Intermittent Fasting: hoe ik binnen korte tijd 5 kilo afviel
23 jan 2018 Gezondheid Intermittent Fasting Lifestyle 5

Intermittent Fasting: hoe ik binnen korte tijd 5 kilo afviel

Over hoe ik begon met intermittent fasting: ik kon het er uren lang over hebben: na de zwangerschap van Sophia zijn er een aantal kilo’s blijven plakken. En dit kwam niet door de zwangerschap maar dit lag gewoon aan mijzelf. Ik houd van lekker eten en ik ben gewoon een echte emotie eter. Althans, dat laatste dat dacht ik vooral, want sinds ik gewoon heel anders mijn eetmomenten ben gaan inrichten, en intermittent fasting ben gaan toepassen, heb ik helemaal geen last meer van die snaai momenten en de kilo’s vlogen eraf zonder enige moeite. 

Aankomen na de zwangerschap

Zoals ik ook eerder vertelde was ik wat betreft mijn gewicht gewoon mega verwend. Ik kon altijd eten wat ik wilde en er kwam helemaal niks aan. Ik was dus en snapte niks van al die meiden om mij heen die het altijd maar over hun gewicht hadden. Na de zwangerschap van Senna was ik binnen een week weer op gewicht en paste ik weer mooi in mijn maatje 26. Na de zwangerschap van Sophia was dit helaas een ander verhaal. Voor het eerst moest ik gewoon grotere broeken kopen (!) Vreselijk vond ik het. Maar aan de andere kant vond ik dat ik ook weer niet mocht klagen zolang ik maar onder de 60 kilo bleef. Daarnaast heb ik een man die heel trots op mij is dus voor hem hoefde ik ook echt niet af te vallen

En opeens was ik er gewoon niet meer zo blij mee. Ik ging mij irriteren aan mijn gezicht. Wanneer ik dikker wordt, dan zie je dit in mijn gezicht. En dat is dus écht iets dat ik niet wil. Een rolletje meer of minder daar kan ik nog wel mee leven (en makkelijker verbergen) maar ik wil het gewoon niet zichtbaar hebben in mijn gezicht. En alsof het zo moest zijn viel mijn oog op een artikel over intermittent fasting. Direct wist ik dat ik hiermee wilde beginnen en dat dit bij mij past.

In bovenstaande video vertel ik al uitgebreid hoe het zit met intermittent fasting en waarom en hoe ik dit ben gaan doen. Ja, ik kreeg kritiek op het feit dat ik dus niet meer ontbijt. Maar bedenk je hierbij wel dat ik mijn hele leven al een hekel heb aan het ontbijt. Mijn moeder heeft vroeger alle trucjes uit de kast moeten halen om mij maar te laten eten. En ik zou hetzelfde doen voor mijn kinderen want het ontbijt is gewoon heel erg belangrijk. Maar nu ik ouder ben en ik dus die verplichting niet meer heb valt er een last (en kilo’s) van mijn schouders. Ik ben iemand die alle mogelijkheden tien keer overdenkt en overweegt en geloof mij: ik zou zit niet doen als ik er niet van overtuigd was dat dit goed voor mij zou zijn. Mocht je interesse hebben over meer informatie van deze manier van afvallen én wetenschappelijk onderbouwing lees dan even het volgende artikel van Jesse van der Velde.

Voordelen intermittent fasting

Naast dat ik dus heel snel, ongeveer 3 weken, 5 kilo kwijt was, merkte ik veel andere voordelen. Die eetbuien waar ik het eerder over had? Die had ik niet meer! Totaal geen behoefte aan. Snoep? Nee joh, bah. Ik ben nooit een grote fan van zoet geweest maar at wel eens met de kindjes mee. Hier heb ik dus totaal geen behoefte meer aan. Door deze manier van vasten wordt de bloedsuikerspiegel stabiel waardoor ik geen behoefte meer heb aan zoet of snaaierijen. Juist het ontbijt en al die tussendoortjes zorgen voor een onregelmatige bloedspiegel waardoor je de neiging hebt veel meer (zoet) te eten.

