IJs: welke mag je eten als je wil afvallen?
19 apr 2018 Lifestyle 7

IJs: welke mag je eten als je wil afvallen?

Nu de lente er eindelijk is en de zomer in aantocht, kan je er (zeker als mama zijnde) niet meer omheen. Namelijk ijs! Alleen is dit toch wel lastig als je wil afvallen of op de lijn wil letten. Het goede nieuws is hiermee dat een ijsje best mag. Maar welke dan?

Eigenlijk is het heel erg simpel. Wanneer je echt wil afvallen is het gewoon niet slim om roomijs en al dat soort ijs te eten. Wanneer je toch graag wat verkoeling wilt, neem dan gewoon een waterijsje. Ter vergelijking: roomijs heeft per twee bolletjes rond de 22o calorieën. Een waterijsje rond de 50. Raketjes bijvoorbeeld bevatten 75 kcal per stuk (mijn favoriet :)).

Zelf ijs maken van diksap

Zelf ijs maken is iets wat gezond is, maar ook erg leuk om te doen. Vooral om samen met kleine kinderen te doen is dit een aanrader. Mijn kinderen vinden het in ieder geval ontzettend leuk. Je kan er overigens ook voor kiezen om limonadesiroop te gebruiken, alleen heb ik dit zelf niet in huis. Het is heel simpel: doe ongeveer 1/4 diksap bij het water in de ijsvorm. Vervolgens in de vriezer. Het beste is om de ijsjes een dag van tevoren te maken. Leuke variatietip is om er schijfjes fruit bij te doen (zoals aardbei of banaan).

Zelf ijs maken van fruit

Ook kan je natuurlijk zelf ijs maken van fruit. Zelf gebruik ik dan als basis banaan en laat de kinderen er nog soorten fruit bij kiezen. Dit samen pureren en daarna in de diepvries. Zouden jullie het leuk vinden als ik hier eens wat recepten van deel?

Maak gezonde keuzes

Nog een tip is om gewoon gezonde keuzes te maken. Gewoon 1 bolletje ijs in plaats van 2. En geen slagroom en dergelijke. Dit scheelt ook al een heleboel.

Tot zover een aantal tips. Ik ben ontzettend benieuwd of jullie ook nog leuke tips of recepten hebben. Laat het mij weten in de comments!

Reacties

 • Annabel de Ruiter

  Receptjes vind ik leuk om te lezen! Hier favoriet de perenijsjes nu 🙂

 • Inger

  Voor de kinderen doe ik ook wel eens gewoon die kleine toetjes in de vriezer, stokje er in prikken en laten bevriezen, lekker en niet al te groot en ze vinden t ook lekker als toetje IPV “normaal” toetje

 • Leonie van Mil

  Ik wil al een tijdje ijs van Griekse yoghurt en fruit maken. Misschien dat ik dat straks eens ga doen. Het is eindelijk het weer ervoor!
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Wat heb ik tot nu toe gedaan

 • Iris

  Ik ben zelf gek op zelfgemaakt yoghurtijs, met zoetstof i.p.v. suiker scheelt dat enorm.

 • Simone

  Heel gek misschien, maar ik eet als “ijsje” stukjes bevroren mango. Echt lekker!

  • Saskia Hardeman

   Oh dat is een goede zeg! Wij eten ook best veel mango, ga het eens proberen 🙂

 • Pieternel

  De perenijsjes (50 kcal) en aarbeienijsjes (40 kcal) van Festini zijn heerlijk! AH-huismerk zelfs 30 kcal geloof ik. Ook Split ijsjes (65 kcal) zijn heerlijk, als je waterijsjes even zat bent 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv