Hier ben ik dankbaar voor!
24 mrt 2016 Lifestyle Persoonlijk 15

Hier ben ik dankbaar voor!

De dankbaarheidslijstjes vliegen mij op sommige blogs om de oren. En dat vind ik helemaal niet erg, want ik vind dankbaarheid juist heel mooi en bijzonder om zo nu en dan eens bij stil te staan. Dankbaarheid kan juist op moeilijke momenten net weer even dat beetje kracht geven. En juist dat is zo fijn en belangrijk!

Ik ben mij er heel goed van bewust dat Vincent en ik heel veel hebben om dankbaar voor te zijn. Ook al is het laatste jaar op sommige momenten vreselijk geweest, dan nog is er genoeg om van te zeggen; hier ben ik dankbaar voor! Ik zal hieronder precies vertellen waar dat allemaal voor is!

Ons huis

Soms hoor ik zoveel ellende om mij heen, en dan kan ik eigenlijk alleen maar heel erg dankbaar zijn dat wij een dak boven ons hoofd hebben. Dat dit voor ons dan ook nog eens een heel mooi dak is, dat is bijzaak. Maar ik besef mij maar al te goed dat dit niet altijd zo vanzelfsprekend is.

Gezelligheid in huis

Het leven met twee kinderen is vooral heel erg gezellig. Ik vind het fijn om een zingende Senna in huis te hebben en een Sophia die op haar eigen manier hele verhalen vertelt. Deze gezelligheid in huis sleept mij door mijn prenatale depressie, daar ben ik dankbaar voor.

Kaya Sieraden

Liefde

Ik vind het zo vanzelfsprekend om Senna en Sophia apart te benoemen, dat ik hen gewoon eens noem onder het kopje liefde. Want dit is eigenlijk wat zij ons geven. Om wie zij zijn en de liefde die zij zijn en geven. Het grootste geluk dat een mens kan krijgen .

Familie

Ik heb nooit een familie gehad zoals ik dat vroeger vaak had gewenst. Mijn familie ziet elkaar vrijwel nooit, en voor een deel is er helaas ook geen contact. Maar ik heb wel familie, en daar ben ik dankbaar voor. Ook ben ik heel blij dat de meest belangrijke personen zoals mijn ouders en zus gewoon praktisch om de hoek wonen.

Mijn persoonlijke blog

Ha! Inkoppertje natuurlijk 😉 Ik ben ontzettend blij met mijn eigen blog, en met jullie natuurlijk! Zonder jullie zou het toch een stuk minder leuk zijn hoor, ik vind het altijd zo gezellig! Niet alleen op mijn blog maar ook op social media zoals Facebook vind ik het heel erg leuk om met jullie in contact te zijn.

En jij, waar ben jij dankbaar voor? 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Sandra

  Mooi dat je je dankbaarheids puntjes benoemt Saskia! ik vind het zó mooi om te lezen hoeveel jij om je man en kinderen geeft. Dat je geniet van je zingende zoon en brabbelende dochter! Dat is toch prachtig?
  Waar ik dankbaar om ben is mijn vriend, ons gezin, dat mijn ouders zo veel voor mij over hebben, dat ik tante mag zijn van 6 gezonde kinderen, en zo kan ik nog wel even doorgaan hoor!

 • Simpel, met een snufje liefde

  Mooi geschreven. Ik ben ook voor veel dankbaar, eigenlijk de dingen die je net ook schreef.

 • demallemolenmoeder

  Mooi om dankbaar te zijn en het te delen met ons. Ik ben ook een dankbaar mens en eigenlijk komen jouw punten overeen met die van mij. Met stip bovenaan mijn gezin..

 • Leonie van Mil

  Mooi lijstje! Ik ben ook dankbaar dat we een dak boven ons hoofd hebben en vers eten iedere avond. Daar mogen we inderdaad wel bij stil staan. Verder ben ik momenteel heel dankbaar om zwanger te mogen zijn. Ook dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Uit eigen ervaring weet ik dat maar al te goed.

 • Carlijn

  Zo leuk en mooi om te lezen. Wat een warmte en liefde heb je toch zo om je heen als je er even bij stilstaat hè… een lieve man, geweldige kinderen, fijne familie en dan ook nog eens van die fantastische volgers op je blog 😉

 • Karen

  Het blijft leuk om deze lijstjes te delen. Je hebt ook genoeg om dankbaar voor te zijn, zo blijkt maar weer! <3

 • Lilian

  Zijn zeker een paar hele mooie puntjes. Goed om daar ook eens bij stil te staan, vooral met al die vreselijke dingen in de wereld! Ik ben dankbaar voor het feit dat ik een gezond kindje op de weten te zetten. Dankbaar voor dat we gelukkig mogen zijn en het op zich heel erg goed hebben allemaal!

 • Lisanne

  Mooi gezegd meid. Ik ben ook dankbaar voor mijn eigen huisje met mijn vriend. Onze hond mijn werk ondanks dat ik nu overspannen thuis zit. De leuke dingen die we mogen en kunnen doen maar vooral de liefde van mijn dierbaren. Fijne dag vandaag liefs lisanne

 • Sabrina

  Dit zijn altijd mooie dingen om dankbaar voor te zijn. Ik ben ook altijd dankbaar hier voor en ook om mijn gezondheid, mijn gezin en dus mijn rijkdom!

 • Lonneke

  Mooi lijstje! Sinds ik James heb mogen ‘krijgen’ in ons leven is alles veranderd en nóg meer positief. Het laat mij wel stilstaan bij moeders die ook heel graag kinderen willen en dit niet kunnen krijgen, dit steekt mij nu ik James heb harder dan ooit. Als je kinderen wil en je hebt ze mogen krijgen is dat het mooiste wat er is! <3

 • Marguerita

  Mooi geschreven

 • Bertine

  wat mooi zo’n dankbaarheidslijstje! moeten we met z’n allen maar eens vaker bij stil staan!

 • Manon

  Mooi dankbaarheidslijstje, daar moeten we tegenwoordig meer stil bij staan

 • Sheila

  Wat een mooi lijstje. Met alle negativiteit wat je soms vaker om je hoort, is het gewoon fijn om even stil te staan bij dankbare dingen.

  Ik ben altijd dankbaar geweest dat ik de gezondheid had/heb om veel te kunnen reizen. Dat ik mezelf die mogelijkheid toe-eigende, door te zorgen voor tijd/geld/timing. Daar ben ik altijd super dankbaar voor geweest.

  Toen ik zwanger werd, was ik gewoon dankbaar dat dat in één keer lukte (gezien mijn leeftijd). Dat had ik niet verwacht en vanzelfsprekend vond ik het niet om zwanger te zijn. Ook mijn hele zwangerschap was appeltje eitje. Ik had echt helemaal nergens last van en was super fit. En nu heb ik een schitterend zoontje, die zo makkelijk is. Ik ben dankbaar voor al die dingen en de liefde die mij omringt.

 • Jodi - liefthuis

  Het lijstje zou hier zo hetzelfde kunnen zijn. Mooi om daar bewust bij stil te staan.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.