Review: The Body Shop Vitamine E Cream Exfoliator
27 feb 2014 Beauty Gezichtsverzorging 9

Review: The Body Shop Vitamine E Cream Exfoliator

Tot voor kort gebruikte ik Angels On Bare Skin om mijn gezicht licht mee te scrubben. Helaas is deze op en was ik op zoek naar een nieuwe scrub. Ik kwam uit op deze van The Body Shop! Mijn ervaring met de Vitamine E lijn is heel positief, en daarom koos ik bijna als vanzelfsprekend voor deze scrub! Vandaag voor jullie de review! Lees je mee?

Scrubben wel of niet goed

Als eerste bestaat er nog aardig wat onduidelijkheid of scrubben nu wel of niet goed voor de huid zal zijn. Persoonlijk denk ik dat als er gekozen wordt voor een milde scrub, en je een of twee maal per week de gezichtshuid scrubt dit geen probleem hoeft te zijn. Mijn huid reageert er in ieder geval prima op!

The Body Shop Vitamine E Cream Exfoliator

The Body Shop Cream Exfoliator

En dan nu door naar de review. Zelf scrub ik een a twee maal per week mijn gezicht onder de douche. Zelf vind ik dit erg prettig omdat mijn huid er lekker schoon en zacht van wordt. Ditmaal koos ik voor deze cream exfoliator van The Body Shop. Laten we eerst eens kijken wat The Body Shop zelf vertelt over deze scrub: “Een lichte, romige scrubcrème om zachtjes dode huidcellen te verwijderen. De huid voelt zacht, glad en verfijnd aan.”

The Body Shop Vitamine E

The Body Shop Vitamine E lijn

Wat ik zelf fijn vind aan de vitamine e lijn is dat deze geschikt zijn voor alle huidtypes. Sowieso ben ik een voorstander van vitamine e omdat dit zo veel goeds voor je huid kan doen! Zo kan vitamine e je huid een echte oppepper geven en littekentjes verminderen. De milde jojobapareltjes in dit product scrubt op milde wijze je huid. Wat mij trouwens wel vraagtekens bezorgt is dat het product exfoliant heet. Een exfoliant is namelijk geen scrub maar bevat zuren welke de dode huidcellen verwijdert.

The Body Shop Vitamine E

The Body Shop

Verpakking

Het product zit in een tube met klikdop, wat ik altijd erg fijn vind. Het product is zo gemakkelijk te doseren. Ook handig trouwens dat de verpakking iets doorzichtig is, zo kan je zien hoeveel product er nog in zit.

The Body Shop Vitamine E

The Body Shop Vitamine E

Ingrediënten

En dan de ingrediënten. De vitamine E wordt aangegeven als Tocopheryl Acetate, een synthetische vitamine E. Verder zie ik voor zover ik weet geen zuren welke zouden moeten zitten in een exfoliant. Wel zit er in het product alcohol en parabenen.

The Body Shop Scrub

The Body Shop Scrub

Structuur

De structuur is lekker zacht en romig. Smeert gemakkelijk uit en voelt prettig aan. De milde jojobapareltjes voel je echt bijna niet, geeft een heel zacht scrubbend gevoel.

The Body Shop Vitamine E Cream Exfoliator

The Body Shop Vitamine E Cream Exfoliator

Alhoewel ik mijn vraagtekens heb bij het gebruik van de naam exfoliant, vind ik het wel een fijn product! Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik niet alles weet van ingrediënten, misschien zie ik iets over het hoofd wat jullie wel zien? Daar ben ik erg benieuwd naar! Dit product scrubt mijn huid erg mild en laat het onwijs zacht achter! Ook merk ik dat mijn huid frisser oogt na gebruik van dit product! Wat dat betreft kan ik het dus wel aanraden!

Dit product kocht ik bij The Body Shop voor € 12,50. De tube bevat 75 ml.

Ken jij deze exfoliator van The Body Shop? Misschien kan jij de ingrediëntenlijst verklaren?

handtekening-saskia

 

 

Doe jij al mee aan de winactie waarmee je een mac lipstick naar keuze kan winnen?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • saskia

  die lijn van TBS is wel heel fijn… dit product kende ik nog niet…

 • Healthy Mommy

  Ik sluit mij inderdaad aan bij Saskia, ik vind deze lijn van the Body Shop erg fijn. Zacht en toch verzorgend. Ik gebruik nu zelf een scurb van Clarins die heel goed werkt. Echt een aanrader.

 • Svenja

  Ik zelf heb een gevoelige huid, en ook aanleg voor couperose, als je van jezelf weet dat je zo een huid hebt, zal ik inderdaad liever niet scrubben. Maar ook al heb ik zo een huid, kan ik het alsnog soms niet laten hoor. Ik heb laatste tijd ook ineens weer veel onzuiverheden. Dus dan scrub ik alleen die plekjes, dus voorhoofd en kin. Wangen zijn vaak het gevoeligst, dus daar wat rustiger aan doen met een scrub 🙂 Angels on bare skin vind ik trouwens een hele fijne milde scrub! Is deze scrub een beetje met die van Lush te vergelijken kwa mildheid? Liefs, Svenja

  • Saskia Hardeman

   Hoi Svenja, angels on bare skin vind ik zelfs nog iets grover dan deze scrub. Deze scrub is veel zachter de pareltjes zijn heel klein en schubben echt super licht de huid. Kortom: deze scrub is milder.

 • Kim

  Mij lijkt exfolieren erg fijn in vergelijking tot scrubben. Mijn huid is namelijk ook best gevoelig. Misschien is dit dan wel wat voor mij!

 • Joyce

  Deze lijn van The Body Shop is inderdaad zó fijn! Lijkt me een prima product. Ik gebruik nu zelf een scrub van Rituals, die ruikt echt heerlijk!

 • Luuke

  Dit lijkt me een erg fijne scrub! Vooral doordat het een zachte scrub is.

 • Cindy

  Ik gebruik zelf de dag- en nachtcrème van de Vitamine E lijn van TBS! Deze zachte scrub lijkt me erg fijn 🙂

 • Marloes

  Lijkt me een erg fijne lijn 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.