Zwangerschapsupdate #2 (16 weken)
24 dec 2014 Mama 10

Zwangerschapsupdate #2 (16 weken)

Hoi! Vandaag is het tijd voor een tweede zwangerschapsupdate. Bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes die ik ontving naar aanleiding van mijn eerste update (klik). Deze eerste update werd erg goed ontvangen en daardoor heb ik besloten regelmatig een update te plaatsen. Vandaag daarom een tweede update! Inmiddels ben ik 16 weken zwanger en zit ik in het tweede trimester van de zwangerschap. Vandaag vertel ik hoe het gaat met de baby en hoe het verder staat met de cravings en kwaaltjes. Lezen jullie mee?

De Baby

De baby heeft inmiddels een groeispurt ondergaan en is nu ongeveer net zo groot als een Iphone 6+ (15 cm). Vanaf deze week zal de baby kunnen gaan horen. De baby zal dus stemmen en geluiden gaan ontdekken. Iets wat ik heel leuk vind, de baby zal namelijk gaandeweg onze stemmen leren herkennen. Senna is alvast heel veel liedjes aan het zingen voor de baby 😉

Controle

Vorige week zijn we bij de verloskundige geweest voor controle. De verloskundige voelde aan de buik of alles goed is en luisterde naar het hartje. Alles was prima. Over vier weken hebben we de 20-weken echo. Deze zal plaatsvinden bij de gynaecoloog in het ziekenhuis.

Gewicht

Qua gewicht heb ik niet echt het idee dat dit de afgelopen twee weken is veranderd en ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna nooit op de weegschaal sta.

Kleding

Ik heb wat nieuwe zwangerschapskleding gekocht. Ik wil er namelijk wel een beetje leuk bijlopen. Wel moet ik zeggen dat het niet heel makkelijk is om leuke positiekleding te vinden. Voor de feestdagen heb ik inmiddels iets leuks bij elkaar, deze komt vast nog wel een keer voorbij!

 verloskundige

Senna

Degene die mij volgen op instagram hebben het al kunnen lezen: Senna mocht vorige week mee naar de verloskundige. Al weken had hij het erover dat hij naar het hartje van de baby wilde luisteren en nu was het dan zo ver. Heel trots ging Senna mee, en ik vond het erg fijn dat hij er bij was. Senna echt niet wachten tot de baby geboren is. Van de week toen hij in bad zat hoorde ik hem tegen zijn badeend zeggen: shht baby niet huilen, ik ben bij je :D.

Cravings

Sinds een week zijn alle cravings naar eten helemaal voorbij. Ik heb mijn gezonde voedingspatroon weer terug! Jeej! Ik hoop dat dit de komende tijd aanhoudt. Alle trek in zoetigheid en vet eten is als sneeuw voor de zon verdwenen, ik moet er zelfs niet meer aan denken! Voorlopig ben ik dus lekker verslaafd aan fruit!

Kwaaltjes

Helaas zijn de kwaaltjes nog steeds aanwezig. Moodswings, misselijk, spugen noem het maar op. Maar zoals ik in een eerder blogje al vertelde is het allemaal voor een goed doel. Toch hoop ik stiekem dat het snel allemaal over zal zijn.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze update te lezen. Wat zouden jullie leuk vinden om in een volgend update te lezen? Zijn er bijvoorbeeld onderwerpen waar jullie nieuwsgierig naar zijn? En hebben jullie misschien tips voor een gezonde zwangerschap?

handtekening-saskia

Voor meer zwangere updates kan je mij volgen op FacebookBloglovin en/of twitter

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Zwangerschapsupdate #1 Week 14

Reacties

 • Marina

  Leuk dat deze updates blijven verschijnen, ik lees ze graag. Grappig dat Senna er zo mee bezig is. Succes met de kwaaltjes en vooral veel beterschap!

  Liefs, Marina

 • Nina Simplynspecial

  Ik vind het leuk om hierover te lezen 🙂
  Hopelijk voel je je snel wat beter!

 • Nelleke

  Wat lief dat Senna er zo’n zin in heeft. Hopen dat de kwaaltjes ook snel als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  Leuk dat je een mooi setje voor de feestdagen hebt gevonden, ik ben benieuwd hoe het eruit ziet!

 • Nelleke

  Wat lief dat Senna er zo’n zin in heeft. Hopen dat de kwaaltjes ook snel als sneeuw voor de zon verdwijnen!
  Leuk dat je een mooi setje bij elkaar hebt voor de feestdagen, ik ben benieuwd hoe het eruit ziet!

 • beautifulday4makeup

  Wat raar dat die cravings van vandaag op morgen overgegaan zijn.

 • Nesrin

  Gelukkig gaat alles goed. Kwaaltjes blijven vervelend maar moeder en baby zijn in goede gezondheid. Lief van Senna, al een echte grote broer.

 • Amy

  Leuk om deze updates te lezen en te weten hoe het met je gaat. Ontzettend vervelend, die nare kwaaltjes die erbij komen kijken. Hoop toch voor je dat je hier nog vanaf komt. Superleuk hoe Senna al meegaat in de zwangerschap.. schattig!

 • Petra

  wat leuk om dit te lezen…heerlijk dat Senna zo naar zijn broertje of zusje uitkijkt…echt grappig!

 • Iris

  Fijn dat alles goed is!

 • Rosanne

  Wat heerlijk dat het goed gaat, dat is altijd fijn. Och Senna wat lief van hem, hij is zeker te weten heel lief voor de baby. Fijne feestdagen meis, geniet ervan met je gezin <3

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv