En dan opeens ben je moeder..
18 jun 2014 Mama 15

En dan opeens ben je moeder..

De titel van deze blogpost klinkt misschien een beetje raar voor iemand die al meer dan twee jaar moeder is. Daarnaast word je natuurlijk niet zomaar pats-boem moeder. Er gaat heel wat aan vooraf. Als ik kijk naar hoe het mijn leven veranderd heeft ben ik soms verbaasd. Van een leven waarin ik kon doen en laten wat ik wilde is het een gestructureerd leven geworden waarin mijn zoontje centraal staat. Maar goed, terug naar de titel, hier vertel ik jeΒ graag meer over!

De keuze voor een kindje

Het besluit om samen te gaan voor een kindje is voor mij en Vincent heel bewust gegaan. En dit was best bijzonder want voordat ik Vincent leerde kennen was ik nooit echt bezig met het idee om later een gezin te hebben met kindjes. Opeens was het gevoel er, en het was zo sterk dat het ons beiden niet kon schelen dat ik nog aan het afstuderen was en dat het misschien wel helemaal niet het goede moment was. Uiteindelijk is het juist de perfecte keuze geweest. Met Senna veilig in mijn buik studeerde ik af en viel er een last van mijn schouders. Want studeren is leuk, maar het is nog leuker om het papiertje in handen te krijgen en lekker aan het werk te gaan. Alleen werken en een kindje is ook weer iets wat niet altijd even handig is. Ook dit kwam weer op zijn pootjes terecht doordat ik de perfecte baan vond waarin ik alles kwijt kan wat ik in mijn studie heb geleerd. En nog mooier is dat het een baan is waar ik thuis kan werken, maar ook avonden. Senna merkt er dus vrijwel niets van dat mama aan het werk is omdat Vincent thuis is of Senna is op de peuterspeelzaal. Beter kan niet!

En dan ben je moeder

En door het geregel om Senna heen, en altijd proberen te doen wat het beste voor hem is overvalt mij soms nog het gevoel: ik ben moeder! Het lijkt dan net eventjes alsof ik mij niet kan voorstellen dat zo’n lief klein jongetje van mij houdt als zijn mama. Als ik in de ochtend wakker geknuffeld word of als Senna mij overlaadt met kusjes overvalt mij dit gevoel en word ik er zo intens blij van. Dit gevoel zal vast iets van moederliefde zijn! Ik blijf het bijzonder vinden dat je als moeder zo’n mooie band met je kindje kan hebben. En ook natuurlijk om te zien hoe gek Senna is op zijn papa en hoe we samen een gezin zijn.

sen-en-sas

Het leven met een kindje

Opeens ben je moeder en zijn de dingen die voorheen zo belangrijk waren helemaal niet meer van belang. Tijdens de zwangerschap kon ik mij er geen voorstelling van maken hoe het leven met een kindje zou zijn en dacht ik vaak dat ik misschien wel helemaal niet geschikt zou zijn als moeder. En alhoewel ik weet dat alle moeders altijd blijven twijfelen of ze het wel goed doen weet ik zeker dat als je uit veel liefde voor je kindje zorgt, je het niet beter zou kunnen doen. En ook streng zijn moet, en o wat kan dit soms lastig zijn. Maar opeens ben je moeder en dit is het fijnste gevoel dat er is!

Ik ben ontzettend nieuwsgierig of dit gevoel herkenbaar is. Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat in de comments!

Reacties

 • jouvence

  wat een leuke foto van jullie β™₯ ik kan niet meepraten over het gevoel, maar ik zou wel dolgraag een kindje willen xx

 • Saartje

  Wat een mooi en liefdevol artikel. En wat een super leuke foto van jou en Senna. Ik heb nog geen kinderen, dus kan er niet over meepraten, maar ik weet wel dat veel moeders zich altijd onzeker voelen, maar het altijd vanuit een liefdevol hard doen. Het enige dat ik weet is dat wanneer ik kinderen krijg ik wil zorgen dat de band met mijn kinderen altijd goed blijft, door naar ze te luisteren er altijd voor ze te zijn en open te blijven staan voor hun mening. Iets wat mijn ouders naar mij toe nooit gedaan hebben en wat ik heel erg gemist heb in de relatie. Maar goed daar leer je van en nu weet ik ook dat ik het anders ga doen wanneer ik kinderen krijg.

