtube kanaal, het is gratis en zo blijf je als eerste op de hoogte van al mijn video’s!

DANKJEWEL WEER VOOR HET KIJKEN EN HEEL VEEL LIEFS!

Reacties

 • Frank

  Ik kende het helemaal niet, maar de manier van 12:00 tot 20:00 eten gaat me wel lukken maar van 20:00 tot 12:00 niet eten is voor mij een hel. Ik heb het “nog” niet nodig maar ik zou het zeker aanbevelen en deze manier zou me ook wel lukken. Ik denk wel dat steun van je partner heel belangrijk is met deze manier van afvallen.
  Onlangs geplaatst door Frank: Voeding

 • Joyce

  Het lijkt mij mega ongezond. Je systeem zo lang stil leggen kan nooit goed zijn. Daarnaast denk ik haast dat je wanneer je stopt alles er snel weer aan hebt.

  • Saskia Hardeman

   Hohoi, wanneer je dagen lang aan het fasten bent, dan leg je alles lang plat. Dit valt echt heel erg mee. Er zijn genoeg mensen die na 20.00 uur in de avond niet meer eten. Er zijn zelfs heel veel gezondheidsvoordelen en er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan (http://jessevandervelde.com/wetenschap-achter-intermittent-fasting-vasten-met-tussenpozen/). Daarnaast denk ik dat het voor de een iets kan zijn dat goed werkt en voor de ander niet. Voor mij werkt het heel fijn en ik honger mijzelf niet uit, maar eet gewoon normaal afgezien van het ontbijt (maar daar hield ik toch al niet van).

 • Naomi

  Maar ontbijten start je motortje..dat is juist t belangrijkste van de dag..kun je niet bv glas water en fruit eten smorgens?!

  • Saskia Hardeman

   Ja, daar zijn dus de meningen over verdeeld. Ik wist ook niet beter dan dat, alleen voor mij werkt dit heel goed en is dit fijner dan in de ochtend maar te moeten eten.

 • msevairene

  Net ff stiekem het filmpje gekeken op mijn werk, hihi. Ik heb deze methode +- ook al gevolgd. Je moet er wel even wat honger voor lijden maar werkt prima. Ik las ook al over deze methode maar dan afwisselend, nl. 2 dagen vasten en 1 dag normaal eten bijvoorbeeld.
  Het allerbelangrijkste is (volgens mij) om zeker niet meer te eten na 20u, zoals je zelf aangeeft. Een feestje hier of daar uitgezonderd. Als ik niet meer snoep in de zetel s avonds doet dit echt veel voor mijn gewicht. Ook héél veel water drinken en niet meer snaaien (guilty). Ik heb er gisteren toevallig zelf ook een artikel over geschreven over mijn lijn terug krijgen na de bevalling. Komt gauw online. Wat ook goed is voor je buikje zijn buikspieroefeningen. Je zal het niet merken aan de weegschaal want spieren wegen meer dan vet maar met gerichte oefeningen te doen (en dat hoeft niet meer dan 3 x per week een minuut of 10-15 te zijn) ga je al verbetering zien en zal je kledij beter passen.
  Ik blijf persoonlijk steken op 70 kg met 1m72 maar mijn kledij zit zoveel beter door gerichte krachtoefeningen. Ik ben in elk geval benieuwd naar het verder verloop hiervan. Wat moeten wij dames toch afzien !

  • Saskia Hardeman

   Haha ja soms is het wel even afzien maar over het algemeen vind ik deze manier echt heel erg fijn en goed om vol te houden. Ik merk ook echt dat ik veel minder hongergevoel heb tussendoor en dat is echt heel prettig. Ik sport wel 1 a 2 keer per week en neem dan ook de buikspieren mee maar voor mij werkt dit vooralsnog niet zo heel goed.

 • Anne Meijboom

  Ik kende het ook niet en ik ga het ook proberen! De eerste dag heb ik al doorstaan. Ben erg benieuwd of ik het vol hou, we gaan het zien!

