Zwangerschap

Woorden die ik niet kende voordat ik moeder werd
9 jan 2019 Mama 2

Woorden die ik niet kende voordat ik moeder werd

Je hebt een leven voordat je moeder wordt, en je hebt een leven daarna. Eerder dacht ik hier nooit zo over na, alleen inmiddels is mij wel duidelijk dat het eigenlijk twee verschillende levens zijn. Als ik zo nu en dan terug denk aan hoe mijn leven was voor het moederschap, kan ik best wel verbaasd zijn. Er zijn zelfs een aantal dingen die ik niet kende voor het moederschap, ik deel deze met je! Lees meer..


Populairste Babynamen van 2018
20 dec 2018 Mama 9

Populairste Babynamen van 2018

Babynamen. Ik blijf het altijd fascinerend vinden. Wat een aantal jaren geleden geen mens aansprak, kan opeens populair worden. Namen zoals Noah waren een aantal jaren geleden bijvoorbeeld helemaal niet populair en juist heel uniek. Terwijl deze naam inmiddels heel hoog in de top vijf staat. Hierbij de populairste babynamen top 5 jongens en meisjesnamen van 2018. Lees meer..


Babet kon geen kinderen krijgen (en kreeg een zoon!)
9 dec 2018 Mama 1

Babet kon geen kinderen krijgen (en kreeg een zoon!)

Elke zondag mag ik een verhaal delen van een lezer over wat haar leven ingrijpend heeft veranderd. Dit keer het verhaal van Babet waarin zij iets heel bijzonders vertelt. Het ene moment kreeg zij te horen geen kinderen te kunnen krijgen en het volgende moment kreeg zij het vermoeden weleens zwanger te kunnen zijn!

Heb jij ook een verhaal dat je wil delen omtrent gezondheid, zwangerschap, bevalling, familie, gezin? Heel graag! Dit kan eventueel anoniem. Mail mij op info@twinkelbella.nl Lees meer..


Wil je nog een kindje?
20 nov 2018 Mama 6

Wil je nog een kindje?

Zoals ik vorige week al vertelde, konden jullie vragen aan mij stellen via Instagram story’s. Ik vind dit altijd heel erg leuk om te doen, en vind het ook erg gezellig dat jullie zo massaal reageren. Het is altijd te veel om allemaal te beantwoorden, alleen, naast de vraag hoe het nu met mij gaat, kreeg ik ook ontzettend veel de vraag: “wil je nog een kindje?”. Lees meer..


Wet en regelgeving omtrent zwangerschap die jij niet wist maar wel wilt weten!
28 okt 2018 Mama 11

Wet en regelgeving omtrent zwangerschap die jij niet wist maar wel wilt weten!

Je bent voor het eerst zwanger en er komt veel op je af. Je moet op gegeven moment aan je werkgever het nieuws gaan vertellen. Best spannend allemaal. Ik Linda van LindasResources.nl verbaas me er soms over hoe weinig anderen weten van hun rechten en plichten. Zwanger zijn is een bijzondere situatie met bijzondere rechten en plichten. Ik zal de komende tijd af en toe voorbij komen op Saskia haar blog en hoop jullie van nuttige informatie te voorzien, zodat jullie precies weten wat jullie rechten en plichten zijn als (aanstaande) moeders. Lees meer..


Waar slaapt jouw baby?
12 okt 2018 Mama 2

Waar slaapt jouw baby?

Hi lieve allemaal,

Het lijkt alweer zo lang geleden dat Lars bij ons in zijn wiegje lag. Heerlijk vond ik dat! Dat zachte gesnurk en gewoon uren naar hem kunnen staren. Ik genoot daar van. Nu Lars bijna 10 maanden is en hij op zijn eigen kamer slaapt, merk ik dat dit hem goed doet. Alleen.. wanneer weet je dat je baby er aan toe is? En waarom zou je de eerste tijd je baby bij jou op de kamer houden? Ik vertel vandaag hoe dit bij ons ging.

Lees meer..


Ik zou een geplande keizersnede krijgen (en het liep heel anders)
3 okt 2018 Mama 2

Ik zou een geplande keizersnede krijgen (en het liep heel anders)

Vandaag is het 3 oktober. En dat betekent dat ik vandaag exact 7 jaar geleden in het ziekenhuis lag met een heel klein perfect mooi mannetje op mijn borst. Oh, dat vergeet ik echt nooit meer. Voor het eerst moeder. De bevalling was echter wel een beetje anders verlopen dan dat wij in gedachten hadden. In verband met een stuitligging werd er besloten dat ik op 11 oktober een geplande keizersnede zou krijgen.  Lees meer..


BEVALLINGSVERHAAL: Vroeggeboorte van een tweeling (29 weken)
23 sep 2018 Mama 3

BEVALLINGSVERHAAL: Vroeggeboorte van een tweeling (29 weken)

Elke zondag mag ik een persoonlijk verhaal van een lezer delen met jullie. Dit keer het verhaal van Denise waarin zij aan ons vertelt hoe zij met 29 weken zwangerschap enorm veel bloed verloor en zij met spoed naar het ziekenhuis moest. Haar tweeling werd te vroeg geboren.

Heb jij ook een verhaal dat je wil delen omtrent gezondheid, zwangerschap, bevalling, familie, gezin? Heel graag! Dit kan eventueel anoniem. Voor meer info mag je mij mailen op info@twinkelbella.nl Lees meer..