Kletsartikel: Mijn zwangerschap
20 nov 2014 Mama 23

Kletsartikel: Mijn zwangerschap

Omdat ik veel vragen krijg over mijn zwangerschap en hoe het nu gaat besloot ik er een blogje over te schrijven. Vandaag klets ik van mij af en vertel ik je van alles over mijn (onze) zwangerschap. Ik vertel je over hoe we achter de zwangerschap kwamen en hoe het nu gaat, lees je mee?

Ik ben zwanger!

Eind september werd ik opeens ziek. En best goed ziek ook. Ik was erg benauwd en lag met koorts op bed. Mijn moeder stelde opeens de vraag of het mogelijk was dat ik zwanger kon zijn. En ook al dacht ik dat dit niet het geval was: ik deed toch een test.. Dat ik zwanger zou kunnen zijn had ik namelijk niet verwacht. We hadden het besluit namelijk nog maar net genomen en dat het zo snel zou kunnen gaan is helemaal niet vanzelfsprekend. Nadat ik de test had gedaan werd het al snel duidelijk: ik ben zwanger!

De eerste weken kon ik niet ophouden met gelukkig zijn, ik voelde mij zo goed en intens gelukkig. Totdat de misselijkheid begon. In het begin vond ik het juist fijn om te weten dat de hormonen goed hun werk deden. Alleen werd het op gegeven moment zo veel dat ik er futloos van werd. Misselijkheid en spugen hoort bij een zwangerschap maar het is best vermoeiend als je tussen het vele spugen door ook nog de zorg hebt voor een lief klein mannetje. Eerder vertelde ik al dat ik niet wil klagen: een zwangerschap is namelijk zo bijzonder. Daarom zal ik voornamelijk de leuke en fijne dingen op mijn blog delen.

11 weken zwanger

Inmiddels ben ik 11 weken zwanger. Over twee weken ben ik aan het eind van het eerste trimester. Vanaf dan wil ik concreet maken hoe we praktisch alles gaan regelen. Senna krijgt een nieuwe slaapkamer en daar moet natuurlijk van alles voor geregeld worden. Ook wil ik Senna veel betrekken bij de zwangerschap, hij wordt tenslotte grote broer!

Mijn idee is om jullie regelmatig mee te nemen in ons leven en de zwangerschap. Voor mij is dit een uitlaatklep en het is ook nog eens bijzonder voor later! Er zullen de komende tijd meer persoonlijke artikelen op mijn blog verschijnen, ik hoop dat jullie dit geen probleem vinden!

Heb jij misschien nog tips voor een gezonde zwangerschap?

Fijne dag allemaal en veel liefs

handtekening-saskia

Momenteel heb ik een leuke winactie met Dr. Hauschka, doe jij al mee? Klik.

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Inge | blogboutique

  Wauw wat bijzonder! Ook echt dat jullie mam zo snel kon schakelen met zo’n vraag. Echt fantastisch.

 • Marina

  Wat een verhaal! En ik vind het leuk als je ons up-to-date houdt, hoor!

  Liefs, Marina

 • Diana Carlton

  Wat naar dat je zo misselijk bent geweest, maar hopelijk is dat – met het einde van het eerste trimester in zicht – aan het afnemen. Goed dat je Senna gaat betrekken in het “grote broer” worden, op deze leeftijd zal hij het veel bewuster mee maken dan bijvoorbeeld een jaar geleden.

 • Lonneke

  zo leuk ook voor Senna dat hij grote broer wordt. Gaat snel zeg 11 weken, wat is de uitgerekende datum? Ik hoop dat je misselijkheid wat afneemt ik heb dat ook in mijn zwangerschap gehad. Liefs

 • Kim

  Oh wauw… Leuk om te lezen en: GEFELICITEERD <3. Ik gun je het geluk van harte!

 • Petra

  Het misselijk zijn is erg vervelend, maar meestal neem het wel af naarmate de zwangerschap verder is…..geniet maar heerlijk van alle voorbereidingen die gaan komen voor jullie 2e kindje, echt leuk,,,

 • Amy

  Wauw, wat bijzonder dat je moeder zo snel op dit idee kwam. Ik vind trouwens dat je best mag klagen hoor. Voor mij als niet-moeder is dat juist ook leerzaam en daarnaast is het de realiteit, dus waarom ‘verbloemen’? Maar doe vooral wat je zelf fijn vindt, haha!! Leuk dat Senna een nieuwe kamer krijgt, succes met klussen!

 • Donna Luisa

  Wat mooi allemaal! En een beetje klagen hoort erbij 🙂

 • Northflix

  Tsja, moeders… Ze hebben toch (nog steeds) vaak gelijk. Haha.
  Maar van harte meid! En wat leuk ook voor Senna! Super dat je hem er ook bij gaat betrekken.

 • Guusje

  (nog) Gefeliciteerd, ben benieuwd naar de updates!! En handig zo’n moeder hihi

 • Teddy

  Vervelend dat je er ziek van bent! Wel is het enorm leuk! Ook voor Senna!

 • beautyforgirls

  Wauw, wat een verhaal. Geniet van je zwangerschap en wat ontzettend spannend voor Senna.
  Liefs, xxx

 • Linda

  Heel erg leuk dat je ons mee gaat nemen op je blog! En toch ook wel speciaal voor Senna dat hij ook een nieuwe kamer krijgt 🙂 Ik hoop dat de misselijkheid al minder word!

 • Merel

  Wat geweldig zeg 🙂 Geniet er van!

 • Iris

  Persoonlijke verhalen zijn geen probleem hoor!

 • Infinity

  Ik lees graag persoonlijke artikels, dus ik kijk er al naar uit! ♥

 • Mandy

  Juist leuk, meer persoonlijke blogs! Hopelijk voel je je snel weer beter.

 • Merek

  Ik vind het juist heel leuk om te lezen dat je zwanger bent en hoe je daar mee om gaat!

 • Sanne Makeupgorgeous

  Wat leuk dat je jouw zoontje zoveel mogelijk zal betrekken bij de zwangerschap. Geniet er maar met volle teugen van. X

 • Jouvence

  wat ontzettend leuk, gefeliciteerd.! ♥

 • Nelleke

  Hmmm, balen van de misselijkheid! Maar wat mooi dat je zo vaak aangeeft je daar niet teveel op te willen focussen 🙂 Natuurlijk vind ik het leuk als je daar meer en vaker over schrijft. En volgens mij ben ik niet de enige die daar zo over denkt, hihi

 • Sweet Happinez

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

 • Lisa's Beautybabbels

  Wat leuk om te lezen, nogmaals gefeliciteerd met de zwangerschap! Ik ben erg benieuwd naar je komende zwanger-zijn-artikelen 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.