Hoeveel weeg ik?
8 jan 2019 Lifestyle Mama 8

Hoeveel weeg ik?

Beetje raar om “hoeveel weeg ik” in de titel te zetten. Wie interesseert dat nou, is eigenlijk mijn eerste reactie. Toch is het een vraag die ik heel veel krijg. Niet alleen naar aanleiding van de fashion posts die ik op instagram plaats, maar ook omdat mijn artikelen over intermittent fasting heel veel worden gevonden en gelezen. 

Dat mensen dan nieuwsgierig zijn naar hoeveel ik nu weeg snap ik best. Ik vind het ook totaal geen geheim of iets. Heel eerlijk zelfs, ben ik gewoon blij dat ik het gewicht voor mijn zwangerschappen weer helemaal terug heb. Er wordt overigens weleens gesuggereerd dat ik veel te dun of te mager zou zijn. Ook die reacties vind ik niet erg. Ik ben het gewend. Ik ben voor de zwangerschappen altijd al gewend om een slanke bouw te hebben. Zo ben ik gewoon en ook toen kreeg ik reacties of ik niet veel te dun zou zijn.

Lees ook: Hoe ik in korte tijd 5 kilo afviel

Ik zie alleen maar mijn probleem gebieden

En wat dan echt het grappige is. Het enige waar ik aan zie dat ik vrij slank ben is aan mijn kledingmaat. Ik draag xs en vaak is een s net te groot. Wanneer ik zelf naar mijn lichaam zou kijken, zou ik dit dus niet denken. Ik zie zelf alleen maar die dikke buik. Heel gek is dat hoe vertekend een eigen beeld kan zijn. Want ja, die buik die is er wel, alleen lijkt het wel of wij vrouwen alleen nog maar onze probleem gebieden zien, en de rest maar even vergeten. Ik probeer dit dus minder te doen (lukt niet) en meer te kijken naar de rest van mijn lijf waar ik wel tevreden mee ben. En wat wij mama’s overigens nooit moeten vergeten is dat er wel kinderen in die buik hebben gezeten. Logisch dat je daarna niet meer zo plat bent als voorheen. Daarnaast denk ik zelf ook dat een niet platte buik na de zwangerschap gedeeltelijk ook kan komen door het litteken van de keizersnede? Herkennen moeders dit? Na de keizersnede is dit bij mij persoonlijk sowieso heel anders geworden.

Maar goed, tromgeroffel.. haha. Ik weeg op het moment 54 kilo. Ik schommel een beetje rond de 53 en 54. Ik doe ook echt mijn best om daar niet onder te komen. Ik sport max twee keer per week en blijf gewoon alles eten wat ik lekker vind. Jaren geleden ben ik namelijk wel echt te dun geweest (onder de 50) en dat is gewoon niet ok. Dan maar wat meer spekjes hoor, uiteindelijk is dit ook veel beter voor het lichaam.

Ben jij bewust bezig met je gewicht? En wat doe jij hiervoor?

Reacties

 • Marlous

  Leuk om te lezen. Ik was hier ook wel benieuwd naar.
  Ik weet niet wat ik weeg… ik heb al ruim 5 jaar niet op een weegschaal gestaan.. Ik heb in opname voor een eetstoornis gezeten en toen ik daar met ontslag ging, heb ik mezelf ‘afgesproken’ dat ik niet meer hoef te wegen… Ik weet dat ik nu een gezond gewicht heb voor mijn lengte (1.79m) en voel aan mijn kleding wel of wat meer/minder moet eten of wat meer/minder moet sporten.
  Ik ben er dus heel bewust mee bezig, maar niet meer op een obsessieve en ongezonde manier.

 • Laura

  Herkenbaar dat je zelf de probleemgebieden ziet. Ik ben voor mijn gezondheid bezig met intermittent fasting en anders eten. Ik viel hierdoor rap een paar kilo af, terwijl ik al niet de dikste was. Het jammere is dat het bij mij direct in mijn gezicht te zien is (beetje ingevallen). Bij mijn buik en billen mocht juist wel iets af. Dit gebeurde ook, maar toch zag ik in de spiegel nog ’n flinke bilpartij.
  Totdat ik mezelf op foto’ ’s terug zag. Toen zag ik het zelf ook veel meer.

 • Margriet

  Leuk om te lezen. Ik weeg ook al jaren 54/55. Sta niet vaak meer op de weegschaal. Ik merk aan mijn kleding wel of ik ben aangekomen of afgevallen. Heb er ook wel moeite mee gehad eerder om op gewicht te blijven. Klinkt ideaal voor anderen maar zelf vond ik het maar vervelend. Ben alleen wel benieuwd naar je lengte. Ik ben 1.72.

 • Corinne

  Voor deze zwangerschap woog ik ook tussen de 52 en 54 kg, nu tik ik de 61 kg aan met 20 weken (op de helft!) en ik voel me een waar kamerolifantje haha Komt vast weer goed 🙂

 • Lieke van Veen

  Ik ben niet bewust bezig met mijn gewicht.
  Er mogen van mij ook best wal kilootjes bij maar dat is heel lastig.

 • Ilona

  Ik dacht al dat jij dat ongeveer zou wegen 🙂 ik vind jou echt niet te mager, je bent gewoon mooi slank en dat past bij je!
  Ik ben zelf wel bewust bezig met mijn gewicht. Afgelopen jaar ben ik tien kilo afgevallen en mijn volgende doel wordt de -5 kilo te behalen. Ik was dan ook een stevige dame met destijds mijn 90 kilo 😉

 • Rachel

  Dit klinkt heel herkenbaar, maar eerlijk gezegd tegenwoordig niet meer. Mijn zelfbeeld was flink vertekend, waardoor ik zelf met ernstig ondergewicht een dikke buik zag. Na therapieën voor mijn anorexia ben ik weer normaal gaan eten, maar die dikke buik bleef (al was het wel al een minder probleem).
  Sinds mijn zwangerschap is er echter weinig veranderd aan mijn buik. Ik was zo iemand die een week na de bevalling weer in de oude spijkerbroek kon. Mijn lijf is eigenlijk heel lief voor mij dus en ik heb mijn buik sinds dien nooit meer als dik gezien. Een platte buik is onrealistisch en tegenwoordig vind ik het niet eens meer mooi.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Twee peuters in huis – Huishouden met eigenwijze knullen

 • Anne Oldenhof

  Hai,

  Even een vraagje.
  Hoeveel ben je nu in totaal afgevallen van 16/8 vasten en eten?
  En begrijp ik nu dat je dus niet alleen koolydraatarm eet?

  Groetjes Anne

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv