Dit moet je weten bij een onrustige huid (dé tip!)
12 dec 2018 Beauty Gezichtsverzorging 4

Dit moet je weten bij een onrustige huid (dé tip!)

Degene die mij volgen op Instagram die hebben het al in mijn story’s gelezen. Mijn huid werd slechter, en ik vind dit zelf altijd heel vervelend. Nee, ik vind een paar pukkeltjes niet zo erg. Alleen heb ik een tijd gekend dat het dusdanig erg was, dat het gewoon niet meer leuk is. Ik ben daar altijd huiverig voor en de alarmbellen gaan bij mij rinkelen wanneer mijn huid vet wordt en de eerste pukkeltjes naar boven komen. Na het plaatsen van mijn story, kreeg ik echter een tip die ik echt met jullie moet delen!

Gezichtshuid uit balans

Naast dat ik onzeker word van een slechte huid, vind ik het gevoel gewoon heel vervelend. Degene die zelf ook een gevoelige huid hebben, zullen dit wellicht herkennen. Het voelt niet prettig aan wanneer de gezichtshuid uit haar balans is. Ik probeer deze disbalans dan ook altijd te voorkomen door mijn huid goed te verzorgen en door de juiste producten te gebruiken. Toch is het elke keer na de zomer weer raak: een vette huid met droge plekjes en wat pukkeltjes. Vaak begint het heel onschuldig, maar de ervaring heeft mij geleerd dat het echt veel heftiger kan worden. En daar ben ik gewoon altijd alert voor. Voorkomen is beter dan genezen niet waar?

Nadat ik mijn vraag stelde op Instagram Story’s kreeg ik een heleboel reacties. Ik vind het altijd zo fijn dat jullie zo goed met mij meedenken! Ik kreeg heel veel aanraders voor bepaalde producten en ook wat tips over het reinigen van de huid. Er was echter een reactie, die mij direct aansprak en waarvan ik direct wist: dat zou het weleens kunnen zijn.

De tip bij een onrustige huid

Iemand vertelde mij namelijk precies hetzelfde te hebben. Tijdens de koude dagen werd haar huid vet en kwamen er onzuiverheden. Dat haar huid zo vet werd, had te maken met de droogheid van de huid. Doordat de huid zo droog werd, ging het meer talg produceren waardoor haar gezichtshuid vet werd. En ook zij kreeg hier een oneffen huid van. Zij raadde mij het volgende product aan: Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate. Doordat zij zo specifiek dezelfde klachten vertelde wist ik bijna zeker dat dit de moeite waar was om eens te proberen. Ik gaf haar aan dat ik bijna niet kon geloven dat het zou helpen, maar ben wel naar de winkel gegaan om het te kopen haha.

Onrustige huid door vochttekort

Ook in de winkel gaf men aan dat het inderdaad zeer waarschijnlijk door een vochttekort van de huid komt.  Een onrustige huid komt inderdaad regelmatig door vochttekort. Omdat ik wel graag eerst wilde proberen of deze gezichtscreme echt voor mij zou werken kocht ik de kleinste tube. Deze gebruik ik nu een week en oooh ik ben zo enthousiast! Het is niet dat mijn huid niet meer vet is, maar het is minder. Plus dat de pukkeltjes zo goed als zijn verdwenen en mijn huid er veel rustiger uitziet. Echt hoor: ik ben zo blij! Nooit gedacht dat de oplossing zo simpel zou kunnen zijn.

De gouden tip bij een onrustige huid

Ik weet dat er helaas heel veel dames zijn die zich herkende in mijn huid en die mij vroegen om de gouden tip te delen. Natuurlijk wil ik dit. Ik wil niet direct reclame maken voor een merk. Het een, hoeft namelijk niet te werken voor een ander. Wel geloof ik nu direct dat een huid die in de koude periode opeens vet en geïrriteerd wordt, te maken met een overproductie aan talg door vochttekort. Het is dan ook heel erg belangrijk om de huid goed te hydrateren. Zelf ben ik in ieder geval enorm geholpen door deze tip, en ik hoop dat het jullie ook kan helpen.

Heb jij ook last van een onrustige huid tijdens de koude dagen? Wat is jouw tip?

Reacties

 • Marlous

  Ja, hier heb ik helaas ook last van.
  Goede crème en af en toe een maskertje doen al veel goed!

 • Wendy Kruitbosch

  Daarom is het zo fijn om elkaar te helpen online! We leren ook weer van jouw tips! Liefs

 • Aneta

  Ik wist echt niet dat een vette en onrustige huid door een vochtarme huid komt. Ik heb momenteel ook erg last van een vet voorhoofd en oneffenheden. Een tip heb ik niet. Ben erg blij met die van jou❤️
  Onlangs geplaatst door Aneta: Achter de schermen bij Mamapraatjes | Jaaroverzicht #1

 • Maria

  Mijn huid is ook al een tijdje erg onrustig en heb veel last van rode vlekken. Ik heb al verschillende producten uitgeprobeerd, maar het helpt allemaal niet echt. Ik zal binnenkort wat advies vragen aan een dermatoloog.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.