Het bekende Blauwe Nivea blik
6 okt 2013 Beauty Gezichtsverzorging 11

Het bekende Blauwe Nivea blik

Onlangs ontving ik een persbericht waarin staat beschreven dat er een onderzoek is gedaan naar de werkzaamheid van dit goedje als gezichtscreme. Nieuwsgierig wat dit onderzoek aantoont? Lees dan verder!

Wie kent nou niet het blauwe Nivea blik met de heerlijk ruikende creme. Zelf ben ik er mee opgegroeid en zelfs nu staat er nog standaard een blik bij mij in de badkamer. In het persbericht wordt beschreven hoe een journaliste deze creme aan een proef onderwierp. Het persbericht luidt als volgt:

” Het NIVEA blauwe blik, bij allen bekend, is onlangs onderworpen aan de ultieme test. Een journaliste in Engeland heeft de proef op de som genomen en dertig dagen lang op de ene helft van haar gezicht een gezichtsverzorging met een winkelwaarde van meer dan € 100 gebruikt, en op de andere helft van haar gezicht de bekende NIVEA crème uit het blauwe blik. Voorafgaand aan de test heeft de journaliste haar huid bij een dermatoloog laten analyseren middels een 3D scanner en na afloop is dezelfde handeling verricht. Uit de test komt naar voren dat de crème van NIVEA voor een duidelijke huidverbetering zorgde, waar er echter geen verschil werd aangetoond op de andere helft van haar gezicht.”

Voor meer informatie over het onderzoek zie: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2418153/Claire-used-1-Nivea-cream-half-face–105-Cr-la-Mer-The-results-VERY-revealing.html

DSC02168

Voor Nivea is dit natuurlijk een mooi resultaat. Zelf zou ik het toch niet op mijn gezicht gebruiken. Dat deze creme goed werkt voor een droge huid en lekker is om zo af en toe te gebruiken na het douchen is voor mij een feit. Maar voor mijn gezicht gebruik ik toch liever een dag en nachtcreme.

Wat vind jij? Zou jij deze creme voor je gezicht gebruiken?

 

Reacties

 • Lidewij

  Wel een grappige uitspraak voor in een persbericht, maar ze hebben dus eigenlijk alleen aangetoond dat die dure crème niet beter is dan het blik Nivea. Dit betekent natuurlijk niet dat er niet betere crèmes zijn dan Nivea! Ik kies net als jij ook gewoon voor een dag- en nachtcrème, dat werkt toch het beste. En de ene huid is de andere niet natuurlijk 😉
  Ik vind het wel heerlijk spul voor op mijn benen in de winter!

  • Saskia Hardeman

   Indd ik had dezelfde gedachte dat niet iedere huid hetzelfde is 🙂 Ik gebruik het ook veel voor mijn benen als ik van die jeukbenen heb!

 • Shifra - A Cup of Life

  Wat houd ik van Nivea! Toch gebruik ik het niet zo snel op mijn gezicht, maar wel op de rest van mijn lichaam. 🙂

 • Julia

  Wat grappig! Zelf gebruik ik hem liever niet, want ik heb van mezelf al een vrij vette huid.

 • Lisa's Beautybabbels

  Wat een interessant resultaat! Misschien maar eens proberen dan..

 • Lies

  Wat grappig dat er aan de Nivea kant wel verschil te zien was qua huidverbetering. Ik zou het zelf niet zo snel gebruiken voor mijn gezicht en toch ook wel liever gewoon een dag en nachtcrème gebruiken. Voor de rest van mijn lichaam vind ik de Nivea crème wel heel erg fijn.

 • Nicky

  Heel opmerkelijk maar zou het niet snel voor mijn gezicht gebruiken en overigens is mijn gezicht veel te vettig om ook nog eens zo’n vette creme erop te smeren. Voor nievea zelf natuurlijk een mooi uitkomst.

 • Lisa

  Haha, ik ben eigenlijk geen fan van Nivea, maar deze pot is natuurlijk een uitzondering! Had hem vroeger als klein meisje vaak in de kast staan, maar ben hem pas echt goed gaan gebruiken toen ik op vakantie ineens hele droge plekken in mijn gezicht kreeg (zon en zwembad). De locale drogist raadde mij aan om Nivea op mijn gezicht te smeren, ik kocht de tube, want dat is natuurlijk veel makkelijker op vakantie. En ja hoor, mijn droge plekjes verdwenen al snel als sneeuw voor de zon.
  Nu gebruik ik Nivea soft en die meng ik met mijn foundation om hem minder dekkend te maken, maar als gezichtscrème zal ik hem niet gebruiken, mijn huid is nogal gevoelig geworden en zelfs Nivea Soft irriteert een heel klein beetje.

 • Norman

  Ik gebruik het al meer dan 20 jaar na douchen en scheren en bevalt me prima! Maar ik heb volgens mij ook wel een makkelijke huid.

 • Sima

  Heerlijk nivea blik op m’n droge winter gezicht. Ik vraag me altijd af ik heb altijd het 150ml blik maar zit er het zelfde in de 200ml pot?

 • Sima

  Weet iemand dat uit? Of erin de nivea pot hetzelfde in zit als het blik?. ..

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.