My Breast Friends Tag
2 sep 2015 Gezondheid Lifestyle 30

My Breast Friends Tag

Wat begon als een geintje in de mama app van nederland midden, eindigde in een serieuze My Breast Friends Tag. Door middel van deze My Breast Friends Tag willen wij aandacht vragen voor de vreselijke ziekte borstkanker. Het gaat ons namelijk allemaal aan! Lees je mee met de tag?

Zou je ooit iets aan je borsten willen laten veranderen? Plastische chirurgie?

Nee. Ik moet zelfs zeggen dat ik heel erg heb moeten wennen dat mijn borsten na de zwangerschap opeens enorm werden. Het past gewoon niet bij mij haha. Geef mij maar gewoon mijn eigen normale borsten, dit past ook precies bij mijn figuur.

Wat is jouw favoriete kleur bh?

Ik vind roze heel erg leuk, ik denk dat mijn lingerie daar ook het meeste uit bestaat. Zwart vind ik trouwens ook heel erg mooi!

Controleer jij je borsten weleens

Nee. Ik zou dat vaker moeten doen. Vaak als er weer aandacht aan borstkanker wordt gegeven door middel van bijvoorbeeld de borstkankerweek denk ik er wel weer een tijdje aan, maar het zwakt altijd weer af.

Komt er borstkanker voor in jouw familie?

Ja. Aan mijn moeders kant komt het helaas veel voor.

Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens of door de zwangerschap(pen)?

Zoals ik al vertelde is de cupmaat groter geworden. Bij Senna was dit ook maar wel een stuk minder. Ik geef momenteel nog borstvoeding en ben heel benieuwd hoe de boel erbij komt te hangen als ik daar mee stop πŸ˜‰

#Mybreastfriendstag

Heb jij en of je man een naam voor je borsten?

Nee! Echt niet.

Ken je de stichting Pink Ribbon?

Ja, die ken ik. Vaak als de armbandjes van deze stichting weer te koop zijn koop ik deze. Ze hebben er ook weleens sleutelhangers van gehad, die gebruik ik nog steeds. Ik vind aandacht voor borstkanker erg belangrijk.

Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?

Verdriet. In mijn werk als verpleegkundige en om mij heen heb ik veel vrouwen gezien met borstkanker. Het is vreselijk en het went nooit. Daarom denk ik ook dat het belangrijk is om veel aandacht aan borstkanker te geven. Hiermee kan bereikt worden dat vrouwen bijvoorbeeld beter hun borsten controleren. Hoe sneller je erbij bent, hoe sneller er ingegrepen kan worden!

We hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen de tag overnemen om op deze manier aandacht te vragen voor borstkanker. Wij zijn erg benieuwd naar jouw antwoorden! Wel willen we je vragen om ons hierbij te vermelden: Gwen, Simone, Saskia, Joyce, Josan, Meike, Fleur, Judith, Angela, Jess, Lieke & Geertje. Op social media kan je deze tag vermelden met de hashtag #mybreastfriendstag

Zelf tag ik hierbij: Tamara, Linda, Malou, Minke, Sandra & Rosanne. Je kan hier het Breast Friends logo vinden.

Waar denk jij aan als je aan borstkanker denkt?

handtekening-saskia

Gerelateerde artikelen:

Zorg goed voor je borsten!

Er staat een super leuke winactie online! Doe jij mee?

Volg jij mij al viaΒ Facebook,Β BloglovinΒ ,Β InstagramΒ en/ofΒ twitter?

 

Reacties

 • Mandy Vink

  Volgens mij wordt niet mijn hele bericht weergegeven πŸ™‚ graag steun ik deze actie!

  Hoe kom ik aan de tekst die jullie vasthouden?

  Groetjes

 • Simone

  Leuk om je antwoorden te lezen Saskia! ^^

 • Desiree

  Wat bijzonder om dit te lezen!

 • Lieke

  Leuk saskia om te lezen. Ook iedereen heeft er weer een ander intro aan gegeven en dat maakt het extra leuk! πŸ™‚

 • Lifesabout

  Wat verdrietig dat het aan je moeders kant voorkomt! Mooie antwoorden heb je gegeven. Laten we hopen dat de tag veel overgenomen gaat worden!

