Goedkoop boodschappen doen (budget tips!)
2 mrt 2017 Lifestyle 12

Goedkoop boodschappen doen (budget tips!)

Het doen van de boodschappen is iets dat elke week weer moet gebeuren. Althans, wij proberen het meestal zo te plannen zodat wij maar een keer in de week op pad moeten om de boodschappen te halen. Daarnaast ben ik er de laatste tijd steeds wat meer mee bezig om goedkoop boodschappen te doen, het kan namelijk heel erg veel geld besparen! Ook deel ik een aantal handige tips die helpen om goedkoop boodschappen te doen.

Supermarkt

Eigenlijk wisselen wij altijd een beetje van supermarkt waar wij de boodschappen doen. Vanaf het moment dat Vincent en ik gingen samenwonen hebben wij jarenlang onze boodschappen gedaan bij de Albert Heijn. Ik vond het een heerlijke winkel om lekker doorheen te struinen en onze weekboodschappen te halen. Ik denk dat zo rond de zwangerschap van Sophia ik wat goedkoper boodschappen wilde gaan doen en wij zo nu en dan ook onze boodschappen bij de Aldi deden. Bij ons in de buurt zit een vrij nieuwe Aldi (inmiddels al een paar jaar) die gewoon heel netjes is en waar wij graag naartoe gaan.

Online boodschappen doen

Ook is er een tijd geweest dat wij onze boodschappen online deden. Ik vind dit echt een ontzettend fijne manier van boodschappen doen, alleen echt goedkoop is het natuurlijk niet. Wanneer wij online boodschappen doen letten wij op de aanbiedingen en slaan wij ook de grotere producten zoals koffiebonen en luiers in. Ideaal vind ik dat, zo hoef ik er zelf niet mee te sjouwen.

Tips om goedkoop boodschappen doen

Er zijn genoeg tips en trucs om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Zelf pas ik deze ook steeds meer toe. Wanner er bespaard kan worden op de boodschappen is dit gewoon heel mooi meegenomen! Hieronder zal ik een aantal tips delen die ik zelf graag gebruik.

Maak een boodschappenlijstje

Lijkt heel makkelijk, maar is het niet altijd. Een boodschappenlijstje kan erg handig zijn zodat je niets vergeet en je dus niet weer naar de supermarkt moet (en in de verleiding komt om nog van alles mee te nemen). Ook maakt het inzichtelijk wat je nodig hebt per week.

Doe de boodschappen eens per week

Er was een tijd dat ik elke dag naar de supermarkt liep om daar de boodschappen voor die dag te halen. Totdat ik inzichtelijk kreeg dat ik op die manier wel heel erg veel geld uitgaf. Het is namelijk heel makkelijk om met veel te veel thuis te komen. Ik kon zo in een week wel meer dan 120 euro uitgeven en dan nog niet alles in huis hebben. Sinds wij inzichtelijk hebben wat wij gebruiken in een week, en dit ook eens per week halen, zijn de kosten voor de wekelijkse boodschappen veel minder. Neemt niet weg dat ik soms nog even naar de supermarkt loop hoor voor een boodschap, maar de kosten hiervan zijn lang niet zo erg dan wanneer ik dit elke dag zou doen.

Vergelijk prijzen

Prijzen vergelijken is ook heel handig om te doen en waarmee je ook aardig wat geld kan besparen. Toen ik bijvoorbeeld de prijzen van de Albert Heijn met de Aldi vergeleek was de keuze best snel gemaakt om de meeste boodschappen toch maar bij de Aldi te halen. Het scheelt gewoon zó ontzettend veel geld. Ik denk dat het per keer wel zo’n 20 a 30 euro kan besparen wanneer de boodschappen gedaan worden bij de Aldi of Lidl. Er zijn trouwens producten die wij liever niet bij de Aldi kopen (zoals vlees en brood) die halen wij dan weer ergens anders.

Koop boodschappen die je altijd gebruikt

Het is heel verleidelijk om met van alles en nog wat thuis te komen wanneer je boodschappen doet. Het is uiteindelijk natuurlijk gewoon zo dat een supermarkt er alles aan doet om jou met zo veel mogelijk spullen naar huis te laten gaan. Probeer daarom zo veel mogelijk de boodschappen (en merken) te kopen die je normaal ook koopt. Wat ook helpt is om je af te vragen of je het wel écht nodig hebt. Bij mij is dat antwoord namelijk vaak nee haha.

Maak gebruik van de diepvries

Koop aanbiedingen zoals vlees groot in en vries een deel in. Bij onze slager bijvoorbeeld zijn er regelmatig acties waarbij er elke week korting is op bijvoorbeeld rundergehakt en kip. Ik koop hier vaak een aantal kilo van in en sla het op in de diepvries. Ook ideaal omdat er zo altijd vlees is dat gebruikt kan worden voor de maaltijd.

Pin een contact bedrag voor boodschappen

Een tip die ik eigenlijk nooit toepas maar welke ik wel heel erg goed vind en eigenlijk zelf ook nog graag eens wil toepassen. Namelijk een vast bedrag pinnen voor de boodschappen zodat je daar gewoon niet boven kan en niet in de verleiding kan komen om allemaal extra te kopen.

Eet eerst alles op voordat je opnieuw boodschappen doet

Heb je nog voldoend in huis voor een maaltijd? Stel het dan gewoon nog een extra dagje uit om boodschappen te doen. Vaak heb je nog meer in huis dan dat je denkt!

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn tips vinden! Probeer jij ook om goedkoop boodschappen te doen? En wat zijn jouw tips?

