Mijn Nagel Routine
22 mei 2015 Beauty Nagels 11

Mijn Nagel Routine

Ik houd van mooie en verzorgde handen en daar horen nette nagels natuurlijk ook bij. Ik heb een routine met favoriete producten die ik al lange tijd gebruik . Toen ik lange tijd ziek was had ik geen zin meer om mijn nagels te verzorgen en gingen mijn nette nagels drastisch over in stompjes met schilfertjes. Inmiddels ben ik weer fijn bezig met het goed verzorgen van mijn handen en nagels en dat werpt haar vruchten af! Vandaag mijn routine, lees mee!

 Stap 1

De eerste stap is natuurlijk om er voor te zorgen dat de nagels schoon zijn en eventuele nagellakresten en dergelijke verwijderd zijn met een nagellak remover.

Stap 2

Deze stap is eigenlijk optioneel. Namelijk het verwijderen van de nagelriemen. Zelf doe ik dit maar heel af en toe. Het hoort niet in mijn vaste routine, maar indien je veel last hebt van de velletjes is het wel goed om te doen. Als ik het doe gebruik ik hiervoor Trind Cuticle Remover.

Stap 3

Vaak vijl ik mijn nagels gedurende de week. Tijdens mijn routine vijl ik ze nog even bij en soms knip ik ook iets met een nagelknipper.

Trind

Stap 4

Het verzorgen en voeden van de nagels. Deze stap is voor mij heel belangrijk omdat als ik het niet doe ik binnen no time gespleten en ongezonde nagels krijg. Het gevolg hiervan is dat nagellak ook slecht blijft zitten, dit sla ik dus nooit over.

Om mijn nagels te verzorgen gebruik ik de als eerste Trind Nail Balsam voor de gehele nagel en laat dit een aantal minuten intrekken. Daarna masseer ik het overige product in. Hierna gebruik ik de Trind Cuticle Balsam op dezelfde manier alleen dan op de nagelriemen.

Stap 5

Alhoewel ik heel lang heb gedacht dat een base coat onzin was, kom ik daar nu op terug. Je moet natuurlijk wel de juiste base coat gebruiken. Zelf gebruik ik die van Trind Nail Repair maar ik vond de base coat van het huismerk Kruidvat ook altijd prima.

Nagel2

Stap 6

Na de base coat kan het lakken van de nagels beginnen. Zelf houd ik van lekker felle kleurtjes maar ik vind een mooie nude kleur op zijn tijd ook erg mooi. Soms laat ik het ook alleen bij de base coat, gewoon als ik daar eens zin in heb.

Weleda Skin Food

Stap 7

Als laatste stap smeer ik mijn handen nog lekker in met een fijne crème. Ik ben dol op Weleda Skin Food en heb er dan ook meerdere tubes van in huis. Niet alleen mijn handen knappen er van op maar ook mijn nagelriemen worden er mooi van.

nagel

Mijn routine voer ik vaak uit als ik lekker blogjes aan het lezen ben. Ook vind ik het fijn om bijvoorbeeld mijn nagels te doen terwijl ik tv kijk. Altijd fijn om na deze routine weer mooie, gezonde handen en nagels te hebben!

Wanneer verzorg jij het liefste je handen en nagels? Wat zijn jouw favoriete producten?

 

Reacties

 • Julia...

  Leuk om te lezen. Ik ben net tv aan t kijken, blogs aan t lezen en mijn nagels aan t lakken 🙂

 • Beauty& gezondheid

  Altijd leuk om te lezen hoe andere mensen hun nagels verzorgen. op dit moment heb ik mijn nagels laten doen met gel lak dus heb niet echt een routine behalve een keer per maand het opnieuw laten doen 🙂

 • Tamara

  ohhhh dit moet ik nodig doen! Mijn nagels en nagelriemen zijn zo verschrikkelijk momenteel haha

 • beautifulday4makeup

  Ik doe het ook vaak voor tv, maar mijn vriend haat de geur van remover

 • Kimberly

  Leuk om te zien! Ik bijt mn nagels helaas 🙁

 • Manon

  Wat een fijne routine heb je!

 • Iris

  Ik denk er nooit echt bij na. Wanneer het me uitkomt, lak ik mijn nagels of smeer ik mijn handen in, maar ik heb niet zoveel structuur.

 • Nicky

  De producten van Trind gebruik ik ook en ben er heel tevreden mee. Ik verzorg mijn hand vaak bij het lezen van blogs of tijdens een film.

 • Kirsty

  Leuk om te zien! Ik vind zelf de producten van Trind ook erg fijn voor mijn nagels 🙂

 • Eline

  Leuk om te zien! Ik gebruik ook altijd een basecoat om mijn nagels te beschermen. Die handcrème klinkt trouwens heel fijn, ook maar eens proberen.

 • Laura

  Voordat ik ga slapen gebruik ik meestal een handcreme. Voor de rest ligt het aan mijn zin. Mijn eigen nagels zijn vrij lang en die vijl ik eigenlijk alleen een keertje per week. Soms gebruik ik een kleurtje nagellak maar ik gebruik ook vaker gewoon doorzichtige nagellak. Ik steek er verder niet heel veel tijd in.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.