Ben ik tevreden met mijn gewicht?
18 okt 2018 Gezondheid Intermittent Fasting Lifestyle 5

Ben ik tevreden met mijn gewicht?

Van de week plaatste ik een artikel met meest gestelde vragen aan mij. Een van de vragen die ik daar niet in noemde gaat over mijn gewicht. Want ook daar worden mij zo veel vragen over gesteld. Of ik tevreden ben met mijn gewicht bijvoorbeeld. 

En ik vind dit best een hele lastige vraag. Ik denk namelijk dat ik nooit echt helemaal tevreden zou zijn. Ik zie altijd vetjes en dingetjes die ik liever niet zou willen zien. Alleen, als ik puur naar gewicht kijk, ja dan kan ik niet anders dan zeggen dat dit ok is en er niet heel veel meer af zou moeten.

Tevreden met gewicht

Na de zwangerschap van Sophia woog ik ruim over de 60. Voor mij is dat gewoon veel en veel te veel. Voor mijn zwangerschappen lag mijn gewicht altijd rond de 54 kilo, en dit is een gewicht waar ik mij fijn en prettig bij voel. Alhoewel ik in eerste instantie probeerde om te accepteren dat ik gewoon zwaarder was na de twee zwangerschappen, besloot ik uiteindelijk om mij er niet bij neer te leggen. Het voelde gewoon niet zoals ik. Dus ben ik begonnen met intermittent fasting en vlogen de kilo’s eraf.

Maat 34

Ik weet nog dat ik heel veel kleding in maat 34 weg wilde doen, en Vincent mij hierin tegen hield. Ik dacht echt nooit meer in deze maat te kunnen passen. En zie nu: ik pas het weer. En heel eerlijk, ik voel mij gewoon heel prettig als ik op een gewicht ben dat bij mij en mijn lichaam past. Uiteindelijk heb ik ook niet het gevoel gehad dat ik hier ontzettend veel moeite voor heb moeten doen. Door gewoon heel simpel mijn stijl qua eten aan te passen ben ik de overtollige kilo’s na de zwangerschap gemakkelijk kwijtgeraakt.

Doe waar jij je goed bij voelt!

Ik ben dan ook van mening dat je altijd moet doen wat bij jou past en waar jij je als persoon prettig bij voelt. Toevallig voel ik mij prettig in een maatje s, maar voor een ander kan dit natuurlijk prima een maatje groter zijn. Zolang het allemaal gezond is, dan is het allemaal goed En wanneer je niet tevreden bent, dan moet je er wat aan doen. Stel jezelf doelen, en beloon jezelf wanneer je deze gehaald hebt.

Ben jij tevreden met je gewicht?

Reacties

 • Marlous

  Leuk om te lezen! Helemaal mee eens! Zolang je jezelf goed voelt, tevreden bent én het ook gezond is, is het goed.
  Ik weeg mezelf al 6 jaar niet meer (‘weeg-angst’ na het overwinnen van anorexia) maar ik ben tevreden met wat ik zie in de spiegel en weet óók dat ik op een gezond gewicht zit voor mijn lengte. Dat is voor mij voldoende.

 • Marloes

  Ik ben nog in een flinke strijd met de kilo’s en die moeten er nu gewoon echt af. Wat ik nu probeer is koolhydraatarm en ik merk dat het mijn lichaam veel goed doet doordat ik minder brood en pasta eet. Intermittend fasting lijkt me ook nog steeds wel iets, al zou ik mijn ontbijtje wel heel erg missen. Ga toch die video weer even erbij zoeken van jou!

 • Rachel

  Voor het eerst in mijn leven ben ik tevreden met mijn gewicht. Ik heb lange tijd een eetstoornis gehad, wat ervoor zorgde dat ik altijd een negatief beeld had van mijn lijf. Na behandeling en twee zwangerschappen ben ik helemaal tevreden met mijn lijf. Ik ben niet zwaarder dan voor de zwangerschappen en heb geluk dat mijn buik nog precies hetzelfde is. Ik kan nogsteeds wel minpunten opnoemen en zou meer tevreden zijn als ik 2 kilo minder weeg. Maar het is het zo niet waard om hier over in te zitten. Mijn lijf heeft wel 2 prachtige kinderen op de wereld gezet en daar ben ik het meer dan dankbaar voor.
  Onlangs geplaatst door Rachel: De eerste keer Småland Ikea

 • Priscilla

  Gelukkig heb ik nooit last gehad van overgewicht. Lijkt me heel moeilijk om dieet te volgen. Maar als ik ziek ben val ik wel snel af en dan heb ik al snel ondergewicht. Ik word dan zwart voor mijn ogen en voel me dan erg zwak. Maar normaal gesproken zit ik heel stabiel rond de 60 kg. Ook na mijn zwangerschappen ben ik vanzelf weer op dat gewicht gekomen.
  Onlangs geplaatst door Priscilla: Tien jaar moeder

 • Villa BlaBla

  Ikzelf heb een gezonde BMI, maar toch voel ik me hier niet helemaal ok bij. Ik probeer gezond te eten en mijn porties wat te minderen en ben zo toch al een paar kilootjes kwijt geraakt. Ik ben het helemaal met je eens dat het heel individueel is waar je jezelf goed bij voelt. En jezelf goed in je vel voelen is nog altijd het belangrijkste, niet wat het modebeeld ons dicteert.
  Mijn oudste zoon (19 jaar) zweert trouwens ook bij intermittent fasting.
  Onlangs geplaatst door Villa BlaBla: Wat een verkeersagressie!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.