Fabeltjes zwangerschap meisje, klopt het?
29 jan 2015 Mama 17

Fabeltjes zwangerschap meisje, klopt het?

Het is algemeen bekend dat elke zwangerschap weer anders is. Aangezien dit mijn tweede zwangerschap is hield ik hier ook rekening mee. Want deze zwangerschap was wel heel anders. Vanaf een aantal weken zat ik helemaal onder de pukkels (zwangerschapsacne) en werd mijn gezicht dikker. Nu zijn deze twee punten stukken minder maar het gaf mijn omgeving genoeg reden om vast te stellen dat ik een meisje zou gaan krijgen. En ze hadden gelijk! Ik besloot om eens wat fabeltjes op een rij te zetten en daar persoonlijk bij te schrijven wat bij mijn zwangerschap wel of niet van toepassing is. Lees je mee?

Fabeltjes zwangerschap

Wanneer je je buik rondom draagt krijg je een meisje

Moeilijk te zeggen. Ik vind dat ik mijn buik momenteel nog niet echt rond draag. Maar dit kan gedurende de zwangerschap nog komen natuurlijk. Bij de zwangerschap van mijn zoontje Senna droeg ik hem wel helemaal naar voren. Van de achterkant kon je niet zien dat ik zwanger was.

Erge last van ochtendmisselijkheid, dan krijg je een meisje

Nou deze klopt hoor. De meiden die mij volgen weten dat ik van het begin van mijn zwangerschap onwijs misselijk ben met alles erop en eraan. Helaas is dit nog steeds zo en ziet het er niet naar uit dat dit gaat minderen. Ik heb eens ergens gelezen dat de hormoonproductie bij de zwangerschap van een meisje sneller gaat en dat vrouwen daarom meer misselijkheidsklachten hebben als zij een meisje krijgen.

Verwaarloos je jezelf tijdens de zwangerschap dan krijg je een meisje

Ik denk dat ik bij de zwangerschap van mijn zoontje Senna mij meer verwaarloosde dan dat ik nu doe. Ik liep namelijk dagen zonder make-up. Dit kwam ook omdat mijn huid perfect egaal was en ik niets nodig had. Met deze zwangerschap verzorg ik mijn huid veel meer, dit komt ook deels door de zwangerschapsacne.

Voel je de baby meer aan de onderkant schoppen? Dan krijg je een meisje

Ik voel de baby heel veel aan de onderkant schoppen, maar dit had ik bij mijn zoontje ook. Hij lag namelijk in een stuitligging en ik voelde hem daarom vrijwel altijd trappelen aan de onderkant.

Heb je veel last van pukkeltjes op het gezicht, nek en decolletΓ©? Meisje!

Ooh yeah. Was ik blij dat mijn gezicht weer wat begon bij te trekken van de acne; heb ik de laatste dagen toch weer een aantal pukkels op mijn hoofd. Ik irriteer mij er gelukkig wat minder aan, het hoort er gewoon bij zullen we maar denken πŸ™‚

Slaap je op je rechterzij dan is het een meisje

Grappig, want ik slaap links en bij Senna sliep ik rechts. Klopt niet dus.

It's a girl

Als je veel behoefte hebt aan slaap zal je zeker een meisje krijgen

Ja, ik heb heel veel behoefte aan slaap maar dit was bij Senna ook zeker het geval. Net zoals toen kan ik uren slapen. Ik denk dat moeheid in het algemeen bij de zwangerschap hoort.

Veel trek in verse sinaasappelsap? Meisje!

Ja, dagelijks. De sinaasappels zijn niet aan te slepen πŸ˜‰ Toch is dit niet alleen nu en dronk ik altijd veel verse jus. Wel merk ik dat ik nu meer behoefte heb aan het zurige van de sinaasappelsap. Net zoals dat ik opeens heel veel zure appels eet (Granny Smit).

Gezicht wordt dikker bij de zwangerschap van een meisje

De eerste paar maanden klopte dit helemaal. En och, wat baalde ik daar vreselijk van. De laatste tijd krijg ik veel de opmerking dat ik Β slank zwanger ben en ik merk ook dat mijn gezicht niet meer zo dikkig is, gelukkig πŸ™‚

Wordt je haar dunner? Ongetwijfeld een meisje!

