Ik ben jaloers!
14 jun 2015 Lifestyle 23

Ik ben jaloers!

Ik merk om mij heen dat het een taboe is om toe te geven jaloers te zijn. Ik denk juist dat het helemaal geen probleem hoeft te zijn en voor mij persoonlijk houdt het mij ook scherp. Natuurlijk zit er ergens een grens en moet je het niet te gek maken door zo jaloers te zijn dat je niet meer dankbaar bent. Op een gezonde manier kan jaloezie namelijk best zijn voordelen hebben. En zolang je maar bij jezelf blijft is er volgens mij geen enkel probleem om af en toe iets van jaloezie te voelen. Ik schreef er een blogje over; ik ben jaloers!

Dit blogje schrijf ik omdat ik mij zelf er wel eens op betrap dat ik iets zie bij een ander dat ik zelf ook best eens zou willen hebben. Gelukkig merk ik wel aan mijzelf dat ik niet zo jaloers ben dat het mij beïnvloedt en dat ik het ergens ook wel weer grappig vind hoe ik mij over bepaalde situaties kan voelen. Ik doe er daarom lekker luchtig over en benoem daarom een aantal punten waar ik jaloers op ben!

Meiden met perfect lang gestyled haar

Hier kan ik zo jaloers op zijn! Als ik bijvoorbeeld kijk naar Serena van Gossip Girl; dat haar zit gewoon ALTIJD mooi en goed! Nu weet ik natuurlijk dat daar een hele bos extensions in zit, maar toch zou ik dit ook wel willen hoor!

someecards-confession-mom-300x210-2

Jaloers op Perfecte mama’s

Van die mama’s die altijd op tijd zijn met de kindjes zonder snotneus en de haren netjes in de gel; dat wil ik ook! En dan ook nog moeders die nooit wat vergeten en alles gewoon heel goed op orde hebben. Nee, ik ben  niet zo’n mama, in de ochtend lijkt het allemaal misschien nog heel wat maar in de avond ziet mijn zoontje er soms uit alsof hij de hele dag heeft lopen rollen in de modder.

Perfecte make-up

Ik heb zelf een hele wisselende huid. Soms ziet het er best ok uit, maar nu bijvoorbeeld zo na de zwangerschap is mijn huid dof en vlekkerig. Als ik dan van die meiden zie die perfecte make-up dragen met een mooie egale huid en ook nog eens een mooie wing kan ik echt wel een beetje jaloers zijn 🙂

Meiden die zo iets uit de kast trekken en er geweldig uitzien

Dit herkennen jullie vast wel; van die meiden die iets heel simpels aan hebben, zoals bijvoorbeeld een koltrui, en er dan gewoon prachtig uit zien. Sommige meiden hebben gewoon niet veel nodig. Terwijl als ik het zou doen ik er uit zie alsof ik net uit mijn bed gerold ben.

Zo. Verder ben ik best tevreden hoor haha! Ik denk stiekem ook dat dit voor heel veel meiden herkenbaar zal zijn, we zijn en blijven natuurlijk vrouwen 😉

Ben jij weleens jaloers?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Loes

  Leuk stukje! Ik zou zo nog honderd dingen kunnen toevoegen, maar daar probeer ik niet teveel over na te denken haha.

 • Loes

  O echt wel! Mensen met perfect haar als ze wakker worden en geweldige gestylede outfits… genoeg te wensen nog 🙂

 • Miranda

  Oh ja zeker:) zolang het bij een beetje gezonde jaloezie blijft kan het geen kwaad vind ik.

  Herkenbare punten, ik ben ook altijd een beetje jaloers op vrouwen die er perfect uitzien, haren netjes en shiny, leuke kleding aan.. 🙂 maar ach. Ik probeer me dan maar te bedenken dat ze er een hoop werk aan hebben elke dag, haha!

 • angelique

  Ik denk dat het heel menselijk is om jaloers te zijn. Nee ik ben niet jaloers op mensen met stijl haar want ik heb vreselijk stijl haar waar niets mee te beginnen valt, ik ben niet jaloers op mama’s, mijn kind is tenminste gelukkig hoe smerig hij ook is en ik weet door mijn achtergrond in het onderwijs dat die ‘perfecte’ kinderen vreselijk ongelukkig zijn. Ik ben jaloers in opzichte van dat ik nit wil dat mijn man met andere vrouwen om gaat. Dit doordat ik al vaak bedrogen ben en mijn vriend snapt dit erg goed. Jaloers zijn we allemaal en daar hoeven we ons niet voor te schamen

 • Natascha

  Heel herkenbaar hoor, je bent echt niet de enigste haha. Ik ben ook wel eens jaloers, denk dat dat heel menselijk is. Ik probeer er alleen niets mee te doen en het snel weer opzij te zetten.

 • Laura - Dagelijkse hap

  Heel leuk geschreven! Ik ben ook best wel vaak jaloers omdat iemand in iets beter is dan ik. Maar dan bedenk ik me later, dat ik waarschijnlijk weer andere dingen kan dan die persoon 😉

 • Tamara

  haha jaaa maar serena is ook gewoon helemaal om jaloers op te zijn met haar haar en kleren en figuur enz!

  Ik ben ook wel heel vaak jaloers! Inderdaad vaak op moeders waarbij aaaaaalles van een leien dakje lijkt te gaan terwijl ik twee chocopasta/modder ondergesmeerde kindjes heb dan

 • Kirsty

  Leuk geschreven! Ik ben vooral wel eens een beetje jaloers op dames met een perfecte huid, omdat mijn huid dat totaal niet is. Toch denk ik dat het dan niet erg is om jaloers te zijn; ik geef diegene dan meestal een complimentje 🙂

 • Daniëlle

  Weetje, eigenlijk is er één ding dat niet klopt aan je lijstje. Er bestaan namelijk geen perfecte mama’s

  • Daniëlle

   Wél mama’s die heel veel liefde geven aan hun kinderen, en dat is het belangrijkste!!

 • Claudia

  Oooh dat heb ik ook wel hoor. Ik ben echt jaloers op Negin, maar stiekem weet ik dat ze natuurlijk heel veel bezig is met haar uiterlijk. Dat troost me weer 😛

 • Joy

  Ik vind jaloezie tot op zekere hoogte gewoon normaal. En denk dat iedereen het wel herkend. Leuk geschreven stukje, en ook zeker heel eerlijk.

 • Sylvie

  Haha ja zeker ben ik wel eens jaloers! Maar dat motiveert ook meestal wel!

 • beautifulday4makeup

  Ik ben soms jaloers op meiden met een perfect huishouden. Waar vinden die de tijd en de zin om hieraan te werken.

 • lin

  Ik ben wel jaloers op hele relaxte mama`s . Dat als je kinderen bijvoorbeeld midden in een winkel driftig liggen te doen ze er echt totaal niks van aantrekken wat anderen daarvan nou vinden. Ik ben dus altijd wel bezig wat anderen vinden.. zwaar irritant! hihi

 • Iris

  Ik ben jaloers op mensen die heel veel leuke en belangrijke dingen doen én daarnaast nog vrije tijd hebben. Ik ben al blij als ik een deel van het nodige afkrijg.

 • kim

  Jaloers zijn kan gewoon. Behalve als je iets een ander niet gaat gunnen.. Dat kan echt niet. Als ik jaloers ben op iemand omdat diegene bijvoorbeeld mooi haar heeft, dan zeg ik dat altijd gewoon haha :).

 • Raya

  Meiden met perfect lang gestyled haar, aaah! Mijn haar blijft echt geen vijf minuten goed zitten. Voor de rest kan ik me ook helemaal vinden in je lijstje (buiten perfecte mama’s misschien haha, nog wat vroeg voor mij)! xoxo

 • Cindy

  Ik ben jaloers op vrouwen die zo hup zwanger worden, terwijl het bij mij nog maar één groot vraagteken is of ik ooit wel zo hup zwanger ga worden.. Tot die tijd blijf ik hopen. En wij blijven oefenen (nou ja, eigenlijk ook voor het echie)

 • Fleur

  O ja een mooie wing, heel jaloersmakend! Maar ik blijf iedere dag oefenen 😉 En perfect haar.. zelfs al neem ik de tijd lukken mooie krullen mij niet 🙁

 • Milou

  Haast iedereen moet dat toch wel eens hebben? Ik heb inderdaad ook wel eens dat ik meiden zie met mooi, lang, dik haar. Dat zou ik ook wel willen. Maar ach zo lang het bij zoiets blijft is het toch juist wel grappig!

 • Josan

  Het is beter dit voor jezelf te benoemen dan het te negeren. Dat van die kleding herken ik wel. Ben het ook een beetje zat om mijn gewone kleding nog niet te passen en mijn zwangerschapskleding is te ruim. Tja en heb ik eens iets leuks aan wat past, moet ik er ook nog rekening mee houden dat ik borstvoeding geef. Dus ik snap je wel. Ooit zien we er ook weer fashionable uit 🙂

 • Jess

  Ik ben ook vaak jaloers hoor. Ik denk alle vrouwen. Ik ben jaloers op vrouwen met maatje 36-38. Jaloers op vrouwen met mooie tenen (weird). Mama’s die al eens wat los kunnen laten (hello controlefreak)), ….

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.