Ben ik wel een goede moeder?
28 okt 2016 Mama 44

Ben ik wel een goede moeder?

Het is donderdagavond 17.00 uur. Vincent is zojuist vertrokken naar de sportschool en ik sta in de keuken de witlof schoon te maken. Ondertussen kom ik nog even bij van de dag; Sophia die een flesje nagellak heeft laten vallen op onze keukenvloer (je wil niet weten hoe dat eruit zag), en Senna die Sophia nog even een stift geeft zodat mijn dochter is veranderd in een soort kermit de kikker.Β 

Huilen en een wiebelend kind

Terwijl die gedachten door mijn hoofd dwalen begint Sophia oorverdovend te huilen en valt Senna van zijn stoel. Ja, dat soort dingen gebeuren hier regelmatig. Vooral dat laatste komt steeds vaker voor. Senna wiebelt soms zo alle kanten op dat we er echt op moeten letten dat hij blijft zitten en niet om de haverklap van zijn stoel valt. Een bekend probleem bij jongetjes volgens mij, maar het zorgt ervoor dat mijn hart regelmatig in mijn keel zit van de schrik.

Ben ik geschikt als moeder

Op dit soort dagen vraag ik mij af of ik wel een goede moeder ben. Het lijkt op dit soort dagen net alsof het allemaal zo hectisch is dat er niets normaal lijkt te gaan. En soms heel soms, mis ik dan wel mijn leven als werkende moeder. Gewoon in de ochtend de deur achter mij dicht kunnen trekken en de boel even de boel laten. De hele dag thuis zijn is niet altijd geweldig en alleen maar groot feest. Alhoewel er ook dagen zijn dat ik mij heel erg gezegend voel met het feit zoveel tijd met de kinderen te kunnen doorbrengen doorΒ bij hen te zijn.

Handleiding voor het moederschap

Ik weet zeker dat ik niet de enige zal zijn die zich weleens afvraagt een goedeΒ moeder te zijn. Er is geen handleiding voor het moederschap en kinderen gedragen zich nou eenmaal niet altijd volgens het boekje. Hoe dan ook zijn er gelukkig ook dagen waarbij het allemaal wel heel goed gaat, de kindjes lief en vrolijk zijn. En die zijn het leukste .

Ik ben erg benieuwd hoe andere moeders hier in staan. Is het herkenbaar wat ik schrijf en hoe gaan jullie hiermee om?

Reacties

 • Lieke van Veen

  Iedereen heeft wel eens van die dagen dat het wat minder gaat. Ik weet zeker dat je een geweldige moeder bent. Misschien is het goed om af en toe een avondje voor jezelf in te lassen en iets leuks te gaan doen. Je moet ook goed voor jezelf zorgen!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je lieve reactie! Vanavond ga ik lekker met een vriendin uit eten, even wat me-time πŸ™‚

 • Marloes

  Oh ja heel herkenbaar! Ik twijfel ook heel veel, maar dan juist vooral als ik weer mijn dochter naar mijn (schoon)ouders breng ivm werk of nu in mijn geval omdat ik niet genoeg kracht heb door de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken. Dan voel ik me verschrikkelijk! Of als ze weer een nee-bui heeft en ze alleen maar kwaad is. Jij zit sowieso goed in het goede moeder zijn hoor, soms denk ik wel eens hoe doet ze het toch!
  Onlangs geplaatst door Marloes: Dicht bij jezelf blijven

  • Saskia Hardeman

   Ah wat een lieve reactie, ben ik even stil van. Hier gaat het niet allemaal van een leien dakje hoor :). Ik kan mij indenken dat het allemaal met de zwangerschap ook wat zwaarder is, valt niet mee met een peuter. Heel veel succes 😘😘

 • Martina

  Ik denk echt dat dit voor alle moeders hetzelfde is, het grote verschil is vooral dat sommige moeders daar open over praten en dan andere moeders dat bij zichzelf houden.
  Onlangs geplaatst door Martina: 28 Oktober 2016 – Shopsessies, kooksessies en knuffelsessies

  • Saskia Hardeman

   Ja, mee eens. Ik kan dat soort dingen gewoon niet voor mijzelf houden denk ik haha πŸ™‚

 • josan

  Zolang mijn kind eten heeft, een bedje en liefde krijgt vind ik mijzelf een goede moeder. Zelfs op snertdagen doen ze mij beseffen dat mijn beeld niet altijd de realiteit is en ik in hun ogen hun wereld ben. Dat helpt me om mij in te zien dat ik een goede moeder ben.
  Onlangs geplaatst door josan: JAAAA, ze loopt!