 • Mandy

  Wat mooi geschreven. Ik kan niet zeggen of het herkenbaar is, aangezien ik nog geen moeder ben. Ik hoop dat ik dat gevoel ook krijg.

 • Gwen

  Leuk blogje! Nu ik er over nadenk wel herkenbaar, maar toch heb ik dat besef niet zo vaak eigenlijk. Ik ben het gewoon en zo voelt het gewoon goed. Maar dat intense geluk: dat is echt niet te evenaren!

 • Kirsty

  Aaaww wat een lieve foto van jou en Senna! πŸ™‚ Ik weet zelf niet hoe het is om moeder te zijn, weet ook niet of ik dat ooit zal weten, maar wat een liefde spreekt er uit jouw artikel, heel mooi om te zien!

 • Fleu4r

  Wat een ontzettend lief stukje!
  Ik heb er geen ervaring mee omdat ik nog geen kinderen heb, maar omdat ik wel he gewerkt met kinderen kan ik me voorstelleb dat het af en toe ook een hoop geregel kan zijn.
  Maar ik kan me ook goed voorstellen dat het ontzettend fijn is o je kindje ’s avonds weer in de armen te kunnen sluiten!

 • Jolien

  Ik kan niet wachten om dit gevoel zelf te ervaren!

 • Nicole

  Ik ben nog niet zolang mama maar t overvalt mij ook al een paar keer. Dan denk ik.. wauw ben ik echt mama en dan ook nog van dit mooie leuke meisje? Heel erg geweldig dat gevoel!

  Ik had trouwens hetzelfde als jij.. voor ik mn man had dacht ik nooit over kids krijgen maar met hem was t zo klaar als een klontje!

 • saskia

  heel herkenbaar!!! mooi geschreven! streng zijn is trouwens idd best lastig! je word niet op alles goed voorbereid als je zwanger bent. maar zodra je moeder word worden er hele bijzondere onvoorwaardelijke gevoelens geboren! het is het meest bijzondere gevoel wat er is!

 • Oum Feerozah

  Wauw, ik herken mezelf heel erg hier in ben namelijk zelf ook mama! Wat mooi geschreven zeg <3

 • Linda

  Ik kan wel intens gelukkig worden van het idee dat ik ooit moeder ben en word πŸ™‚ En helemaal als mijn vriend het daarover heeft. Het lijkt mij heel bijzonder om moeder te worden, en mooi om te lezen hoeveel liefde jij voor je kleine man hebt! πŸ™‚

 • Roos

  Wat een lief stuk zeg! Ik heb ook wel eens dat ik naar Ayden kijk en dan denk, wauw, ben je echt van mij? Hebben wij zo’n lief leuk ondeugend kind op de wereld gezet? Intens geluk! En elke mama is onzeker, en streng zijn is zeker lastig, maar hoort er wel soms bij.
  Ps ik heb je getagt in de 15vragen die niemand vraagt tag πŸ˜‰

 • Sas

  Wat een lief en mooi stukje!

 • Lisette

  Het lijkt me echt zo bijzonder om moeder te worden. Het is geen gemakkelijke taak en het brengt heel wat veranderingen met zich mee lijkt me. Je mag echt trots zijn op die kleine man! Hij klonk ook echt zoo cute door de telefoon! haha Geniet ervan met ze allen (nu die nog klein is) ahah.

 • Petra

  Ik heb nooit een sterke kinderwens gehad. Totdat daar ineens manlief was. Je kunt je een leven met kinderen vooraf niet voorstellen maar nu kan ik me een leven zonder niet meer voorstellen. Het moederschap is echt het mooiste wat me ooit is overkomen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.