Wat je allemaal kunt met munt!
2 apr 2014 Lifestyle 20

Wat je allemaal kunt met munt!

Als er iemand gek is op muntthee ben ik het wel. Een paar jaar terug kocht ik altijd van die bosjes bij de supermarkt. Tot dat ik mij bedacht dat een plantje in de tuin ook wel leuk zou zijn. Inmiddels zijn wij dus voorzien van altijd verse muntthee, heerlijk! Vandaag zet ik eens op een rijtje wat je nog meer zou kunnen doen met munt! Want je kan het voor de thee gebruiken, en in de salade, maar je kan het voor nog veel meer gebruiken. Zelfs voor beauty gerelateerde dingen!

Voetenbadje met munt

De tijd voor voetenbadjes is weer gekomen. Voor mij tenminste. In de lente en zomer neem ik meer voetenbadjes en verzorg ik mijn voeten extra. Om een extra zen gevoel te krijgen kan je een aantal geknipte muntblaadjes aan je voetenbadje toevoegen! Het werkt erg rustgevend en is verzachtend voor je voeten. Je kan ook munt aan je badwater toevoegen!

Muntdrankje

In de zomer is het tijd voor een lekker verkoelend drankje. Wat ik zelf echt heerlijk vind is koud water met citroen en munt. Heerlijk ontspannend, verfrissend en erg lekker! Helemaal leuk is als je visite krijgt een grote kan klaar te maken met deze ingrediënten! Vooral tijdens een barbecue heerlijk!

Munt tegen vet haar

Wist je dat munt geweldig werkt tegen vet haar. Je kan hier helaas geen plantje voor gebruiken, maar enkel muntolie. Breng een paar druppeltjes aan op je hoofdhuid en masseer het in! Je haar zal minder snel vet worden. Je zou ook twee liter water kunnen mengen met twee druppels olie. Dit in sprayflesje doen en dit drie keer per week over je haar verdelen, schijnt echt wonderen te verrichten!

munt

Munt voor een goede doorbloeding

Nog een tip met muntolie. Meng een paar druppeltjes met je bodylotion en masseer je hier mee in. Naast dat de geur alleen al heel ontspannend is zorgt dit in combinatie met de massage ervoor dat je doorbloeding beter wordt! Daarnaast krijgt je huid een geweldige oppepper!

Mojito

Toen ik een aantal muntplantjes kocht vertelde een meneer aan mij dat ik ze ook voor in de drank kan gebruiken. Nu drink ik zelf vrijwel geen alcohol maar ik weet dat Vincent dit weleens gebruikte voor in de mojito! Daar kan je een plantje dus ook altijd nog voor gebruiken.

Muntthee drinken tegen een vette huid

Wist je dat munt ontzettend goed voor je huid is? Een paar kopjes verse thee met dit plantje per dag zorgt voor een minder vette huid en een natuurlijke glow!

Drink jij graag muntthee? Heb jij nog tips met munt?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

 

 

Reacties

 • Geertje

  Ik vind muntthee heerlijk en in de zomer doe ik het in een karaf met water. Geeft net even een lekkere frisse smaak.

 • Svenja

  Wat een fijne tips! Ik gebruik munt meestal voor in mijn water/thee. Maar wat een fijne tip dat het ook helpt bij vet haar!

 • Gwen

  Hier ook een muntplant! Hoewel, nu even niet want hij heeft het najaar niet gered, maar hij komt er zo weer. In een mandje idd, want als je ze in de aarde plaatst, gaan ze je hele tuin door. Da’s dan wel weer jammer van munt hihi 😉 Het verspreid als onkruid, maar is zoooooo lekker!

 • Cindy H

  Weet niks van munt. Nou ja nu n stuk meer. Leuk artikel trouwens. Weet je ook veel van tijm? Ruikt zo lekker maar weet er ook niks van.

  • Saskia Hardeman

   Bedoel je beautygerelateerd? Ik weet wel iets van tijm en wil er best een blogje over schrijven als je dat leuk vindt? 🙂

 • Sophie

  Haha, gelukig heb ik geen vette huid; juist een hele droge! Maar ik ben dol op muntthee, héérlijk!

 • Mademoiselle Sophistiqué

  wauw tegen vet haar? Dat had ik echt nooit gedacht 😀

 • saskia

  wat een leuk artikel!!

 • Mayara

  Als kind dronk ik het heel veel bij mijn oma maar tegenwoordig niet meer. Alleen het lukt me niet om een eigen plantje levend te houden, heb je daar misschien tips voor?

  • Saskia Hardeman

   Een plantje in een ruime pot in schone aarde planten en op een plekje zetten met veel zon! Zelf geef ik elke dag een beetje water. een ruime pot is belangrijk zodat ze goed kunnen groeien. Je kan een plantje ook in de tuin zetten, alleen groeit munt zo snel dat binnen no time je hele tuin vol zit. Ik kocht mijn plantje op de markt, maar in het tuincentrum zijn ook plantjes te koop. Mocht het niet lukken zou je altijd nog advies kunnen vragen bij het tuincentrum, misschien dat je bijvoorbeeld iets van bijvoeding kan gebruiken. ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen!

 • Nicole

  Ga nu dus naar aanleiding van jouw blogje ook een mand met munt in de tuin zetten!
  Ben namelijk dol op muntthee en wil sommige dingen ook wel uitproberen, ga ook muntolie kopen.. ben ik ook benieuwd naar!

 • Laura

  Ik wist niet dat je al deze dingen met munt kon doen! Munt thee is wel een van mijn favoriete thee

 • Michaela

  Ik wist niet dat munt hielp tegen een vette huid! Ga ik zeker eens testen 😉

 • Kimberley

  Een voetenbadje met munt, dat lijkt me nou echt lekker! Ik wist niet dat het tegen vet haar werkte. En ja, muntthee is de lekkerste thee!

 • Lisa's Beautybabbels

  Leuk artikel! Ik drink graag verse muntthee, heerlijk! Nu wil ik ook een muntplantje 😉

 • Bertine

  ik heb gisteren voor het eerst dat muntdrankje met citroen gemaakt, heerlijk!

 • Linda

  Koud water drink ik al met citroen en wil het zeker eens met munt erbij proberen, lijkt mij heerlijk fris! Thee drink ik ook graag met munt en ik heb nu van de Hema een mini munt tuintje om zelf verse munt te kweken 🙂
  En dat het helpt tegen een vette huid wist ik niet, nog een reden om het iedere dag te drinken 🙂

 • Nina

  Leuk artikel zeg! Ik gebruik munt eigenlijk alleen door salades heen of in verse munt thee.

 • Sascha

  Omg, munt tegen vet haar? Dat moet ik gaan proberen! 🙂 Ik hoop dat het helpt. Mijn haar wordt erg snel vet en als ik echt geen tijd heb om het te wassen, gebruik ik droogshampoo.

 • Margret

  Ik heb de munt gewoon in de tuin staan en heb van verwilderen geen probleem want dat trek ik eruit en gaat dan in de stinkende container zodat hij weer een beetje lekker ruikt……….

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.