  • Saskia Hardeman

   Mooi Josan. En is ook eigenlijk gewoon helemaal waar <3

 • Stefanie

  Ja het is herkenbaar voor mij, doordat ik chronisch ziek ben en dus ook niet alles altijd met mijn meiden kan doen vraag ik me regelmatig af of ik het allemaal wel goed doe als moeder en is het soms best zwaar. Vooral als de jongste weer eens besluit om iets stouts te gaan doen *zucht* Maar gelukkig krijg ik bijna dagelijks bevestiging van de meiden dat ik het goed doe.
  Ik denk dat bijna alle moeders het zichzelf weleens afvragen.
  En ik weet ook zeker dat jij een hele goede en lieve moeder bent!
  Onlangs geplaatst door Stefanie: Naar de film Trolls

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je lieve reactie Stefanie. Wat moet dat inderdaad moeilijk zijn als je chronisch ziek bent en gewoon niet altijd alles kan geven wat je zou willen.

 • Loes Johanna

  Ik ben op dit moment zwanger, dus (nog) niet herkenbaar. De twijfels herken ik wel van vriendinnen en familie, ik denk dat die voor iedere mama herkenbaar zijn. Al geloof ik meteen dat jij een super goede mama bent, en je je daar vast geen zorgen over hoeft te maken!
  Onlangs geplaatst door Loes Johanna: Zwanger: Gender Reveal Party

  • Saskia Hardeman

   Zo lief je reactie, dat waardeer ik heel erg. Dankjewel!

 • Tineke

  Ik voel me ook altijd zo schuldig wanneer ik even snel iets voor mijzelf doe en Fedde erg begint te huilen, douchen bijvoorbeeld. Dit plan ik altijd wanneer hij weer slaapt en hij weet het altijd net voor elkaar te krijgen om wakker te worden wanneer ik net onder de douche stap. Iedereen is ook maar een mens, wanneer je veel van je kinderen houd en er altijd voor ze bent ben je echt wel een goede moeder!
  Liefs

  • Saskia Hardeman

   Oh ja, het lijkt soms wel alsof ze dat aanvoelen die kleintjes πŸ™‚ Dankjewel voor je lieve reactie.

 • Sandra

  Het klinkt heel begrijpelijk, maar natuurlijk ben je een geweldige moeder! Je hebt twee prachtige kindjes die het aan niets ontbreekt en waar je alles voor over hebt <3
  Onlangs geplaatst door Sandra: SHOPLOG: ETOS, ACTION & KRUIDVAT

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel lieve Sandra!

 • Romy

  Het lijkt me inderdaad echt een onderwerp waar je onzeker over kunt worden. Als ik een dag op mijn nichtjes pas, voel ik me al bijna schuldig als ik ze even achter de tv zet of als ze een keer zeggen “Ik verveel me”. Ik denk dat je als moeder vooral moet leren om je onzekerheid los te laten en soms de boel gewoon de boel moet laten zijn. Maar ja, mijn ervaring met het moederschap is dan ook nog nihil πŸ˜‰
  Onlangs geplaatst door Romy: Help! Ik word altijd jonger geschat…

  • Saskia Hardeman

   Klopt inderdaad, soms vind ik het vreselijk om ze eens achter de tv te zetten maar het kan soms gewoon ook niet anders. Lief je reactie, dankjewel.

 • Jodi - liefthuis

  Dat staat ons ook kog allemaal te wachten maar hoe vaak m’n hart nu al in m’n keel heeft gezeten en dat ik mezelf idd afvraag kan ik dit wel.???? Herkenbaar, je wil het graag goed doen en vertrouw er maar op dat je dat doet
  Onlangs geplaatst door Jodi – liefthuis: Ons retro en vintage interieur… + WIN een Retro loopauto

  • Saskia Hardeman

   Ja pittig soms he, maar het komt vast helemaal goed <3!

 • Angela - Mama met passie

  Zo herkenbaar Saskia! Ik heb die momenten ook echt en dan voel ik mij zo rot. We moeten echt vertrouwen hebben in onszelf, we zijn goede moeders, maar hebben af en toe gewoon een mindere dag! X
  Onlangs geplaatst door Angela – Mama met passie: Winweek: DΓ© 7 winacties op rij, doe snel mee!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel lieve Angela!! 😘

 • Vlijtig Liesje

  Ik denk dat iedere moeder zich wel eens afvraagt of ze het wel goed doet. En als Thuisblijfmoeder kunnen de dagen best heel lang zijn….