 • Sandra

  Ik denk dat het niets voor mij is, ik moet nml
  Ontbijten anders loop ik te trillen op mijn benen. Ook als ik ga sporten ’s ochtends dan moet er iets in.. maar voor iedereen natuurlijk anders wanneer jij moeite hebt met ontbijten is dit natuurlijk een prima manier voor je! Succes met afvallen!

  • Saskia Hardeman

   Precies, zoals jij het beschrijft dan denk ik gewoon ook echt niet dat je het zou moeten doen. Ook al zeggen ze dat het lichaam er aan kan wennen.

 • Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik hoorde in een van je vorige vlogs dat je hier mee bezig ging en heb het toen even opgezocht. En ik was zo enthousiast dat ik ook direct ben begonnen. Ook ik zou graag na mijn zwangerschappen weer een iets plattere buik willen hebben (mensen vragen me soms of ik ‘weer’ zwanger ben, genant gewoon) en het lukt me gewoon nite om af te vallen. Weight Watchers vond ik niet wat, en zo was ik steeds zoekende naar iets wat WEL werkt. Met Intermittent Fasting heb ik ook na 4 dagen al 1,5 kilo er af, en ik ben helemaal verbaasd! Ik ben trouwens ontzettend benieuwd naar hoe en wat jij eet. Ik ontbijt sommige dagen gewoon om 12 uur (havermout of iets in die geest), maar meestal eet ik brood tegen die tijd. Wel met fruit erbij en iets meer dan normaal, omdat je eigenlijk een maaltijd overslaat. dan pak ik tegen half 4 / 4 uur een flinke bak groente en fruit en tegen half 7 / 7 uur eten we warm. Ik eet dan ook gewoon mee en laat daar niets staan. Dat is dan direct het laatste wat ik eet die dag. Wel drink ik ’s ochtends en ’s avonds gewoon water, thee, koffie (met een beetje melk) of frisdrank zonder calorieen. Vind het erg meevallen, allemaal, heb niet echt een hongergevoel gelukkig. Nu nog een beetje sporten er bij en dan ben ik benieuwd hoe ver ik kom!

 • Cynthia

  Ik ken het ook, maar eet dan ’s morgens tot 12 u alleen fruit. Daarna niet meer, groente etc. Na 20u niets meer. Dit werkt ook prima, met dezelfde resultaten.
  Ben benieuwd waar jij je menu’s vandaan haalt, of bepaal jij dit zelf?
  Succes!

  • Saskia Hardeman

   Hoihoi, dankjewel voor je reactie. Ik bepaal mijn menu echt helemaal zelf. Weet ook niet of het goed is wat ik doe. Heb alleen begrepen dat het belangrijkste is om niets te eten tussen 20.00 en 12.00 en dat wat je eet, gezond moet zijn. Dus daar probeer ik mij aan te houden. Volgende week heb ik wel een eetdagboek online van mijn eerste week 🙂 Jij ook succes!

 • Hanna

  Hoi,
  Toevallig kwam ik gisteren op je blog terecht. Ik ben sinds kort ook begonnen met IF. Moet wat kilootjes kwijt en heb over 5 weken een bruiloft waar ik, als het lukt, een bepaald jurkje aan wil.
  Nu las ik dat jij door IF best wat bent kwijtgeraakt. Mag ik je vragen hoelang je daarover hebt gedaan?
  Ik wil niet crashen maar heb ook geen idee wat ik ongeveer kan verwachten met IF.
  Ben benieuwd.
  Groetjes Hanna

 • Dominique

  Ik ben ook begonnen sinds 2 dagen. Maar ik begin pas om 1400 met eten en mag dan dus in principe tor 22.00 eten. Ik heb het expres zo gedaan omdat ik graag s avonds nog wat lust en s ochtends toch nooit trek heb. Maar nu lees ik dat je na 2000 absoluut niets mag eten. Doe ik het fout of gaat het echt alleen om die 8/16 want dat red ik makkelijk, ik stop meestal al rond half 9 met eten en vast dan dus 17,5 uur

  • Saskia Hardeman

   Nee hoor het gaat om de vastenstijd, dus die tijd mag je zeker verleggen 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.