Mijn ervaring met zwangerschapsmassage!
26 feb 2015 Mama 10

Mijn ervaring met zwangerschapsmassage!

Een fijne massage om goed te kunnen ontspannen is natuurlijk nooit mis. Ook als je zwanger bent is dit mogelijk en is het heerlijk om eens lekker te ontspannen en een een speciale zwangerschapsmassage te ondergaan. Toen ik de vraag kreeg of ik dit wilde proberen hoefde ik niet lang na te denken; ja natuurlijk! Ik vertel je graag over hoe ik deze zwangerschapsmassage vond. Lees je mee?

Hoe gaat een zwangerschapsmassage

Als eerste was ik zelf erg nieuwsgierig hoe zo’n zwangerschapsmassage in haar werk zou gaan, er zit immers een buik in de weg 😉 Daarnaast duurde de massage die ik heb geboekt een half uur. Een half uur stilligen voor mij is best lastig. Met name in deze zwangerschap heb ik heel veel onrust in mijn lijf. Ik was dus erg benieuwd of ik dit vol zou houden!

Zwangerschapsmassage

Via Treatwell boekte ik een zwangerschapsmassage bij mij in de buurt. In mijn geval was dit City Spa in Ede. Op de site waar ik de massage boekte kon ik heel gemakkelijk zien welke dag en tijdstip vrij was en zo mijn afspraak inplannen. Direct na het inplannen kreeg ik een bevestiging via de mail, en een dag voor mijn afspraak kreeg ik per sms een herinnering. Wat mij betreft erg handig om ook nog een bevestiging per sms te krijgen!

Ontspanning

De massage zelf was geweldig ontspannend. Dat ik bang was niet stil te kunnen blijven liggen was helemaal niet nodig. Binnen een aantal minuten was ik zo ontspannen dat ik bijna in slaap viel. Wat betreft kleding hoefde enkel de bovenkleding uit. De bh mag je aanhouden en zal als je eenmaal ligt worden los gedaan. Ik werd lekker toegedekt met warme kleedjes, erg fijn! Enkel mijn rug bleef “bloot” voor de massage.

Ervaring zwangerschapsmassage

Tijdens de massage lag ik op mijn zij. Ik had er zelf helemaal niet aan gedacht dat het zo ook kon en dacht eerder aan een gat in de tafel om de buik vrij te houden. De manier om op de zij te liggen vond ik erg ontspannend. De rustgevende muziek erbij maakte al helemaal dat ik na de massage weer even een beetje bij moest komen. Grappig is trouwens dat toen de massage begon de baby erg beweeglijk was en tegen het einde van de massage voelde ik geen bewegingen meer. De baby werd er dus ook lekker rustig van!

Ik heb genoten van mijn eerste kennismaking met deze zwangerschapsmassage! Het is heerlijk om op deze manier even te ontspannnen en een van de beste tips voor tijdens de zwangerschap. De hele avond voelde ik mij lekker rustig en ik heb heerlijk geslapen! Persoonlijk zou ik een volgende zwangerschapsmassage weer in de avond plannen, zo kan je lekker de rest van de avond er van genieten!

Voor de mama’s/zwangeren: heb jij eens een zwangerschapsmassage gehad? En als je nog geen kindjes hebt: lijkt een zwangerschapsmassage je iets?

handtekening-saskia

tb

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • wellnewss

  Wat leuk te lezen hoe jij dit ervaren hebt. Ik heb mij ook vraak afgevraagd hoe dit nou ging, bij ons in de salon gegeven wij dit (nog) niet. Ik zou ook zeker de massage in de avond boeken. Xx Laura

 • Laura

  Ja, toen ik zwanger was van mijn dochtertje heb ik ook een zwangerschapsmassage gehad. Ik kan het echt iedereen aanraden! Ik had zoveel last van mijn heupen en rug dat ik amper vooruit kwam. Zeker op het einde van de zwangerschap. Ik heb toen van de masseuse het advies gekregen om regelmatig terug te komen en dat heb ik ook gedaan. Steeds na een massage voelde ik me energieker, had minder pijn en kon beter lopen. Echt heel fijn.

  En ook ik dacht: “Hoe moet dat in hemelsnaam met die buik??” maar je ligt inderdaad op je zij en dat is helemaal niet onprettig. Ik kreeg een voedingskussen om tussen mijn benen te stoppen, het massagebed was een beetje verwarmd en ze gebruikte een heerlijk geurende olie. Ik kan er nog bij wegdromen en het is al bijna 6 jaar geleden… 😉

 • Iris | Todayslipstick

  Wat fijn dat het zo prettig was! Heerlijk om even te kunnen ontspannen zeker als je zwanger ben, eventjes me-time!
  Liefs, Iris

 • beautifulday4makeup

  Wat leuk dat je even heerlijk hebt kunnen ontspannen

 • Romy

  Ik heb dit tijdens mijn zwangerschap nooit gedaan, maar het klinkt heerlijk! Wat een goed idee om jezelf eens lekker te trakteren op een massage. Je brengt me op ideeën…en ik ben niet eens zwanger!

 • Iris

  Een tafel met een gat erin voor je buik: ik was er nooit op gekomen, haha!

 • alexa

  wat fijn dat het zo goed is bevallen, hoop dat je ervan hebt genoten en nu weer lekker tot rust ben gekomen!

 • Monique

  Ik heb ook een zwangerschapsmassage gehad bij mijn vorige zwangerschap. Dat was er wel één waarbij ik op mijn buik kon liggen.
  Alleen het feit dat ik weer even op mijn buik kon liggen vond ik al het geld waard, hahaha! Heeeerlijk!!

  Ik ga het deze zwangerschap ook zeker weer doen!

 • Els

  Nooit gedaan wel over nagedacht maar ja das nu te laat

 • Renata

  Klinkt heerlijk. Ik merk dat massage tijdens mijn zwangerschap veel goed deed. Ik had behoorlijk veel last van spataderen, en de massage maakte m’n benen een stuk soepeler en mijn huid zachter. Ook werden de rugklachten wat dragelijker.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.