 • Margriet

  Heel herkenbaar. Mijn dochtertje is pas 2 maanden en ik vraag het me nu al regelmatig af. Ben maar niet te hard voor jezelf, voor elke dag dat het even minder top gaat, zijn er vaak veel meer dagen dat alles heerlijk is.
  Onlangs geplaatst door Margriet: Tover je blouse om in een kinderjurkje

  • Saskia Hardeman

   Dat is ook zo inderdaad, dankjewel voor je reactie 😘

 • Wendy

  Heel herkenbaar dit soort dagen. Maar echt, ze komen steeds minder vaak voor. Tot je je opeens afvraagt hoe dat ook alweer was, die rotdagen πŸ™‚ En nooit twijfelen aan je moeder kunsten, tuurlijk ben je een goede moeder!

  • Saskia Hardeman

   Hihi ik hoop het, ben heel benieuwd hoe dat zal voelen πŸ™‚

 • Anneke

  Ik vraag me dat ook regelmatig eens af, hoor. Ongeacht of het nu een goede of minder goede dag was.
  Ik denk dat dat niet meer dan normaal is πŸ˜‰

  • Saskia Hardeman

   Is ook zo hoor, vind het altijd wel fijn om van mij af te schrijven.

 • alexa

  Ik denk dat het echt heel normaal is hoor en dat iedereen het zich afvraagt of hij / zij wel een goede moeder is. Maar volgens mij doe je het fantastisch!
  Onlangs geplaatst door alexa: Halloween: half skull

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel lieve Alexa 😘!!

 • Lieke - Life As Lieke

  Lijkt me vervelend zeg! Ik vind je een goede moeder hoor!
  Onlangs geplaatst door Lieke – Life As Lieke: Dingen waar ik blij van word #5

  • Saskia Hardeman

   Wat lief van je Lieke, dankjewel!

 • Amira

  Heel herkenbaar ik heb soms ook wel eens van die dagen. Dan twijfel ik aan het einde van de dag ook wel een beetje over mezelf. Niet werken en voor de kindje is een hele bewuste keuze van mij geweest. Maar ook dat is niet makkelijk. Maar gelukkig zijn er. Vaker leukere dagen als hectische dagen. En ik zou het toch niet anders willen. Ik ben blij dat wij de mogelijkheid dat we het zo kunnen doen.

  • Saskia Hardeman

   Is ook zo, ik ben er ook dankbaar voor. Dankjewel voor je reactie!

 • Amira

  * voor de kindjes zorgen.

 • Jessica

  Jij bent een goede moeder Saskia! Niet aan twijfelen!
  Onlangs geplaatst door Jessica: Wat zijn mijn favoriete/mooiste quotes?

  • Saskia Hardeman

   Wat lief Jessica, dankje 😘😘😘

 • Lifeaholic.nl

  Ik ken je niet in reallife maar jouw moederschap spat van het scherm! Jij bent de liefste moeder die Senna en Sophia zich kunnen wensen! ❀️
  Onlangs geplaatst door Lifeaholic.nl: Nieuwe aanwinst & overwegingen: Apple Ipad Air 2!

  • Saskia Hardeman

   Wauw wat een fantastische reactie, dankjewel 😘

 • Jamila

  Heel herkenbaar dank dat iedere moeder wel eens zo denkt persoonlijk vind ik jou een goede moeder hoe jij met je kinderen om gaat van wat ik zie in je week vlogs 😘Jamila

  • Saskia Hardeman

   Wat super lief Jamila, heel erg bedankt voor je reactie 😘

 • felicia

  heel herkenbaar zo af en toe hier ook dat gevoel vooral op de drukke momenten
  maar ik ben gaan denken zo lang je liefde geeft en er voor ze bent is dat al goed
  en weet je mij helpt het dat ik ook vaak eerlijk naar de kinderen toe ben en zeg dan ook tegen de oudste twee van 6 en 7 mama heeft het even moeilijk sorry hoor meiden maar ook mama heeft wel eens geen tijd door de drukte om goed naar jullie verhalen te luisteren
  maar als ik het wat rustiger heb komt dat zeker. dan laat ik ze ook een stukje bewust worden dat ik als hun moeder
  ook weleens druk heb en niet perfect ben maar dit wel erken er valt dan een soort last van mij af en dan kunnen ze het ook plaatsen.

 • felicia

  of ik laat ze weten dat er weleens iets mis kan gaan omdat ik ook niet perfect ben maar wel mijn best doe
  mijn man is een echte stres kip haha heel perfectionistisch jammer dat hij dat niet van mij overneemt haha

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.