Zonnebrandcrèmes: de fijnste op een rijtje
30 mei 2017 Beauty Lichaamsverzorging 11

Zonnebrandcrèmes: de fijnste op een rijtje

We weten allemaal dat het belangrijk is om ons goed in te smeren tegen de zon. Ik schreef eerder al hoe je een kind kan beschermen tegen de zon, maar het is natuurlijk ook heel erg belangrijk om jezelf hier tegen te beschermen. Zelf heb ik een aantal favoriete crèmes die ik graag met je deel.

Zonnebrandcremes die niet aan de eisen voldoen

Vorige week was er veel om te doen: de consumentenbond bracht naar buiten dat er een aantal zonnebrandcrèmes waren die niet voldeden aan de eisen. Zo bleek uit hun test de goedkopere varianten het beste te zijn, en waren er van de 15 zonnebrandcremes, 3 die een dikke onvoldoende kregen. Volgens de consumentenbond zijn de zonnebrandcrèmes van Garnier, Hema en La Roche Posay wel dikke aanraders, ze beschermen zelfs beter dan ze beloven.

Garnier Zonnebrand

Garnier Ambre Solaire

Zoals ik bovenstaand al vertelde scoort Garnier wel heel erg goed. Alhoewel er in de test van de consumentenbond de Ambre Solaire met karitéboter wordt genoemd kan ik vertellen dat bovenstaande Garnier Ambre Solaire crèmes het ook heel goed doen. Ik gebruik de crèmes heel graag voor de kinderen en ze geven voldoende bescherming. Zelf vind ik bijvoorbeeld de zonnespray heel erg fijn omdat ik zo gemakkelijk mijn kinderen kan insmeren. Werkt overigens niet goed als het hard waait buiten, maar dat is logisch 😉 Verder vind ik ook de kleine reisverpakking ontzettend fijn en handig. Ik heb er inmiddels een in mijn tas zitten en een in de auto, ideaal vanwege het kleine formaat.

Ladival Zonnebrand Gel

Ladival Zonnebrand Gel

Wanneer je op zoek bent naar een zonnebrand welke goed werkt bij een gevoelige huid kan ik je zeker Ladival aanraden. Zelf heb ik deze een lange tijd gebruikt (review Ladival Zonnebrand) en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden  ben. Vooral voor mijn zoontje met een gevoelige huid (eczeem) was dit een echte uitkomst. Wanneer er sprake is van een gevoelige huid is de zonnebrandcrème van Naïf ook een aanrader. Zelf heeft mijn voorkeur voor de kinderen een spray en die heeft Ladival in het assortiment.

Nivea Sun

Nivea Sun

Ik denk dat ik zo ongeveer ben opgegroeid met Nivea Sun. Althans, ik kan mij maar al te goed de blauwe flessen zonnebrand herinneren die met ons mee gingen op vakantie. Het is daarom voor mij ook een heel vertrouwd merk. Het heeft mij in ieder geval nooit teleurgesteld en ik ben er heel tevreden mee. Vorig jaar schreef ik al eens een uitgebreide review over de Nivea Sun Kids Roll On Zonnebrand en daar was ik niet onwijs enthousiast over. Ook bij dit merk heeft mijn voorkeur gewoon een spray alhoewel ik de rollers wel gewoon blijf gebruiken. Onlangs heeft Nivea haar zonnebrand verrijkt met een nieuwe formule en schreef ik hier ook al over: Nivea Sun Nieuwe Formule.

Dit zijn de crèmes die ik zelf heel graag gebruik en waar ik onder andere mijn kindjes met vertrouwen mee insmeer. Welke zonnebrand gebruik jij graag?

Reacties

 • Frank

  Wij gebruiken zoals jij van kinds af aan de blauwe flessen van nivea. Nu gebruiken we de blauwe fles in de kids variant voor die kleine 😃. Generatie op generatie zou ik zeggen 😉.
  Onlangs geplaatst door Frank: Outfit post; vader & zoon

 • Gitte Brouwer

  Vorig jaar gebruikte we nivea voor Levi, maar na een aantal keer smeren zat hij helemaal onder de uitslag! Over op een zonnebrand van de apotheek, want het was een allergische reactie. Dit jaar smeren we dr Leenarts. Ben super enthousiast, geen uitslag, smeert fijn uit, en beschermd zelfs mijn melkflessen goed hihi

 • Leonie van Mil

  Wij kopen altijd wat er in de aanbieding is haha. Ik vind het anders veel te duur. Maar Garnier staat altijd wel hoog op mijn favoriete lijstje. En Nivea ook. Die ruikt het lekkerst.
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Mijn haat-liefde verhouding met de zomer.

 • Vlijtig Liesje

  gelukkig dat Ambre Solaire wel goed scoort, want dat heb ik net gekocht bij de Etos dit weekend. In zo’n mini verpakking!
  Onlangs geplaatst door Vlijtig Liesje: Schoonmaaksoda, gewone soda: soorten soda op een rijtje!

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  Ik had Naïf en vind die echt niet fijn. Nu heb ik die van Hema gekocht dat is echt een topper. Smeert ook super fijn.
  Onlangs geplaatst door Mathiske -gelukineenrompertje-: Met een zwart randje. Een miskraam. Hoe voel ik me nu?

 • Ramona (Kijk, mama!)

  Flessen Nivea Sun overal hier. Jammer wel dat je het absoluut niet in je ogen moet krijgen, want au au au.

 • Iris

  Van die test had ik niets meegekregen, maar erg bizar dat er zoveel het slecht doen. Gelukkig zijn het niet de dure merken die het beste zijn.

 • Lodi

  Ik heb altijd Garnier. Ik vind deze erg goed en door het sprayen kan ik de kids goed beschermen. En goed beschermen doet het zeker.
  Onlangs geplaatst door Lodi: De top 20 mama blogs van mrkortingscode. Ik ben genomineerd.

 • Nicole @ Everyday-Life.nl

  Voor mezelf gebruik ik allerlei merken, meestal wat in de aanbieding is. Voor de kleintjes heb ik Naïf, niet goedkoop maar wel erg fijn spul moet ik zeggen!
  Onlangs geplaatst door Nicole @ Everyday-Life.nl: Waarom geloven mensen nog in de onzin van Oei, ik groei!?

 • Wendy J

  Ik heb de Eucerin Kids Sun Lotion. Deze is o.a. speciaal ontwikkeld voor gevoelige huid en die gevoelig is voor zonne allergie. Mijn zoontje zit na een dag zonnen (ook al smeer ik hem bij wijze van elke 5 min in) toch onder de uitslag 🙁
  Voornamelijk op zn romp want zn armpjes en nek zien wat vaker de zon dus die zijn sneller gewend. Zn benen en romp is echt smeren, smeren, smeren en beschermen. Deze lotion werkt echt heel hoed want het is sindsdien al stukken minder. Daarnaast heb ik in mijn tas en zijn KDV tas een kleinere tube zitten van La Roche Possay Anthelios Kids, deze is weer speciaal gevoelige huid en is extra waterresistent, dus handig als ze ergens onverwachts in een badje gaan ofzo. Altijd tube bij de hand 🙂

 • Andressa

  Ik gebruik altijd de zonnebrand van Dr. Leenarts. Zij zijn de enige zonnebrandcreme met huid allergie keurmerk. Bevat geen parfum of wolalcoholen en hebben verantwoorde zonnefilters, geen nanodeeltjes of oxybenzon.
  En smeert erg fijn uit en plakt niet!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.