Reacties

 • Marloes

  Wat een goede tips! Een aantal kende ik al wel, maar denk ik niet altijd aan (boodschappen lijstje maken bijvoorbeeld..) ik hoorde laatst van een nieuwe app, hiiper, die doet het vergelijken al voor je en pakt ook de aanbiedingen mee, erg handig! Verder probeer ik ook zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Waarom meer uitgeven dan nodig toch?
  Onlangs geplaatst door Marloes: Kook dagboek; gevulde wraps

 • MarjonS

  Ik neem me ook altijd voor om goedkopere boodschappen te doen. Lukt niet altijd.
  Maar ik kijk wel naar de week…. zijn we allemaal thuis wat staat er op de planning en wat hebben we dus precies nodig.
  Ook zorgen we ervoor dat we eerst alle koekjes/snoepjes op gegeten hebben voor we nieuwe kopen. Eerst namen we dit gewoon wekelijks mee en konden we de helft vervolgens weggooien, omdat het uitgedroogd was.
  Wij gaan naar Lidl en Jumbo. En proberen dit ook 1x per week te doen. Vlees doen we idd ook in de vriezer, voordeelverpakking kopen en dan in kleinere porties in de vriezer.

 • Corinne

  Ik heb de mazzel dat ik in het centrum woon met verschillende supermarkten. Op zondag maak ik mijn lijstje dan staan alle nieuwe folders online.; kan ik ook gelijk het avondeten voor de hele week bedenken. Op zaterdag heb ik al 100 euro gepind, want dan kunnen we nog wat lekkers in huis halen voor het weekend. Eén keer in de 2 weken naar de Lidl voor wcpapier, schoonmaakdoekjes, diepvriesspul, etc. en de overige boodschappen van mijn lijstje haal ik in 1 of 2 dagen in het centrum, net wanneer we het voor het avondeten op de planning hebben staan. Dit loopt prima! We werken allebei full-time buiten de deur, dus we moeten wel zo gestructureerd te werk gaan… Soms hebben we geen zin om te eten van ons lijstje en dan checken we thuisbezorgd.nl 😉

  Goede tips!

 • Corinne

  Ow ja… via Scoupy en Reclamefolder (apps) kun je gratis producten scoren, vaak lekkere dingen, zoals: chocola en toetjes. Ik neem het gelijk mee als ik toch boodschappen doe. Mijn man vindt dit mijn leukste hobby; gratis lekkernijen regelen 😉

 • Gerdi

  Handige tips! Mij valt het op dat boodschappen doen steeds duurder word… Ik probeer 1x in de week de boodschappen te doen en dan afwisselend bij de AH, Aldi en Lidl.
  Onlangs geplaatst door Gerdi: Vakantieplannen | Wat doen we dit jaar?

 • Wendy

  Hier had ik het laatst nog met de husband over ja, goeie tips! Vooral die van het contant geld opnemen en eerst kijken wat je wekelijks nodig hebt. Wij hebben hier een Lidl in de straat (!) en daar hebben ze echt veel fijne producten, de rest halen we bij AH, maar wij kunnen ook zeker beter ons best doen om goedkoper uit te zijn…
  Onlangs geplaatst door Wendy: De Metallica man

 • Rachel

  Wij bestellen onze boodschappen bij de ah. Dit scheelt ons heel veel, omdat we het op ons gemak kunnen doen en we achteraf niet nog terug moeten om iets te halen wat je vergeten bent. Meestal kwamen we dan met een lading extra snoep- en snackgoed thuis wat we allemaal niet nodig hadden. Bestellen lijkt dus duur, maar het scheelt ons flink wat duiten.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Simpele pompoensoep

 • Hilde

  Nu ik elke week consequent boodschappen haal bij de Aldi ipv AH scheelt dat al zoveel geld, hier gaan we mooi mee door! Wij eten zonder pakjes en zakjes dus de basics halen we bij Aldi 1 x per week. Ook sla ik daar diepvriesgroenten in en wc papier etc. Tussendoor haal ik weleens wat bij de Plus markt (om de hoek), de aanbiedingen enzo.
  Brood haal ik bij de bakker.
  Ook heb we dagen dat we geen vlees eten, maar extra ei of noten eten. Scheelt ook weer.
  Geen frisdranken in huis.
  Maar af en toe lekkere koekjes (chocola!!) kan ik niet weerstaan. 😉

 • Iris

  Boodschappen doen als je trek hebt of moe bent (dan kies je eerder voor duurdere kant-en-klare maaltijden), is ook iets om te vermijden als je goedkoper boodschappen wilt doen.

 • Marlon

  Leuk om de tips te lezen! Ik doe ook één keer in de week boodschappen. In ons dorp zit geen supermarkt, dus vandaar dat alles in één keer in huis wordt gehaald. Ik moet zeggen dat dit wel redelijk wat geld bespaart 🙂 Mijn favoriete winkels zijn de Lidl en AH. Zeker bij AH hebben ze soms echt goede aanbiedingen! Als ik de tips lees, zou ik misschien toch beter een boodschappenlijstje kunnen maken van tevoren….

 • Patricia

  Goede tips. Ik doe ook 1 keer in de week de grote boodschappen. Scheelt zo veel geld en tijd. Wat ik tussendoor nog mis haal ik dan nog wel even. Maar vaak red ik het gewoon de hele week. Ik ga altijd naar Dirk.
  Onlangs geplaatst door Patricia: Mijn favoriete collectie items van H&M

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.