Afvallen zonder te sporten: hoe dan?
16 aug 2019 Gezondheid Lifestyle 2

Afvallen zonder te sporten: hoe dan?

Dat het afvallen een onderwerp is dat veel vrouwen bezig houdt, dat heb ik inmiddels wel door. Een van de (beste) manieren om gewicht te verliezen is door te sporten. Want het is heel simpel: hoe meer je beweegt, hoe meer je verbrandt. Toch krijg ik regelmatig de vraag of het ook mogelijk is om af te vallen zonder te sporten. En ja, die zijn er wel en ik deel deze vandaag met je. 

Als eerste: ik ben absoluut geen voorstander van crash dieeten. Ik denk ook dat niemand daar fan van is wanneer je weet dat dit gewoon heel erg slecht is voor je lijf. Ja, je kan er misschien in korte tijd heel veel mee af vallen, maar binnen snelle tijd zit dit er ook weer aan. Dit is dus eigenlijk dweilen met de kraan open en niet zinvol. Onderstaand een aantal manieren om af te vallen zonder te sporten.

Afvallen door gezond te eten

Wist je dat je het meeste kan bereiken als het op afvallen aankomt, door gewoon het eetpatroon aan te passen? Sporten kan helpen om een strakker lichaam te krijgen, maar uiteindelijk val je gewoon het meeste af door gezond te eten. Dit betekent dus dat wanneer je echt wil afvallen, je het eetpatroon zal moeten aanpassen. Dit lijkt altijd heel lastig en pittig, maar dit hoeft niet zo te zijn. Door een aantal simpele tips toe te passen ben je al een heel stuk gezonder bezig.

Lees ook: welk ijs mag je eten als je wil afvallen

Drink water, koffie of thee

Vermijd frisdrank en beperk je tot water, koffie of thee. De koffie en thee natuurlijk zonder melk en suiker. Zelf heb ik alleen met verjaardagen frisdrank in huis en drinken wij echt alleen maar water, koffie of thee. Mijn kinderen drinken het liefste water en als zij eens iets anders willen dan krijgen zij (koude) thee. Overigens is water met een schijfje citroen of ander fruit ook echt een aanrader en vinden kinderen dit erg lekker.

Eet veel groente en fruit

Logisch. Maar hoeveel mensen doen dit nu eigenlijk? Het is namelijk veel gemakkelijker en vaak ook sneller om koek of snoep in je mond te stoppen. Zorg er gewoon voor dat de fruitschaal altijd gevuld is met fruit die je lekker vindt. En groente kan met een dipsaus ook een hele lekkere snack zijn!

Verminder de inname van koolhydraten en suikers

Koolhydraten en suikers zorgen voor schommelingen in de bloedsuiker wat er juist weer voor kan zorgen dat je meer trek krijgt in snoep en zoetigheid. Wees hier matig in en kijk wat bij jou past. Vergeet niet dat je lichaam wel koolhydraten en suikers nodig heeft, persoonlijk ben ik er alleen geen voorstander om bijvoorbeeld koolhydraten helemaal uit het menu te schrappen (alleen met mate). Zelf vermijd ik bijvoorbeeld suikers omdat ik hier alleen maar meer trek van in zoetigheid krijg.

Lees ook: gezonde alternatieven voor chips

Haal geen snoep en ongezonde voeding in huis

Wanneer je kinderen in huis hebt is het een stuk lastiger, maar haal het liefste gewoon geen snoep en ongezonde voeding in huis. Wanneer je dit niet in huis hebt, kan je het namelijk ook niet pakken. Wanneer je wel veel fruit in huis hebt kan je dit wel nemen wanneer je trek hebt.

Las een cheatday in

Kan je toch niet helemaal zonder ongezond eten? Spreek met jezelf af dat je eens in de week (het weekend bijvoorbeeld) wel mag snoepen. Zo heb je iets om naar uit te kijken en hoef je niet helemaal streng te zijn voor jezelf.

Bovenstaande tips zijn echt de basis, maar wel noodzakelijk om af te vallen! Heb jij nog tips? Deel ze onderin de comments, ik ben erg benieuwd!

Reacties

 • Anneloes V

  zeker weten is dat mogelijk, ik ben het levende voorbeeld ervan! hoe gezond sporten ook is, je levensstijl aanpassen zoals jij schrijft klopt echt. ik ben in januari 2018 begonnen en ben van 115 – >90 gegaan (let wel:ik ben
  1m86). ik val nog steeds af, hoop maandag de 8 vooraan te zien en mijn streefgewicht is tussen de 80-85 daar ben ik dus bijna!! en dit dus zonder te sporten, wel heb ik kinderen van 3&5 en werk ik 3 dagen in de kinderopvang.
  deze week ben ik begonnen met(sport) hoelahoopen, heb ik me voorgenomen vaker de fiets te pakken en ga ik 1 keer per week zwemmen met mijn moeder.
  Maar ik ben dus 25 kilo afgevallen en heb dit er al ruim een jaar afgehouden zonder sport en mijn levenswijze en eetpatroon drastisch te veranderen en ik eet nog steeds lekkere dingen! 🙂

 • Ilona

  Hier ook 12 kilo afgevallen door gezond te gaan eten en drinken. Ik heb niet gesport maar ik doe wel alles met de fiets en wandel veel met onze hond.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.