DINGEN DIE IK MIJ WIL HERINNEREN ALS IK HET MOEDERSCHAP ZWAAR VIND
10 mei 2021 Mama Zwangerschap 1

DINGEN DIE IK MIJ WIL HERINNEREN ALS IK HET MOEDERSCHAP ZWAAR VIND

Zondag, 9 mei 2021, 06.00 uur, moederdag. Ik word wakker en kijk in de ogen van een stralend gezichtje van een klein meisje. Mama, fluistert ze, jij gaat vandaag een hele mooie dag krijgen. Ik kriebel haar even door haar lieve haar en doe mijn ogen weer dicht. 

Als ik even later weer wakker wordt, staan ze allemaal naast mijn bed. Senna, Sophia en Vincent. Sophia heeft al weken lang bedacht hoe zij mij wil gaan verrassen deze moederdag. Al giechelend doen ze mij een blinddoek om en word ik aan de hand van twee kinderen mee naar boven genomen naar de kinderkamers. Daar gaat het pas echt beginnen. Met de blinddoek om mag ik namelijk mijn cadeaus gaan zoeken. De vrolijke stemmen van Sophia maken mij blij, door koud en warm te roepen begeleiden zij mij naar de plekken waar ik cadeaus kan vinden. Vincent hoor ik ook op de achtergrond, alhoewel hij vooral heel veel lol heeft doordat ik overal tegenop loop.

Na een tijdje zoeken, mag ik mijn cadeautjes open maken. Van Senna krijg ik een hartje met strijkkralen en van Sophia een strijkkralen bloem. Zo, zo, zo lief! En heel eerlijk: van Senna vind ik het bijzonder. Een jongen van bijna tien jaar die heel vaak roept hoe stom ik ben, had ik niet snel zo’n hartje voor zijn moeder zien maken haha.

Wanneer ik met een kop koffie nog even op bed lig, verschijnen er voortdurend briefjes onder mijn deur met tekeningen van Sophia. Zo zoet dat ze hier zo veel aandacht aan besteedt!

Na deze dag, terwijl ik met een wijntje in de tuin zit, bedenk ik mij hoe fijn het allemaal was. Ik denk aan de afgelopen week, die niet altijd even makkelijk was (ik vertel hierover in mijn laatste vlog). Het moederschap maakt soms dat ik het liefst mijn haren uit mijn hoofd trek, en ik het allemaal moeilijk vind. Dat ik mij even afvraag, of het allemaal wel goed gaat zo en vooral: of ik het wel goed doe. Nee, het is niet altijd leuk. En nee, het is soms ook echt niet wat ik had verwacht van het moederschap. Maar oh, dit soort momentjes wil ik altijd blijven herinneren

Reacties

  • Naomi

    Oh, wat een liefde! Heerlijk, zo’n Moederdag en inderdaad iets om te onthouden. Bijvoorbeeld voor als de puberbuien over een paar jaar losbarsten;).
    Onlangs geplaatst door Naomi: Niet depressief, wel antidepressiva

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.