4x waarom online boodschappen doen fijn is
13 okt 2016 Lifestyle 10

4x waarom online boodschappen doen fijn is

Met bepaalde ontwikkelingen loop ik altijd een beetje achter. Iedereen wacht bijvoorbeeld met spanning op het vijfde seizoen van Orange is the new black, terwijl ik nog maar net bij seizoen 3 ben. En zo kan ik nog wel veel meer dingen opnoemen. Zoals die eerste keer dat ik online boodschappen deed bijvoorbeeld.

Zo’n twee jaar geleden leek het mij eens handig om bepaalde producten online te bestellen en deze te laten afleveren in de winkel. Dat leek mij zo handig en bovendien ook nog eens tijdbesparend. Toen ik mijn enthousiasme deelde op social media kreeg ik heel veel reacties van volgers die dit al láng op deze manier deden. En weet je wat, ik heb pas sinds een paar weken ontdekt dat het toch wel verrekte makkelijk is om boodschappen gewoon online te bestellen en zo hoppa in de keuken te laten afleveren. Sinds wij dit een aantal keren hebben gedaan wil ik nooit meer anders. Waarom online boodschappen doen fijn is ga ik je vandaag precies vertellen!

Het scheelt tijd

Een van het fijnste aan het laten bezorgen van de boodschappen is het feit dat het gewoon veel tijd scheelt. Het scheelt een ritje naar de supermarkt, het scheelt het zoeken naar de producten in de supermarkt en het scheelt het wachten met betalen in de supermarkt. Ik denk dat het al met al wel een uur, en misschien wel langer kan schelen met als ik de boodschappen zelf doe. En sinds ik dit heb ervaren vind ik dit gewoon veel fijner.

Ik vergeet niets meer

Doordat je op elk moment online kan invullen wat je nodig hebt kan je iedere keer dat je iets bedenkt dit direct invullen. Nu kan dit natuurlijk ook met een lijstje in de keuken waar je elke keer iets kan bijschrijven. Alleen werkte dit voor mij niet. Voor mij werkt het fijner en handiger om alles direct online in te voeren.

Het scheelt veel gesjouw

Alles in de auto zetten, er weer uit halen, naar de keuken brengen kost heel wat gesjouw. En ik heb het nooit vervelend gevonden hoor, het hoorde er gewoon bij. Toch kan ik niet ontkennen dat het gewoon wel heel erg makkelijk is dat iemand nu gewoon die boodschappen zo bij mij in de keuken zet. Ik hoef niet te sjouwen en dat scheelt eigenlijk best een hoop gedoe.

Het is zuiniger

Doordat ik nu alles in een keer bestel en ook een weekschema maak met wat wij allemaal gaan eten (lees: maaltijden weekschema) hoef ik geen ritjes meer te maken naar de supermarkt. Ik weet zeker dat dit mij heel veel geld bespaart omdat ik gewoon echt heel zwak ben ten aanzien van aanbiedingen. Als ik een winkel in loop voor melk dan kom ik met thuis met melk en tien dingen extra. En met een beetje ongeluk zou ik de melk ook nog vergeten. Kortom, voor onze portemonnee is dit een hele goede manier!

Nieuwsgierig naar wat ik allemaal koop met de wekelijkse boodschappen? Check de boodschappen shoplog. Ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd hoe jij de boodschappen doet! Ga jij naar de supermarkt of vind je het net als ik fijn om inline te bestellen en te laten bezorgen! Laat het mij weten in de comments, ik ben heel erg benieuwd! 

Bestel jij je boodschappen weleens online?

Reacties

 • Jessica

  Klinkt heel positief, maar ik ga lekker naar de winkel haha, 1x per week. Heerlijk om rond te lopen (niet altijd hoor)
  Onlangs geplaatst door Jessica: Verjaardagskalender van fotofabriek.nl

 • Diaana

  ja t is ook ideaal. maar ja ook wel weer lekker om er even uit te zijn!!

 • Iris

  Het lijkt me zeker ideaal, hoewel af en toe ‘neuzen’ ook wel heel leuk (en inderdaad gevaarlijk) is.

 • Jonna@Burgertrutjes

  Ik moet dit ook weer vaker doen! In ons vorige huis bestelde ik heel vaak bij de Albert. Nu al meer dan twee jaar niet gedaan, was er altijd wel fan van. En het is lekker makkelijk!
  Onlangs geplaatst door Jonna@Burgertrutjes: Lekker shoppen – Aliexpress cadeautips onder de € 5,-. (tip voor de feestdagen)

 • Lifeaholic.nl

  Yeahhh! Eindelijk iemand die me begrijpt en me niet raar aankijkt haha! Ik vind het verschrikkelijk om boodschappen te doen dus ik doe ook altijd online boodschappen! Ideaal 🙂

 • Romy

  Dit lijkt me inderdaad echt ideaal later als ik een fulltime baan heb. Geen gedoe meer met die boodschappenkarretjes! 😉

 • Ellen

  Ik heb het een hele tijd gedaan toen mijn jongste dochter net geboren was en ik niet kon autorijden (of het zag zitten om met baby en dreumes op pad te gaan). Ideaal. Ik vind het alleen wel stukken duurder. Nu doe ik de boodschappen 1x per week bij Lidl en Jumbo. Af en toe bestel ik nog eens online, maar niet meer wekelijks.
  Onlangs geplaatst door Ellen: Capsule Wardrobe, part 1

 • Simone

  Ik bestel alleen online als ik een verjaardag heb of zo en heel veel ‘sjouwspullen’ nodig heb. De supermarkten jumbo en aldi zitten hier op 100 meter afstand dus daar lopen we toch om de dag wel even heen.
  Onlangs geplaatst door Simone: Weekvlog #3 | Primark, blog crash en vlechtjes

 • Lieke

  Het lijkt me wel beter omdat je dan niet snel met extraatjes thuis komt maar toch lijkt het me leuker om naar de winkel te gaan tegenwoordig gebeurd er al zoveel online.

 • Maria

  Ik vind het drempelbedrag bij Appie.nl zo hoog. We zijn nu maar met z’n drietjes en de kleine eet bijna niks, dus ik zit bijna nooit op de €70,-. Ik heb liever verse dingen, dus kan niet veel bestellen.. Als je een feestje geeft is dit natuurlijk ideaal.
  Onlangs geplaatst door Maria: WEEKOVERZICHT || MARIA #7

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.