Persoonlijk: Zwangerschapsupdate week 24
18 feb 2015 Mama 12

Persoonlijk: Zwangerschapsupdate week 24

Hoi! Om de twee weken geef ik een zwangerschapsupdate waarin ik vertel ik aan de hand van verschillende onderwerpen hoe het met de zwangerschap gaat. Zo vertel ik bijvoorbeeld over de baby zelf maar ook over kwaaltjes en mijn zoontje Senna. Ook vertel ik vandaag iets meer over hoe ik de babykamer wil gaan inrichten. Inmiddels zit ik in week 24 en ben stiekem op een punt dat ik soms vind dat het allemaal wel wat sneller mag gaan. Lees je mee?

De Baby

Ons meisje is nu 25 cm lang en weegt ongeveer 480 gram. In de 24e tot 28e week zal de baby het meeste bewegen en alle kanten opvliegen. Vanaf de 28e week zal er minder ruimte in de baarmoeder zijn en zullen de bewegingen minder voelbaar zijn.

Schopjes

We voelen de baby af en toe flink bewegen. Vooral op een plekje net boven mijn navel, precies een plek waar we Senna ook altijd voelden. Ook een plek helemaal onderin trapt de baby regelmatig, het is daar alleen net heel gevoelig dus dat is iets minder.

Gewicht

6 kilo aangekomen. Ik heb het nog even opgezocht en dit is het meest voorkomende bij 24 weken zwangerschap. Prima op gewicht dus!

Fysiek

Soms ben ik zo buiten adem dat ik mij net een oude vrouw voel 🙂 Een stuk fietsen kan me al een beetje licht in mijn hoofd laten voelen. Verder merk ik nog wel heel veel moe te zijn maar dit komt ook door de  slechte nachten. Sinds Senna de laatste weken niet zo goed slaap is het al helemaal drama helaas.

Cottonbaby

Voorbereidingen

Langzaamaan beginnen we al met de voorbereidingen. We krijgen ook veel cadeautjes wat natuurlijk ontzettend lief is. Qua praktische spulletjes zoals rompertjes, geboortekleertjes en baby verzorgingsproducten kopen we dit in fases. Ik heb van de week wel even gekeken naar een soort van thema wat ik wil voor de babykamer. Ik wil graag grijs combineren met zacht roze en polkadots, de print die ik bedoel zie je hierboven. Het merk cottonbaby heeft hier lakentjes e.d. van en dat wil ik allemaal gaan aanschaffen. Voor Senna hadden we hetzelfde motief alleen dan grijs met roze stippen. Wij zijn niet zo van de drukke prints en vinden dit erg mooi, ook omdat je het makkelijk kan combineren.

Senna

Van mijn schoonouders kregen we een boekje “Kas krijgt een zusje”. We lezen dit regelmatig en Senna vindt het een erg leuk boek. Door dit boek heeft hij het er ook steeds over dat hij als de baby er is samen met haar wil voetballen. Ik probeer wel steeds uit te leggen dat dit niet direct kan omdat de baby dan nog te klein is.

Cravings

Eerder vertelde ik al dol te zijn op salmiaklolly’s. Verder merk ik dat ik de ene dag bijvoorbeeld dol ben op rijstwafels met kip-kerry salade en de volgende dag er niets meer van moet weten. Verder heb ik een voorkeur voor zure appels (Granny Smit)

Kwaaltjes

Ik heb me er inmiddels bij neer gelegd dat het spugen zeer waarschijnlijk niet meer over zal gaan. Gelukkig is het bijna altijd alleen maar in de ochtend en heb ik daardoor weinig kans op uitdrogen. We zijn er inmiddels ook helemaal aan gewend. Verdere kwaaltjes zijn rusteloze benen en licht in het hoofd.

Dit was het weer. Tijdens mijn vorige update vertelde ik dat ik het zo snel vond gaan allemaal. Nu ik over de 20 weken ben, denk ik weleens dat het wat mij betreft nu wel nog sneller mag gaan. Achja we wachten gewoon rustig af.. Leuk dat je weer hebt meegelezen en tot de volgende keer!

Zijn er nog specifieke onderwerpen die je leuk vindt om terug te lezen in een update?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • beautifulday4makeup

  Het gaat goed vooruit zeg!

 • Nelleke

  Toch wel balen van het spugen… ik blijf voor je duimen dat het nog over mag gaan! Je ideeën voor het kamertje klinken super leuk, het wordt vast erg mooi 🙂

 • Simone

  Dat schoppen lijkt me zo’n aparte gewaarwording. Ik kan niet wachten tot ik zwanger ben! Jij bent gek zul je wel denken, met al die kwaaltjes die je ook beschrijft. Kan me voorstellen dat het toch best een hele opgave is! Maar daar krijg je straks iets heel moois voor terug. Wat een leuk boekje lijkt me dat ter voorbereiding op de komst van het kindje. Hihi Senna zal inderdaad nog niet echt begrijpen dat het kindje nog niet kan voetballen! Al schopt het al goed daar in het buikje!

 • Bertine

  vervelend dat je nog steeds zo moet spugen. dat roze met die stippen is wel echt heel mooi!

 • Manon

  Leuke update om te lezen, lijkt me zo geweldig om je kindje te voelen schoppen!

 • Milou

  Ah wat vervelend dat je nog steeds zo moet spugen! Ben je eindelijk voorbij de 16 weken, gaat het spugen niet over! Als het nu met 24 weken nog niet over is zal het misschien ook wel niet meer stoppen nee. 🙁 misschien nog in je derde trimester? En al grootmoeders tips helpen ook niet zeker? Sterkte!

 • Iris | Todayslipstick

  Leuke print heb je uitgekozen! Wat jammer dat je nog steeds moet spugen..
  Liefs, Iris

 • Iris

  Balen dat het spugen niet over wil gaan!

 • Dineke

  Herkenbaar van het spugen! Hier ook nog iedere dag vooral ’s ochtends. Bij de eerste ook gehad dus ga er nu vanuit dat het weer de hele zwschap duurt. Maar ach, klinkt cliché en het is o zo waar maar na de tijd zijn wel het zo weer vergeten! Leuk dat roze met polkadots 🙂

 • Deisy

  Wat ontzettend fijn om zo te mogen meelezen, wel iets minder van het spugen. Ook al ben je eraan gewend onderhand, tis niet echt heel fijn. Die combinatie grijs met zacht roze en polkadots lijkt mij echt prachtig dus ben wel benieuwd hoe dat gaat worden 🙂 Leuke ideeën heb je in ieder geval wel. X

 • Angela | Great Body & Skin

  Oooh die rusteloze benen! Ja, komt hier ook af en toe opzetten. Plat liggen helpt bij mij!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.