Recept: bananenflappen (quick tip)
28 nov 2017 Lifestyle Recepten 5

Recept: bananenflappen (quick tip)

In de herfst en de winter krijg ik altijd weer zin om wat vaker in de keuken te staan. Met name in de middagen heb ik zin om mijn kindjes te verrassen met iets lekker warms. Appelflappen doen het hier in huis heel erg goed. Omdat mijn kinderen ook dol zijn op bananen wilde ik hen eens iets anders geven: namelijk bananenflappen. Deze bananenflappen vielen zelfs zo goed in de smaak dat ik direct maar het recept met jullie deel!

Zelf heb ik altijd wel wat bladerdeeg in de diepvries liggen. Handig om snel iets lekkers mee op tafel te zetten. Toen ik jong was maakte mijn moeder bijvoorbeeld weleens bladerdeeg met kaas wanneer ik uit school kwam. Zo lekker vond ik dit! Voor nu nog zijn mijn kindjes vooral nog zoetekauwen vandaar dat ik in dit geval voor banaan koos.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen heb je het volgende nodig. Tip: je kan natuurlijk ook appel gebruiken.

2 bananen

4 bladerdeeg

2 theelepels kaneel

Eventueel hagelslag

Variatietip: honing en walnoot.

Hoe maak je bananenflappen?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de bladerdeeg en schil de bananen en snijd deze in plakjes. Kaneel over de banaan, en verdeel de banaan over de plakjes bladerdeeg. Voor de kindjes doe ik er nog een beetje hagelslag bij (maar dit is niet nodig, ik vind het lekkerder zonder). Dichtvouwen en op bakpapier ongeveer 15 a 20 minuutjes in de oven.

Wanneer de bananenflappen lichtbruin worden zijn ze klaar. Ik vond het even spannend wat mijn kinderen er  van zouden vinden maar ze vonden het echt heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar!

Heb jij weleens bananenflappen gemaakt?

Reacties

 • Iris

  Wat leuk! Ik maak ook graag appelflappen, maar tot nu toe heb ik er nooit iets avontuurlijkers mee gedaan dan het toevoegen van rozijnen, nootjes of gedroogd fruit. Met peer lijkt het me ook lekker, nu ik het zo bedenk.

 • Stefanie

  Appelflappen maak ik weleens, maar nooit met banaan geprobeerd. Dat ga ik binnenkort eens maken!
  Onlangs geplaatst door Stefanie: Combinatie groep 2/3 op de basisschool -Update

 • Lindsey Beljaars

  Wow, wat een goed idee! Ik heb bladerdeeg in huis en bananen die al wat bruin zijn geworden, deze ga ik vanmiddag gelijk maken!!
  Onlangs geplaatst door Lindsey Beljaars: Rimmel Lasting Finish 25H Breathable Concealer

 • M

  Ja ik heb ,weleens bananen flappen gemaakt. met Nutella ook erg lekker.wat ik weleens met een verjaardag doe ,is kleine stukjes kip met saté in bladerdeeg ook een succes 😋👍🏻

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv