Persoonlijk: veranderingen tijdens de zwangerschap
17 dec 2014 Mama 12

Persoonlijk: veranderingen tijdens de zwangerschap

Jaja tijdens een zwangerschap kan je er bijna niet omheen: kwaaltjes en zo. Ik denk dat er maar heel weinig vrouwen zijn die tijdens een zwangerschap nergens last van hebben. En vreemd is dit natuurlijk niet aangezien er zo ontzettend veel gebeurt in het lichaam tijdens een zwangerschap. De eerste paar weken toen ik wist dat ik zwanger was vond ik het niet erg om te voelen dat ik misselijk was, of als ik zo moe was dat ik alleen maar wilde slapen. Op die manier wist ik dat de hormonen in ieder geval goed hun werk deden. Totdat ik zo misselijk werd dat ik alleen nog maar stil kon zitten of liggen. Tjah toen werd het lastiger. Vandaag vertel ik over de veranderingen tijdens de zwangerschap.

Misselijk tijdens de zwangerschap

Deze zwangerschap ben ik vanaf het begin af aan behoorlijk misselijk met alles erop en eraan. Bij de zwangerschap van mijn zoontje Senna was dit niet het geval, toen kwam de misselijkheid en het spugen pas de laatste paar weken. Zo zie je maar weer dat elke zwangerschap weer anders verloopt.

Eten tijdens de zwangerschap

Was ik voor mijn zwangerschap een ontzettende koffieleut ik dronk soms wel 6 a 8 kopjes op een dag   mijn drang naar koffie is nu beduidend een stuk minder geworden. Nu schijnt koffie ook niet al te best te zijn tijdens een zwangerschap, dus dat komt mooi uit. En ook van die lekkere thee met verse munt moet ik niets meer van weten, terwijl ik vaak niets liever dronk dan dat. Zowel tijdens de zwangerschap van Senna en deze zwangerschap ben ik dol op brood. Normaal eet ik het liefst zo min mogelijk brood, maar momenteel is het brood hier in huis niet aan te slepen. Net zoals eieren, spek en frikandelbroodjes: ik kan er geen genoeg van krijgen.

Moodswings tijdens de zwangerschap

Om nog maar niet te spreken over moodswings. Die arme Vincent moet het toch ook niet makkelijk hebben 😉 Maar goed, het hoort er allemaal bij. En nee, het is niet altijd allemaal even makkelijk en even leuk. Geloof me dat je er goed ziek van kan zijn als je een hele ochtend boven de wc hangt, maar het is allemaal voor een goed doel. Ze zeggen dat het allemaal op den duur minder moet worden. Daar vertrouw ik dan maar op. En ook al is het niet zo: ik weet dat ik alles al vergeten ben zodra ik ons nieuwe monster nmr 2 in mijn armen houd.

Voor de mama’s, had jij veel last van veranderingen tijdens de zwangerschap en heb je misschien tips voor een gezonde zwangerschap? Ik ben benieuwd naar jullie reacties, ik lees ze graag! Voor de niet mama’s ben ik natuurlijk ook benieuwd wat je van dit onderwerp vindt!

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Yasmin

  OW frikandelbroodjes!!! Daar heb ik nu tijdens mijn 2e zwangerschap ook steeds zin in. Net als bitterballen en yoghurtdrank. Tijdens mijn 1e zwangerschap waren het vooral wit vers brood met pure hagelslag en veel boter of Mc nuggets.

 • Marina

  Pfff, pittig! Die misselijkheid klinkt erg vervelend en vermoeiend. Heel veel sterkte verder, ik hoop dat je je beter gaat voelen.

  Liefs, Marina

 • Nelleke

  Die misselijkheid lijkt me niks, balen joh! Ik duim voor je dat het snel over gaat (: En inderdaad zoals jij zegt: het is allemaal voor een goed doel. Een heel goed doel 😉 Haha, frikandelbroodjes, heerlijk!

 • Beautydagboek

  Ik had bij beide zwangerschappen heel erg last van misselijkheid. Ik kon haast niet meer eten en lag het liefste de hele dag op bed. Helaas duurde het bij de tweede wel tot 5 maanden zwangerschap voordat ik er vanaf was. Helaas waren mijn zwangerschappen geen pretje, ik had heel veel last van lichamelijke klachten. Jij heel veel succes en ik hoop dat het gauw voor je over is!

 • Maaikems3

  Grappig om te lezen! Ik had ook enorm veel last van kwaaltjes, vooral die misselijkheid was erg :’) En oja, die koffie ook helemaal herkenbaar. Gelukkig ben ik pas bevallen en ga ik nu weer lekker aan de nespresso, whoop whoop, love it! Succes nog met je zwangerschap xoxox

 • Petra

  Wat een leuk artikel om te lezen en ik herken er ook wel heel erg veel in…Bij mijn eerste zwangerschap was ik ook heel erg misselijk, maar raakte ik helemaal verslaafd aan de beschuitjes met sambalsmeerkaas…Ik werd er heel erg misselijk van maar kon het niet laten ze toch te eten…Bij mijn 2e zwangerschap was ik helemaal niet misselijk, maar verzot op Slagroom, hele bakken stond ik op te kloppen, liefst midden in de nacht….grappig eigenlijk!

 • Sophie Hol

  Zwanger zijn lijkt me zo bijzonder, maar als ik denk aan de misselijkheid moet ik er niet aan denken. Hopelijk wordt het gedurende de weken wat minder. Mijn moeder vertelt me altijd dat ze bij mij zo misselijk was dat ze 10 kilo was afgevallen na de zwangerschap. Het is wel een goede manier om slank te blijven, maar ik zou helemaal gek worden!

 • 4.Balou

  Het lijkt mij het ergst om misselijk te zijn tijdens je zwangerschap.. Vaak zie je dat ook in van die films dat je opeens naar de wc moet rennen. Verder lijkt me de bevalling ook wel heftig, maar dit is natuurlijk ook persoonlijk en niet iedere bevalling is hetzelfde. Het lijkt me wel geweldig om dan uiteindelijk je kleine hummeltje in je armen te hebben =)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

 • Iris

  Dat misselijk zijn lijkt me zo opbrekend!

 • Channah

  De eerste 3 maanden waren bij mij het het heftigst.. Moe, overgeven, moe, overgeven. En dat aan een stuk door. Ik was zo lusteloos en moest gewoon standaard sowieso 1 of meerdere keren per dag overgeven, echt heel naar. Op een gegeven moment heb ik ook echt gedacht: dit doe ik nooit meer. Maar serieus, na 12/13 weken ging het ineens een stuk beter en kon ik echt genieten van mijn zwangerschap. Ik ben nu 22 weken en begin nu weer last van kwaaltjes te krijgen (snel moe, last van mijn rug etc.) maar gelukkig geen akelige misselijkheid meer. Nu is het echt uitkijken naar het moment dat ze er eindelijk is! 🙂

 • Linda

  Je staat vast niet te springen om de kwaaltjes, maar ik denk wel dat het allemaal weer vergeten is (de bevalling hopelijk ook) wanneer je de kleine in je armen hebt. Dat je smaak veranderd vind ik echt heel erg gek, dat lijkt mij dan ook bijzonder om mee te maken 🙂

 • Deisy

  Ik heb zelf geen kinderen dus weet niet hoe zwanger zijn voelt, maar ik ken wel vriendinnen die zoveel last hebben gehad van hun zwangerschap. Wat ik dan prachtig vind ik te zien is: hoe erg deze perikelen ook zijn geweest, als eenmaal dat kleintje in hun armen ligt zijn ze alles vergeten en zijn ze zo mooi en stralend. Echt bijzonder om te zien.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.