Nog een heel groot voordeel is dat ik na 20.00 uur niets meer eet. Ook totaal geen behoefte meer aan. Er zijn verschillende manieren van intermittent fasting, en de manier die ik gebruik is dat ik alleen eet tussen 12.00 en 20.00. Toen ik afviel, lette ik er echt op wat ik at, inmiddels eet ik gewoon alles wat ik wil, maar wel tussen deze tijd. En ja, heel soms lukt dat niet, maar dat vind ik dan ook niet erg omdat dit vrij weinig voor komt. Het niet ontbijten vind ik overigens echt heerlijk, hier heb ik dan ook totaal geen moeite mee. Het enige is dat wanneer ik ga sporten ik merk dat het niet ok is en ik eigenlijk gewoon moet eten.

Verder voel ik mij op deze manier echt veel beter. Ik heb veel meer energie en ben gewoon tevreden met hoe ik nu eet en met wat ik eet. Ik krijg overigens heel veel vragen over deze manier van vasten en wat ik wel altijd belangrijk vind om te vermelden: wanneer je echt gehecht bent aan je ontbijt dan moet je het NIET doen. Ik denk dat het dan gewoon echt heel erg zwaar is. Voor mij persoonlijk is deze manier van afvallen gewoon een hele goede uitkomst en ik ben blij dat ik intermittent fasting heb leren kennen.

Ben jij tevreden met je gewicht en zou jij willen afvallen?

Reacties

 • Bren

  Ohhh ik ben met iv nu ook een paar kilo’s kwijt!
  Een aantal jaar geleden woog ik altijd rond de 75 en was ik er niet blij mee. Ten einde van de zwangerschap tikte ik bijna de 100 aan! Ohhhhh wat voelde ik me met m’n bolle buik mooi, maar oh wat een verschrikking was het daarna. Maat 42 en ik baalde als een stekker. Ben nu (in 3 jaar) 30 kilo kwijt! Zit nog niet super happy in m’n vel, maar ik moet gewoon accepteren dat m’n lichaam veranderd is. Wel weer in maat 38 en maat m. Ik vergeet soms dat ik al zoveel kwijt ben😂
  Ga in juni trouwen en ik weet dat m’n jurk past, maar ik hoop toch nog een paar kilo te verliezen. Schommel nu rond de 68

 • Rachel

  Wat goed dat je een manier hebt gevonden om op gewicht te blijven. Het is juist het lastige om iets te vinden wat bij je past, waardoor je op gewicht blijft.
  In mijn geval zijn dat mijn kleine knullen. Ik ben zo actief tegenwoordig en heb zo weinig tijd over om te snaaien, dat ik moeite heb om op gewicht te blijven.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Onzin kinderproducten die toch niet zo’n slecht idee zijn.

 • Jessica J.

  Goed dat je een manier gevonden hebt om op gewicht te blijven, alleen lijkt een dieet met ‘vasten’ in de naam mij niet bijster gezond, maar ach, als het voor jou werkt… 🙂
  Onlangs geplaatst door Jessica J.: My scentful life #87 • Nieuwe enkellaarsjes en plastieken hoofdkussen?!

 • Babs

  Wat interessant, ik wil ook een kilootje of 10 kwijt. En mijn kilo’s gaan ook altijd naar mijn buik. Ik ontbijt nooit en ’s middags heb ik ook een snaaimomentje… Na 20.00 uur niet meer eten vind ik wel lastig, vaak neem ik wat yoghurt (voorheen vla, soms met cake erin, te lekker!)
  Ik heb net een boek gelezen over het bloedsuiker dieet. Heel interessant boek alleen de recepten vind ik niks.
  Ik ga eens googelen over dit dieet, bedankt voor de tip!
  Onlangs geplaatst door Babs: Eterna 1863- Een klassiek, tijdloos en eigentijds overhemd!

 • Willeke

  Hm, knap, maar gezond lijkt het me persoonlijk niet. 5 kilo kwijt in 3 weken? Ik zou me dan een vaatdoek voelen, en helemaal als ik niet ontbijt. Kom de dag dan niet door hoor. Ik zelf start de dag met thee en griekse yoghurt, ontbijt ik toch maar licht. Dan gaat het goed. Emotie eten herken ik wel, duurde lang voor ik de knop om had. Maar sinds ik die om heb gaat het super goed. Gewoon normaal 3x eten en niet snaaien werkt voor mij prima om geleidelijk af te vallen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.