Zwangerschap en zon: ZO houd je dit het beste vol!
2 jun 2020 Mama Zwangerschap 0

Zwangerschap en zon: ZO houd je dit het beste vol!

Wanneer je zwanger bent is de zon niet altijd heel erg fijn, en kan het zelfs heel vervelend zijn. In die zin dat je als zwangere vrouw waarschijnlijk vocht gaat vasthouden wanneer het warmer wordt, en niet te vergeten dat de huid onder invloed van hormonen anders kan reageren op de zon. Ik deel graag een aantal tips die het zwanger zijn in combinatie met de zon hopelijk wat makkelijker kan maken. Zwangerschap en zon: hoe houd je dit vol?

Maak gebruik van de schaduw

Maak gebruik van de schaduw en blijf zo veel mogelijk in de schaduw. Het beste is om gewoon niet vol in de zon te gaan liggen. Zwangerschap en zon is nou eenmaal niet de beste combinatie. Daarnaast kan het zijn dat zwangere vrouwen in de zon veel sneller duizeliger worden en zich onwel gaan voelen. Het allerbeste is misschien nog wel om op de warmste momenten van de dag in een koele ruimte, oftewel in huis, te verblijven.

Blijven smeren met een hoge factor

Dat je hoe dan ook ontzettend goed moet blijven smeren met een hoge factor wanneer je als zwangere vrouw in aanraking met de zon komt, lijkt natuurlijk ontzettend logisch. En dat is het ook. Bedenk je wel dat je iets vaker met een hoge factor mag smeren dan dat je normaal zou doen. Onder invloed van hormonen kan de huid namelijk sneller verbranden. Minstens elke twee uur jezelf voorzien van een laagje zonnebrand is aan te raden. Wat factor betreft is het verstandig om de hoogste te gebruiken. Zo blijft de huid optimaal beschermd tegen de zon en voorkomt dit verbranding van de huid.

Lees ook: de fijnste zonnebrandcremes op een rijtje

Houd het gezicht extra uit de zon

Toch goed om apart nog even te benoemen met betrekking tot zwangerschap en zon. Houd het gezicht extra uit de zon door bijvoorbeeld een hoed of een pet te dragen. Wanneer je dit niet doet, zorg er dan voor dat je met een extra goede bescherming de gezichtshuid beschermt. Door de hormonen kan er een zogeheten zwangerschapsmasker (pigmentvlekken) ontstaan. Deze zijn ontzettend moeilijk weer weg te krijgen en voorkomen is beter dan genezen.

Goed hydrateren

Drinken, drinken, drinken. Drink lekker veel water en wanneer je graag water met een smaakje drinkt, zorg er dan voor dat je lekker fruitwater koel hebt staan. Blijf goed hydrateren. Tip om een avond van tevoren een kan water met fruit klaar te zetten (bijvoorbeeld citroen, munt, aardbei etc).

Trek gemakkelijke kleding aan

Trek gemakkelijke kleding aan, bij voorkeur linnen kleding omdat dit lekker koel blijft. Jurken zijn heel erg fijn met warme dagen tijdens de zwangerschap omdat dit vrijwel niet kan gaan knellen en lekker wijd zit.

Tot zover mijn tips omtrent zwangerschap en zon. Mocht ik nog iets vergeten zijn dan lees ik het heel graag terug in de comments.

Wat vind jij van deze tips?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.