Weleda Skin Food: Je kan het voor meer gebruiken dan je denkt!
22 sep 2017 Beauty 9

Weleda Skin Food: Je kan het voor meer gebruiken dan je denkt!

Drie jaar geleden schreef ik al eens een enthousiaste review over Weleda Skin Food. Weleda Skin Food is namelijk  al jaren lang een favoriet product hier in huis. Als je aan mij zou vragen wat nou echt dé creme is die  je als moeder in huis zou moeten hebben, dan is het deze creme. Vandaag deel ik met jullie waar je dit product allemaal voor kan gebruiken en hoe multifunctioneel het is!

In eerste instantie kocht ik het product omdat het mij handig leek voor mijn soms droge, gevoelige en trekkerige huid. Al heel snel kwam ik erachter dat het product voor nog veel meer doeleinden geschikt is dan alleen een droge huid. Hieronder neem ik mijn tips met je door!

Skin Food tegen een rode huid

Skin Food is een product welke speciaal is ontwikkeld voor een droge en ruwe huid. Maar ook bij een rode huid is dit product heel erg goed te gebruiken! Wanneer een van mijn kinderen, of ik zelf bijvoorbeeld een rode huid heb, smeer ik erg graag een dun laagje op. Dit neemt het ruwe gevoel snel weg en maakt de huid weer zacht.

Skin Food tegen de kou

Wanneer het kouder wordt, is het altijd fijn om Skin Food te gebruiken. Vooral voor kleine kindjes met gevoelige huidjes vind ik het een musthave. Ideaal vind ik het om voor het naar buiten gaan, de wangetjes in te smeren, maar ook wanneer de wangen toch wat schraal zijn geworden van de kou, is het fijn om dit product te gebruiken.

Skin Food als dag en nachtcreme

Het is mij eens overkomen dat wij op vakantie waren en ik mijn dag en nachtcreme ben vergeten in te pakken. Gelukkig heb ik standaard dit product in mijn toilettas zitten en was dit een prima vervanger. Ik ben altijd een beetje huiverig met dergelijke producten ivm mijn verleden met acne, maar mijn huid reageerde erg goed!

Skin Food als handcreme

Droge handen? Je lost het op met, jawel, een fijne laag Skin Food. Je kan als onderhoud één maal daags een dun laagje opsmeren. Maar voor intensief gebruik kan je het ook zeker vaker per dag gebruiken. Droge en rode plekjes zullen binnen korte tijd verdwijnen.

Skin Food voor de nagelriemen

Ook wanneer je de nagelriemen wil verzorgen is het aan te raden om een dun laagje aan te brengen en dit zachtjes in te masseren. Ik ben er fan van en doe dit al jaren! Het is zelfs een onderdeel geworden van mijn nagel routine. Wanneer mijn nagelriemen toch weer wat extra verzorging nodig hebben (omdat het koud is) smeer ik gewoon iets vaker. Overigens werkt het vanzelfsprekens ook voor droge voeten! Ideaal is om de voeten lekker dik in te smeren, en daarover sokken aan te doen voor de nacht. Gegarandeerd zachte voetjes!

Skin Food als lipverzorging (en gloss!)

Ben je onderweg en ben je vergeten om een lippenbalsem mee te nemen? Geen probleem! Wanneer je bijvoorbeeld altijd een mini tube bij je hebt is dit probleem in no time opgelost. Het werkt zelfs ook nog als een mooie lipgloss!

Tot zover een aantal tips. Deze mama is inmiddels zo ver dat ze het bijna overal voor gebruikt haha. Wanneer mijn zoon klaagt over jeuk of wanneer hij gevallen is, komt deze groene tube tevoorschijn.

Meer lezen? Check dan Weleda Skin Food. Dit product is onder andere verkrijgbaar bij de drogisterij en kost € 9,99/75ml en € 5,49/30ml

Ken jij Weleda Skin Food al?

Dit artikel is een samenwerking. Bedankt dat je dit artikel hebt gelezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan

Doe jij ook al mee met de Crayola winactie waarbij ik twee keer een stempelset mag weggeven?

Reacties

 • Karin

  Handige tip! Ik gebruik meestal aloë vera producten van Curaloe voor dit soort schrale, rode en beschadigde huid. Maar die is iets prijziger.
  Onlangs geplaatst door Karin: MEGA Shoplog Hema, Wibra en H&M: kleertjes voor Suus!

  • Saskia Hardeman

   Die ken ik nog helemaal niet! Deze is inderdaad niet zo duur dat is ook nog een voordeel!!

 • Nicole Orriëns

  Wat handig dat het zo multifunctioneel is zeg! Dit komt dus altijd van pas.
  Onlangs geplaatst door Nicole Orriëns: Wat is nu gezond?

 • V Willemse

  Ook hier hebben we altijd een voorraadje van deze groene tubetjes in huis
  Vind de naam SKIN FOOD ook leuk gevonden
  Hij is wat vettig, maar weet inmiddels hoe ik ‘m moet doseren
  Ik gebruik ‘m ook altijd om mijn krullen een beetje in bedwang te houden en op mijn hielen als ik blaren wil voorkomen in nieuwe schoenen
  En laatst had ik er een kras mee weg kunnen wrijven bij een leren tas.
  Echt een magisch zalfje

  • Saskia Hardeman

   Ja precies, ik weet inmiddels ook hoe ik moet doseren en dan valt het best mee. Ik vind het echt een leuke tip om het eens op leer te proberen! Thanks!

 • Yvonne

  Wat jij hebt met deze crème heb ik met een tube Zilvercrème van Louis Widmer. Net zo rijk en vol maar dan net wat fijner uitsmeerbaar. Vooral als nachtcrème in de winter is ie top! En parfumvrij. Leuke blog heb je!

 • Monique

  Ben heel benieuwd naar deze creme, hoop dat hij ook nog een beetje lekker ruikt. dat vind ik dan weer erg fijn. hihi.

 • Saskia Hardeman

  Ik vind het heel lekker ruiken maar ik denk wel dat je een beetje van kruidig moet houden 🙂 Ergens doet het mij trouwens ook weer een beetje aan citroen denken.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv