Persoonlijk: Moeder, werken en bloggen!
13 feb 2014 Lifestyle 23

Persoonlijk: Moeder, werken en bloggen!

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik het toch combineer, het moeder, werken en bloggen. Ik besloot er een apart artikeltje van te maken en vertel je hier vandaag graag meer over!

Planning

Als eerste zal ik maar gelijk vertellen dat ik geen strakke planning heb. Een planning is lastig omdat ik overdag voor Senna zorg, dus daar doe ik niet aan. Ik zou er alleen maar gefrustreerd van worden dat ik mijn planning niet kan volgen. Hoe ik het dan doe? Eigenlijk vooral in de avonden en weekenden. Overdag slaapt Senna bijna nooit meer helaas, dus dan heb ik geen tijd om te bloggen. Wel gaat hij in de middag vaak even met een boekje op bed liggen zodat hij wel zijn rust krijgt. Meestal is dit een half uurtje en dan sla ik mijn slag om snel foto’s te maken. Meestal zet ik de avond van te voren alles al klaar, zodat ik het alleen maar klaar hoef te leggen voor de foto’s. Het bewerken van de foto’s en het schrijven van het artikel doe ik dan in de avond! Vincent is trouwens ook heel handig met alles wat bij het bloggen komt kijken en hij helpt mij ook regelmatig als ik iets weer eens niet snap 😉

Vooruit werken

Ook in het weekend, als ik niet hoef te werken, probeer ik nog wat te doen voor mijn blog. In het weekend is Vincent thuis en speelt hij veel met Senna zodat ik lekker voor mijn blog bezig kan zijn. Als ik heel productief ben lukt het mij dan om vijf artikelen te schrijven. Vooruit werken is voor mij heel belangrijk. Eigenlijk probeer ik elk stukje vrije tijd te gebruiken voor mijn blog. Als ik bijvoorbeeld Goede Tijden kijk schrijf ik ondertussen een blogje op mijn Ipad. Als ik aan het douchen ben vormt er zich vaak al een artikel in mijn hoofd. Ideeën die ik heb schrijf ik altijd gelijk op papier. Het lijkt alsof ik er dan heel veel mee bezig ben maar voor mij persoonlijk valt dit mee omdat ik bewust tijd vrij maak voor Senna en voor mijn werk. Bloggen is voor mij ontspanning!

sas

Mijn baan als verpleegkundige

Wat betreft mijn werk heb ik echt de perfecte baan en werktijden. Zoals de meesten wel weten ben ik verpleegkundige in de thuiszorg. Ik werk 16 uur in de week wat neerkomt op 2 a 3 ochtenden en de rest avonden of weekend. Voorlopig werk ik nog geen avonden ivm mijn pols die ik nog niet mag belasten. In de avond of weekend is Vincent thuis en dat vind ik heerlijk omdat Senna dan lekker bij zijn papa kan zijn. Daarnaast vind ik mijn werk ontzettend leuk, en dat scheelt ook heel veel!

Het moederschap

Het moederschap staat bij mij bovenaan. De zorg voor Senna heb ik met veel liefde elke dag en ik vind het belangrijk dat hij weet dat mama er altijd voor hem is. Een van de redenen waarom vooruit werken voor mij zo belangrijk is. Afgelopen week was Senna bijvoorbeeld ziek en dan heb ik geen tijd om voor mijn blog te werken. Heerlijk is het dan als ik een paar artikelen klaar heb staan! Dan heb ik er geen omkijken naar, en kan ik in alle rust voor Senna zorgen. Toen Senna weer beter was werd ik zelf ziek, geen probleem de artikelen stonden al klaar!

Tot slot..

Ik hoop dat jullie het leuk vonden dit te lezen. Dit artikel heb ik geschreven naar aanleiding  van het Ask Me Anything artikel welke ik vorige week plaatste. De overige vragen zal ik waarschijnlijk volgende week in een artikel beantwoorden!

handtekening-saskia

Doe jij mee aan de Bodie Boost winactie?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Linda

  Wat fijn dat je voor jezelf een goede manier hebt gevonden om alles te combineren. Respect hoor, het klinkt erg druk allemaal. En wat fijn dat je werk zo flexibel is qua tijden. Ik weet wel dat ik dat zo heerlijk vond toen ik ook nog in de zorg werkte. En in combinatie met een kind kijkt het meid helemaal top.

  Leuk om een stukje van jou leven achter de schermen tegen te komen 🙂

  • Linda

   Uh… Tegen te komen? Te lezen moet daar staan hihi

 • Anoeska

  Ik vind het knap van je dat je alles zo goed weet te combineren!

 • Linda

  Wat leuk om te lezen hoe je het allemaal combineert, kunnen alle drie zeer tijdrovende activiteiten zijn. Hopelijk ben je nu weer helemaal beter.

 • Healthy Mommy

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je het Bloggen als ontspanning ziet, best herkenbaar. Even me-time!
  Toch knap dat je elke dag een artikel online hebt ondanks dat je gewoon een parttime werkende moeder bent..
  Doordat wij beiden onregelmatig werken, kan ik regelmatig (zoals nu) tot diep in de nacht doorwerken, bloggen of zelfs nog sporten. Geeft toch net even wat meer bewegingsruimte dan wanneer je beiden van 9 tot 5 werkt.

 • Happy Lioness

  Hier ook een mama met een drukke baan die pas de wereld van het bloggen aan het ontdekken is. Wat me lang heeft tegengehouden om te beginnen is tijd. En ja het kost tijd maar ik doe het meestal ’s avonds ipv tv kijken. Het werkt ontspannend en verfrissend. Was ik er maar eerder mee begonnen 🙂

 • Laura

  Leuk om te lezen! Ik vind het altijd wel interessant hoe andere bloggers het doen. Ik merk zelf dat ik de laatste tijd routine mis doordat ik weet fulltime stage loop, bijbaantje heb en nog een sociaal leven wil hebben. Fijn om hier inspiratie uit te halen!

 • Geertje

  Herkenbaar wat betreft de tijdsplanning. Ik blog ook het meeste ’s avonds. In het weekend lukt meestal niet eens omdat de meiden dan ook hun aandacht nodig hebben en natuurlijk gewoon aanwezig zijn. Ik kan me dan niet concentreren. Dus dat vooruitwerken zit er bij mij nog niet helemaal in…

 • Kissyfur

  Eigenlijk is je geen planning een mooie planning. Je ebt er toch routine in. Juist omdat je blog geen moetje is, is ie zo leuk denk ik. Vind het toch knap dat je het allemaal weet te combineren.

 • Cindy

  Mooi hoe dat je alles combineert, vind ik knap van je. Leuk artikel, leuk om zo iets meer van je te weten te komen!

 • Nicole

  Het scheelt denk ik al dat je niet fulltime werkt en ook nog moeder bent en blogt.
  Plus dat je inderdaad vooruit kunt werken. Vaak kan ik dat niet omdat mijn artikelen te persoonlijk zijn en wat ik dus nu schrijf kan ik niet volgende week pas erop zetten omdat het dan niet meer up to date is..
  Ben dus heel benieuwd hoe ik het straks ga doen als ik mama ben en gewoon weer 28 uur moet werken (mits ik werk vind)

 • Kirsty

  Wat leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven! Echt respect dat je het bloggen zo goed weet te combineren met je werk en je moederschap, dat lijkt mij best pittig! Knap ook dat je als je productief bent 5 artikelen achter elkaar kunt schrijven, daar kom ik niet aan!

 • Kimberly

  Ik vind het echt heel knap van je dat je alles zo goed weet te combineren, dat je naast de zorg voor Senna en je werk toch nog de tijd hebt om te bloggen, daar heb ik heel veel respect voor! <3 Ik hoop dat het trouwens snel weer beter gaat met je pols meis

 • Beautydagboek

  Bij mij moet ook alles in de avonden gebeuren, heel herkenbaar!

 • martina

  voor mij is vooruit werken ook de oplossing!
  Alleen als ik het soms heel erg druk heb is vooruit werken lastig en dan ben ik wel een beetje onrustig als ik niks klaar heb staan maar dat moet ik ook loslaten 😉

 • Jenny

  Ik vind het inderdaad leuk om te lezen hoe jonge moeders alles combineren. Knap!

 • Manon

  Super hoe jij alles combineert, ik zou het echt niet kunnen!!

 • Luuke

  Je combineert het goed! Ik moet ook maar eens denken aan vooruit werken. Een planning heb ik ook niet, ik heb wel een paar dingen opgeschreven die ik de komende week wil doen. Dat zijn maar 4 dingetjes meestal, niet veel dus 🙂

 • Lisa's Beautybabbels

  Leuk om te lezen! Maar inderdaad erg knap dat je dit allemaal combineert 🙂

 • Joyce

  Wat een goede manier om alles te combineren, mijn respect heb je hihi !

 • Hilde

  Ik vind het echt heel knap hoe je alles combineert! 🙂

 • Whitney

  Echt goed hoe je het combineert. Ik kom er in de avonden nog niet echt aan toe. Zelfs op dit tijdstip ben ik bezig met de kleine, ach hij is ook pas 11 weekjes. Zodra we wat ritme hebben gevonden zal ik het ook beter kunnen combineren.

 • Nanda

  Bloggen = ontspanning, dat ben ik helemaal met je eens 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.