 • Jenn

  Mooie tag! Ik wilde al iets schrijven over borstkanker, maar de woorden kwamen tot nu toe niet echt… Maar met deze vragen kan ik wel iets, ik ga hem overnemen!

 • lin mommysworld

  Ik denk aan mijn moeder die deze rotziekte heeft gehad.. Na een borstamputatie en chemo’s is alles gelukkig goedgekomen, maar het blijft heftig. Goed dat je hem invult! Liefss

 • sunny mama

  Een prachtig mooie tag waar best veel aandacht aan geschonken mag worden. Mooi ingevuld!

 • Leonie - Mamavertelt

  Erg mooie tag en wat goed dat je aan dit onderwerp aandacht geeft!

 • Nina Simplynspecial

  Goed dat je hier aandacht aan besteed. Net als jij controleer ik het ook niet vaak genoeg. Stiekem ben ik ook wel een beetje bang om het ooit te krijgen. Zonder reden trouwens, maar het is wel iets waar ik soms aan denk. Ga er in ieder geval wat vaker aan denken πŸ˜‰

 • Britt

  Wat een mooie tag!

 • Sylvie

  Wat een mooi initiatief! Borstkanker komt in onze familie tot nog toe niet zo vaak voor, andere soorten kanker helaas wel. πŸ™

 • Josan

  Grappig dat jij van roze ondergoed houdt. Dat had ik dus niet achter je gezocht πŸ™‚

 • angela

  hey sas ziet er weer goed uit zoals altijd en ook onze antwoorden komen erg overeen πŸ˜‰ ik vond het helemaal niet erg juist dat ik een cupmaat (of 3) groter had tijdens de zwangerschap en eerste maanden borstvoeding πŸ˜‰

 • Sofie Katelijne

  Wat leuk! Heb nog nooit van deze ‘tag’ gehoord πŸ™‚

 • Madelon

  Leuk om jouw antwoorden te lezen. En erg origineel om aandacht te schenken aan dit onderwerp!

 • Rosanne

  Wat mooi dat je door middel van een tag op je blog aandacht vraag voor een goed doel!
  En bedankt voor het taggen! Ik ga zeker meedoen met het onder de aandacht brengen van dit goede doel!

 • Iris

  Mijn tante is een paar jaar terug aan borstkanker overleden, dus het is goed om dit soort dingen extra veel aandacht te geven. Ieder verdacht dingetje zo snel mogelijk na laten kijken kan soms veel leed voorkomen.

 • bymarlayne

  Wat een bijzondere tag! Deze was ik nog niet eerder tegengekomen. Goed dat je hier aandacht aan besteed.

  • Saskia Hardeman

   Klopt, we hebben het met een groep meiden zelf bedacht!

 • Jess

  Het lijkt me heftig om als verpleegkundige vrouwen te moeten verzorgen die borstkanker hebben (gehad). Wat een mooi en dapper beroep heb je. Mooi om met elkaar aandacht te besteden aan dit onderwerp. Liefs!

 • manon

  Wat een goede tag is dit

 • Sax and the Pretty

  Vandaag nog gesproken met een vrouw die net is “hersteld” na een borstamputatie. Heftig verhaal, nu onder het mes om een nieuwe borst na te bootsen uit buikvet. x

 • Fleur

  Nog een fan van roze bh’s πŸ™‚ Ik vind dat nu wel lastig met voedingsbh’s, die zijn vaak zoooo saai en wit of zwart πŸ™

  • Saskia Hardeman

   Ja, dat dacht ik ook. Ik heb van Noppies 2 rode voedingsbh’s, zijn mijn lievelings haha πŸ˜€

 • Janneke

  Dit is nog eens een toffe tag! Nice!

  En roze lingerie had ik ook niet achter je gezocht.. Hihi.

  • Saskia Hardeman

   Haha! Ben ik stiekem toch wel benieuwd waarom niet? πŸ™‚

   • Janneke

    Roze lingerie associeer ik heel erg met lief en schattig… En ik vind je zo’n stoere vrouw, dat ik gewoon niet had verwacht dat je roze lingerie je voorkeur zou hebben.

    Zo zie je maar dat stereotypes niet echt ergens op slaan… Haha πŸ˜‰

    • Saskia Hardeman

     Haha wat leuk om te lezen, dankje πŸ™‚

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.