5 BESTE PLANTEN TEGEN MUGGEN!
23 jun 2020 Gezondheid Lifestyle 3

5 BESTE PLANTEN TEGEN MUGGEN!

We kunnen er niet omheen.. Met de zomer komen er ook weer een heleboel muggen. Helaas. Nu heb ik zelf het geluk hier niet al te veel last van te hebben. Mijn kinderen daarentegen hebben er wel veel last van. Onlangs kocht ik voor hen een plant om de vervelende muggen tegen te gaan. Ik plaatste een foto op instagram en kreeg vervolgens zo veel vragen met de vragen welke plant het is, en of het helpt, dat ik er een blog over besloot te schrijven.. Ik deel de 5 beste planten tegen muggen.

Lavendel

Veel mensen houden van de geur van lavendel en weten dat je door deze geur rustiger kan slapen. Maar wist je ook dat muggen niet houden van de geur van lavendel? Muggen zal je niet snel vinden in de buurt van een lavendelplant. Je kan een lavendelplant in de tuin plaatsen, maar ook in de zon voor het raam. En mocht je last hebben van muggen in de slaapkamer kan je gemakkelijk wat takjes van de lavendelplant afplukken en deze bijvoorbeeld op het nachtkastje leggen.

Citroengeranium en Citroenmelisse

Voor de slaapkamers van de kinderen kocht ik een citroengeranium. Het liefste wilde ik eigenlijk een citroenmelisse plant (mooier en je kan er thee van zetten), alleen hadden ze deze niet bij de bloemenwinkel waar ik op dat moment was. Een citroengeranium ruikt in ieder geval net zo lekker. De citroengeranium en citroenmelisse hebben allebei een subtiele geur van citroen en houden muggen op afstand. Mocht je toch nog last hebben van muggen om je heen kan je even met je vingers door de plant gaan zodat de geur op je huid zit en dit muggen weg houdt.

basilicum tegen muggen

Basilicumplant

Dat de basilicumplant niet alleen heel lekker is, maar ook nog eens muggen op afstand houdt wist ik tot voor kort niet. Een basilicumplant staat dus niet alleen mooi in de keuken, en is handig voor verschillende gerechten, het houdt ook nog eens de muggen ver weg!

Muntplant

Nog zo’n leuk en handig plantje dat niet alleen heel leuk is om te hebben, maar ook nog eens multifunctioneel is doordat muggen niet van de geur van munt houden. Een muntplant in huis halen tegen muggen is dus een goed idee.

Kattenkruid

Als laatste in het rijtje van de 5 beste planten tegen muggen mag kattenkruid niet ontbreken. Dit is namelijk misschien nog wel een van de effectiefsteĀ planten tegen muggen. Onlangs las ik dat Kattenkruid tien keer effectiever is dan DEET. Handig om te weten. En wanneer je katten in huis hebt is het dubbel feest aangezien katten dol zijn op deze plant.

Nieuwsgierig naar nog meer tips tegen muggen? Lees dan: 10 tips tegen muggen

Wat doe jij om de muggen tegen te houden?

Reacties

 • Suzanne

  Hoi Saskia,
  Bedankt voor je blog, wat ik nog mis is jullie eigen ervaring met de citroengeranium.
  Of het nu ook echt werkt?
  Ik hoop van wel, want dan weet ik wat ik moet gaan kopenšŸ˜‰

  • Saskia Hardeman

   Zeker, anders zou ik er niet over schrijven. De citroengeranium werkt bij ons heel goed šŸ™‚

 • Naomi

  De afgelopen twee nachten had ik weer zo’n ADHD-mug. Ik krijg hem (of nee, het zijn vrouwtjes toch?;)) maar niet te pakken. Misschien toch eens op Ć©Ć©n van deze planten uit dan.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Boekenpraat: Adres onbekend (Susin Nielsen)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.