Mama & Beauty Tag
11 aug 2015 Beauty Make up Mama 32

Mama & Beauty Tag

Ik wilde al heel lang eens zelf een tag in elkaar zetten. Gewoon omdat me dat erg leuk lijkt! Dus daarom heb ik deze Mama & Beauty Tag bedacht. Deze tag is bedoeld voor alle mama’s (in wording). In deze tag worden er vragen gesteld over of je jouw kind laat spelen met make up en of het nagellak mag dragen. Lees mee met deze Mama & Beauty Tag!

Mama & Beauty Tag

Ik bedacht deze Mama & Beauty Tag naar aanleiding van hoe ik zelf beauty combineer met het moederschap. Ik merk bijvoorbeeld dat ik beauty en het moederschap soms wat lastiger kan combineren, maar dat ik dit wel graag doe! Lees snel verder voor de Mama & Beauty tag vragen.

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?

Ja, ik vind het wel erg leuk om te tutten. Het is niet zo dat ik elke dag volop in de make-up zit maar ik vind het wel erg leuk om af en toe eens een uitgebreide look te maken.

Heb je elke dag een vast beauty routine?

Ja, op zich ziet mijn routine er elke dag hetzelfde uit. Qua huidverzorging heb ik al een tijdje een vaste routine die ik gebruik en die heel goed voor mij werkt. Qua make-up is het vaak wat concealer en mascara. Ik heb wel standaard mijn vaste routine en houd mij hier ook dagelijks aan. Behalve als ik bijoorbeeld een avondje uit ga, dan trek ik alles uit de kast haha 🙂

mac

Betrek jij je kind(eren) bij de verzorgingen en het makeupen?

Dit deed ik eigenlijk niet. Totdat toen Senna 1 jaar was mijn Mac Lippenstift in een onbewaakt ogenblik op de deur uitsmeerde. Sindsdien gaf ik hem altijd een goedkope kwam om mee te spelen. Ook smeerden we in de ochtend samen onze gezichten in voor de spiegel. Ik met dagcrème en Senna met een crème van Weleda! Dat vond ik altijd zo’n gezellig momentje. Ik denk dat ik nu ik een dochter heb, ik haar op latere leeftijd meer bij het make-uppen zal betrekken. 

Zijn er met betrekking op beauty dingen die je veranderd hebt sinds het moederschap?

Het moet allemaal wat sneller tegenwoordig haha! Ik doe over het algemeen niet meer een uitgebreide look in de ochtend simpelweg omdat ik hier geen tijd voor heb. De looks met eyeliner en uitgebreide oogschaduw komt dus veel minder voor. Daarnaast natuurlijk bérgen concealer en soms een dikke laag foundation om het allemaal er nog iets leuk uit te laten zien. 

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?

Nee, in principe niet. Wel heb ik allemaal wilde plannen nu ik ook een dochter heb gekregen 🙂 Ik zie al helemaal voor me hoe ik Sophia haar haren ga invlechten. Dat lijkt mij zo leuk!

Doe je snel je verzorging en of make up of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?

Toen ik net Senna had gekregen wachtte ik altijd totdat het slaaptijd voor hem was en daarna was het mommy time. Inmiddels is dit veranderd in even snel in de ochtend wat opsmeren 🙂 Soms vind ik het wel fijn om te wachten tot het slaaptijd is zodat ik in alle rust mijzelf kan verzorgen.

Mag je kind spelen met je make up?

Omdat mijn eerste kind een jongen is heb ik hem hier nooit echt mee laten spelen. Ik denk dat ik er met Sophia wel iets anders mee om zal gaan. Als zij een keertje iets op wil mag dit best. Alleen in huis, en niet buiten de deur :-). En wel voorzichtig natuurlijk want make-up is nou eenmaal niet altijd goedkoop. Ik zal bijvoorbeeld wel uitkijken met mijn producten van Dior enzo :).

Trind Time For Treats

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?

Ik denk dat ik een nagel zou doen. En als ze toch alle nagels perse wil mag dit voor een keertje maar dan wel maar even. Op de een of andere manier vind ik het niet zo bij kinderen passen. Maar wie weet denk ik er heel anders over als mijn dochter ouder is!

En stel dat je zoon van drie nagellak wil?

Nee. liever niet. Misschien een enkel keertje maar dan zou ik het er wel snel weer afhalen 🙂 

Als je dochter make-up wil dragen , vanaf welke leeftijd zou je dit goedkeuren?

Deze vraag vind ik lastig! Misschien ben ik er heel ouderwets in maar ik denk dat ik mijn dochter pas met 15 a 16 jaar met makeup de deur uit laat gaan. En dan bedoel ik gewoon een beetje mascara en lippenstift haha. Zelf weet ik niet meer precies hoe oud ik was. Maar ik weet wel dat het echt in fasen ging. Ik heb bijvoorbeeld heel lang alleen mascara gedragen. Het gebruik van foundation en dergelijke kwam pas veel later.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze Mama & Beauty tag te lezen! Ik vond het in ieder geval super leuk om te bedenken! Ik tag hierbij Tamara, Lin, Eline, Kelly, Geertje & Carlijn, ik zou het super leuk vinden als jullie deze tag ook zouden invullen! Door de anderen die het leuk vinden, mag deze tag natuurlijk ook overgenomen worden! Mocht je de tag over willen nemen; hartstikke leuk! Ik zou het wel heel lief vinden als je mij daarbij wil vermelden 🙂

Vanaf welke leeftijd vind jij dat een meisje make-up kan dragen?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Tamara

  wat een ontzettend leuke tag heb je gemaakt! Ik vul hem graag in!

 • Carlijn

  Leuke en originele tag is dit! Echt leuk om te lezen. Dank je wel voor het taggen, ik ga ‘m invullen als ik ergens tussendoor tijd kan vinden 🙂

 • Daisy

  Superleuke tag en ook interessant om te weten hoe je erover denkt!

  Eén dingetje: het antwoord op de vraag ‘En stel dat je zoon van 3 nagellak wil’ schoot bij mij een beetje in het verkeerde keelgat. Waarom zou een jongentje van 3 dat niet mogen en een meisje van 3 wel? Kinderen zien het puur als versiering, daar is toch helemaal niets mis mee? Het is toch ook niet erg als een meisje met auto’s speelt ipv met poppen…

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je antwoord Daisy. Nu ik het zo lees heb je inderdaad gelijk. Het is een beetje ongenuanceerd zo. Ik heb het daarom ook aangepast.

   • Daisy

    Wat een fijne reactie, dankjewel. Ik begrijp wel dat je (= men) als moeder liever geen ‘meisje van je zoon maakt’, maar vanuit het kind gezien kan het voor onbegrip zorgen als het zusje wel ‘mooi mag zijn’ en hij als jongetje niet. Het is in onze samenleving inderdaad iets minder gebruikelijk dat jongens nagellak dragen, maar leg dat maar eens aan een kindje van 3 uit ;-).

 • lin mommysworld

  Leuke tag! En ik ga hem invullen leuk! Ik geef ze hier allebei een oude make-up kwast en dan zijn ze daar heel druk mee om elkaar te kriebelen ermee hihi

 • debby

  Wat een leuke tag sas. Och wat erg dat Senna je lipstick mooi op de deur vond staan 🙂

 • Lifesabout

  Haha wat leuk! Ik ga hem zeker overnemen. Kan stiekem ook niet wachten tot Saar met rode lippen (en tanden) loopt 😉

 • Marijke

  Leuke tag! Zet ik zeker op de lijst nog in te vullen tags!

 • zomersproetje

  Leuke tag! Ik zie onze dochter niet snel met lippenstift lopen aangezien haar mama dat ook niet vaak opheeft ;-). Ik doe mijn ogen en nagels meestal als zij op bed ligt. Als ze rond een jaar of 4 graag prinsesje wil spelen kan dit we hebben al kindermake-up, fohntje en spiegeltje in huis. Voor echte make-up vind ik 14-15 jong genoeg, liever ook niet eerder.

 • Lilian

  Wat een leuke tag heb je bedacht! Als moeder van een (ouder) meisje zou ik heeel andere antwoorden hebben. Mijn kleuter wil al nagellak, lippenstift (labello cherry) en haar haar in de krultang 😉

  • Saskia

   Mocht je het leuk vinden om in te vullen, ik ben erg benieuwd naar je antwoorden 😉

   • Lilian

    Heb ik gedaan, hij staat morgen op m’n blog! 🙂

 • Ysanne

  Oh jeetje die deur met mac lippenstift, moet er stiekem een beetje om lachen. Dat hij dan juist een Mac pakt haha, typisch. Leuke tag!

 • José

  Wat een leuke tag! Ik ga hem bewaren! Ik zou zelf niet zoveel moeite hebben met een zoontje die nagellak op wil overigens en ik zou hem er ook zonder moeite mee over straat laten lopen of naar school laten gaan. Als hij het mooi vindt, prima! Haha, die lippenstift. Mijn broertje heeft, toen hij klein was, eens met lippenstift op het behang getekend, geweldig!

 • Rosanne

  Wat een leuke tag!
  Ik wilde vroeger altijd al graag nagellak op. Heel soms mocht dat dan van mijn moeder en wat was ik dan blij!
  Ik droeg zelf ‘al’ makeup vanaf een jaar of 12/13 en vind het persoonlijk zelf vanaf het moment dat je naar de middelbare school gaat een goed moment maar op de basisschool vind ik nog wat jong.

 • Marijke - de beste versie van jezelf

  Leuke TAG heb je bedacht Saskia! Die MAC lipstick op de deur, hilarisch! Mijn zoontje (inmiddels bijna 6) heeft welleens nagellak opgehad omdat hij dat echt graag wilde, ik had daar geen moeite mee 🙂

 • Cassandra

  Wat een leuke tag is dit! Leuke antwoorden ook, ik zal hem ook gaan invullen en inplannen xx

  • Saskia Hardeman

   Leuk, ik ben benieuwd!

 • Renske

  Leuk dat je zelf een TAG hebt bedacht! Ik kan hem voorlopig nog niet vullen, maar op de laatste vraag kan ik wel een ‘antwoord’ geven. Ik denk dat het erg lastig is om een goede leeftijd te bepalen voor make-up. Zelf mocht ik mascara toen ik naar de derde klas ging. Toen was ik 14 jaar. Maar meer dan dat was het ook niet, wilde ik ook niet. 😉 Ik heb een tijdje les gegeven (lees: stagelopen) op basisscholen. Daar was een groot verschil! Meisjes uit groep 6 die al make-up droegen en meisjes uit groep 8 die er nog totaal niet mee bezig waren. Grappig om dat te zien!

 • Iris

  Make up kan denk ik al vanaf een jaar of dertien, maar dan echt alleen mascara en lipgloss of zoiets. Echt een full face pas vanaf een jaar of 16 à 17.

 • kim

  Wat een leuke TAG! Ik zag dat Carlijn hem al had overgenomen 🙂 Oef je MAC lipstick op de deur, dat is wel pijnlijk!
  Zelf deed ik in groep 8 af en toe lipgloss of labello op. Echt make-up gebruikte ik rond mijn 13e/14e, maar dat was dan ook alleen mascara. Op min 16e kwam er foundation bij en pas rond mijn 19e begon ik ook met oogschaduw en blush etc!

 • Marieke

  Oei, ik voel me nu wel heel fout ofzo. Ik begon in groep 8 met heel af en toe mascara en in de brugklas droeg ik al wel een full face look. Geen foundation hoor. Maar ik vind het op de basisschool onder groep 8 doordeweeks niet kunnen, alleen in groep 8 een beetje mascara ofzo. In het weekend is een beetje wel leuk

  • Saskia Hardeman

   Aah nee joh! Dat hoeft niet hoor 🙂 Volgens mijn moeder was ik ook al een stukje jonger dan 15 toen ik mascara droeg 😉

 • Manon

  OEH en daar ging je mac lipstick hahaha!

 • Charlotte

  Leuke tag heb je bedacht!

 • Claudia

  Wat tof om te lezen. Ik word ook zo’n old school mama die haar dochter met 10 jaar echt niet met make-up de deur uit laat gaan 😛

 • sandra

  Hele leuke tag en leuk verzonnen zeg! Ik neem hem graag over!

 • sandra

  nog even een antwoord op je vraag: ik denk dat wanneer mijn dochter naar de middelbare gaat, zeg maar als ze een jaartje of 12 is, dat ze van mij wel mascara mag gaan gebruiken. Ben alleen benieuwd of we die leeftijd gaan halen. Want ze zit tegenwoordig wel heel veel in mijn make-up tas te neuzen en wil regelmatig al lipglosss op……..

  • Saskia Hardeman

   Kan me voorstellen indd dat als je dochter het zo leuk vindt het geen punt moet zijn. Ik vind de middelbare school ook heel iets anders dan bijvoorbeeld op de basisschool.

 • Chinouk

  Altijd interessant om te lezen, wat iemand anders over bepaalde onderwerpen denkt. Ik ben zelf geen moeder, maar als ik dat wel zou zijn dan zou mijn dochtertje haar teennageltjes mogen lakken als ze dat wilt. Haar handjes zou ik wat langer mee wachten, gewoon i.v.m. handjes in de mond etc. Het ligt een beetje aan de leeftijd en of ze duimt of iets. Als mijn zoontje het zou willen, ook prima, waarom niet. Ik zou hem uitleggen dat eigenlijk alleen meisjes nagellak dragen en jongetjes niet, maar als hij het toch graag wilt dan zou ik hem gewoon z’n gang laten gaan. Zelf mocht ik make-up gaan dragen in de brugklas (mascara/lipgloss) en dat vind ik een prima leeftijd om te beginnen. Toen ik rond een jaar of veertien/vijftien was, experimenteerde ik enorm met mijn make-up (te dikke eyeliner, blokkerige wenkbrauwen), maar mijn moeder liet me altijd m’n gang gaan. Ze vond het belangrijk dat ik zelf uitzocht wat ik mooi vond en wat niet. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen! Zelf zou ik het ook graag op die manier doen bij mijn eigen dochter – mocht ik die krijgen!

 • Irene

  Wat een leuke tag! Die ga ik zeker overnemen 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.