Recept: Gegrilde groente uit de oven
3 feb 2017 Lifestyle Recepten 5

Recept: Gegrilde groente uit de oven

Dit recept is zo makkelijk te maken dat het niet kan mislukken. Ik heb het over gegrilde groenten uit de oven. Zo’n een à twee keer per week gooi ik wat groenten in een schaal en laat de oven zijn werk doen. Heel makkelijk en mijn meisjes vinden het heerlijk!

Artikel geschreven door Eva

Overigens gebruik ik in dit recept zoveel mogelijk groente uit het seizoen. Deze groente heeft meer tijd gehad om te groeien, smaakt daardoor ook beter en bevat de juiste voedingsstoffen. Denk maar eens aan een aardbei in de zomer. Veel zoeter en lekkerder! Als natuurvoedingsadviseur raad ik daarom altijd aan om groenten uit het seizoen te kiezen.

Laten we snel het recept bekijken!

gegrilde groente oven

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de groente in stukken. Snijd ze zo dat ze ongeveer even groot zijn. Zorg in ieder geval voor dat de zoete aardappel in kleine blokjes zijn gesneden zodat het straks even gaar is als de rest.
  3. Doe alle gesneden groenten in een ovenschaal. Doe de olie, het azijn en de kruiden erbij en mix alles door elkaar.
  4. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Schep na 15 minuten even om. Controleer na 30 minuten of de zoete aardappel gaar is. Mocht dit niet het geval zijn, verleng dan de oventijd met 10 minuten.
  5. Haal de schaal uit de oven en giet een eetlepel honing over de groente. Klaar is je gezonde maaltijd.

Nog wat tips…

Dit is het! Super makkelijk  toch? Het is lekker om de groente met een grote salade te eten of als bijgerecht bij een kop soep.

Ik heb vaak nog een portie over omdat mijn kinderen nog niet veel eten. Dit restje neem ik dan mee voor de lunch op werk. Heerlijk!

Maak jij weleens groente uit de oven? Laat het mij weten in de comments! Ik ben benieuwd!

Meer lezen van Eva? Bezoek ook haar blog!

Over Eva Man

Eva Man, moeder van twee lieve dochters, Emma en Olivia. Ik schrijf op mijn blog De Appel van Eva artikelen over Food, Body en Mind. Hiermee wil ik anderen inspireren om ook een ECOCHIC lifestyle te volgen. Met kleine stapjes probeer ik mijn eigen lifestyle een stukje groener te maken. Voor Twinkelbella bedenk ik gezonde en vooral lekkere recepten voor drukke mama's!

Reacties

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.