Nee! Mijn haar wordt juist lekker dik. Bij Senna werd mijn haar dunner, maar tijdens deze zwangerschap vind ik mijn haar zo mooi dat ik zou willen dat dit altijd zo bleef!

Ik ga een aantal zwangere meiden in blogland toch taggen omdat ik heel benieuwd ben naar hun antwoorden! Hierbij tag ik Martine en Miranda. Ook tag ik Gwen omdat zij twee lieve en mooie meiden heeft en daarom ervaringsdeskundige is omtrent de fabeltjes bij zwangerschap van een meisje πŸ˜‰ Wil jij de vragen ook overnemen? Leuk! Ik ben heel benieuwd en zou het super lief vinden als je mij hierbij ook wil noemen

Kende jij deze fabeltjes? Komen ze je misschien bekend voor of ken je ook nog andere fabeltjes?

Reacties

 • Whitney

  De fabeltjes blijven leuk. Ik ben constant moe maar slapen ho maar..

 • Els

  Grappig die fabeltjes, nog nooit van gehoord :-).

 • anouk

  Haha er bestaan echt mega veel fabeltjes om te raden wat je krijgt maar he, 50% kans dat je goed raad toch. Ik vind het een leuk artikel!

 • Kimberly

  Wat een leuk en ook best wel informatief artikel!!! Leuk, ondanks dat ik niet zwanger ben of een kind heb πŸ™‚

 • Jori

  Lieve Meiss..

  Wat leuke een blog en een verhaaltjes over baby meisje het klopt?!

  We weten niet wat wordt het bij ons baby.
  Ochtend ik werd meestal heel beetje (Kleiner) misselijkheid,

  Groeten Jori.

 • angelique

  Leuk dat je dit nu kan vergelijken

 • sammie

  Wat grappig al die fabeltjes! Ik kende alleen de: als je overal dikker word dan word het een meisje, alleen een buik: een jongetje. Ik denk dat het vooral veel toeval is πŸ™‚

 • kelly

  hahaha..wat een origineel artikel!

 • Linda

  Wat onwijs leuk dat je jou zwangerschap koppelt aan de fabels, erg leuk om te lezen dat een aantal punten ook echt kloppen!

 • Gwen

  Leuk!! πŸ™‚ Ik zat hem te lezen en dacht bij sommige dingen echt .. ja! en dan weer nee! Haha! Ik ga hem dus ook invullen en even terugblikken op de zwangerschappen hier. Ik vind je trouwens ook onwijs slank zwanger πŸ™‚

 • beautifulday4makeup

  Wat heb je hiervan een leuk en uitgebreid lijstje gemaakt

 • Teddy

  Wat grappig dat sommige dingen wel kloppen en andere weer niet

 • Iris

  Ik heb wel eens gehoord van het zogenaamde verschil tussen hoog en laag dragen. Het een zou een meisje betekenen en het andere een jongen, volgens mij was hoog een meisje.

 • Manon

  Leuk om al die fabeltjes te lezen!

 • Linda

  Grappig, bij mij klopt er echt helemaal niks van! Integendeel een aantal dingen had ik juist bij m’n eerste zwangerschap wel (=jongen), terwijl ik er nu totaal geen last van heb. En ze zeggen toch echt dat dit een meisje is…

 • Blog & Beauty

  Wat een ontzettend leuk artikel. Ik ben niet zwanger, wel een happy mama van een meisje , ik mag vast wel mee fabelen:

  Wij hebben zelfs de NUB-theorie om raad gevraagd om te zeggen of het een jongen of meisje zou worden … jongen.

  Van de achterkant kon je niet zien dat ik zwanger was, dat klopt dus niet. En ik was 27 wk elke dag misselijk, dat klopt. Ik had totaal geen last van pukkeltjes wel had ik een dik gezicht maar dat kwam van de bloeddruk. Ik sliep op mijn linkerzijde. Mijn haar is nog nooit zo mooi en gezond geweest als tijdens de zwangerschap. Veel fabels wijzen bij mij op een jongen en ook iedereen voorspelde het, maar we kregen een heel mooi meisje.

  XoXo

 • annouska

  Grappig van sommige feitjes heb ik echt nog nooit gehoord. πŸ˜€

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.