Kirsten werd zwanger door de pil heen
21 okt 2018 Mama Zwangerschap 9

Kirsten werd zwanger door de pil heen

Onlangs plaatste ik het artikel: zwanger worden na de pil: wat je moet weten. Vooral op social media kreeg ik hierop reacties van vrouwen waarin er een aantal vertelden dat zij zwanger door de pil heen werden. Omdat ik nieuwsgierig werd naar het verhaal van deze dames heb ik aan een van hen gevraagd om haar verhaal te delen! Vandaag vertelt Kirsten hoe zij zwanger werd door de pil heen en welke gevolgen dit had. 

Het starten met de pil

Zwanger door de pil heen. Dit is een hele kleine kans en die kleine kans kwam bij mij uit.

Toen ik mijn eerste vriendje kreeg moest ik van mijn moeder aan de pil. Ik was toen net 18 jaar en vond het eigenlijk gênant om de dokter hiervoor te moeten bellen. Mijn stiefvader wilde het dus wel voor mij doen. “Met de spoedlijn van dokter …” “Hallo, mijn dochter wil aan de pil” “Daarvoor hoeft u niet het spoed nummer te bellen meneer”. Het kon dus gênanter dan dat ik had gedacht. Hahaha

Maar dus. Ik nam trouw mijn pil in en hielt netjes mijn stopweken. Ik vond het een ideale uitkomst om zelf in te plannen wanneer je ongesteld ging worden. Ook was ik in plaats van 5 dagen nog maar 3 dagen ongesteld en verdwenen mijn jeugdpuistjes als sneeuw voor de zon. Na 3 jaar ging deze relatie over en kreeg ik na een aantal maanden een nieuwe relatie.

Stopweken

Aan het begin van deze relatie nam ik de stopweek inlassen niet zo nauw meer. Ik slikte vaak mijn pil door want “het kwam nu niet zo goed uit” om ongesteld te worden. Na ongeveer 6 maanden doorslikken kreeg ik last van doorbraak bloedingen en gooide ik het roer weer om. Doorbraak bloedingen zijn nog onhandiger dan ongesteld worden tijdens je stopweek dus dit schoot ook niet op.

Ik ben in 6 jaar tijd nooit van pil gewisseld en heb altijd een standaard pil gehad. Natuurlijk vergat ik heus weleens keer mijn pil en nam ik er de volgende ochtend 2. Tot ik dit ook omgooide en juist iedere avond mijn pil in ging nemen. Dit werkte voor mij beter. In de ochtend moest ik altijd haasten naar stage of school waardoor ik er simpel weg niet aan dacht. ’s Avonds de pil in nemen was voor mij dus een stuk handiger. Dit heb ik ruim een jaar gedaan.

In de tijd dat ik wel mijn pil vergat in te nemen of mee te nemen naar mijn vriend gaf ik dit áltijd aan. “Nee, geen seks vandaag want ik heb mijn pil niet mee.” Ik was echt niet van plan ongepland zwanger te willen worden. Vaak hadden we dan gewoon geen seks of 2/10 keer met een condoom. In de tijd dat ik in de avond mijn pil in nam in plaats van in de ochtend had ik na 3 weken een stopweek. Ook als deze niet uit kwam. Ik hoor mezelf nog tegen mijn ex zeggen “schat vanaf morgen heb ik weer een stopweek, dus dan weet je dat!” Nou, die stopweek liet aardig lang op zich wachten.

Zwanger!

Normaal werd ik binnen 2 dagen nadat ik mijn stopweek had ingelast ongesteld. Nu niet. Heel raar vond ik het want ik had helemaal geen stres en ook was ik niet ziek. Na de derde dag werd ik toch aardig zenuwachtig. Ik ben denk ik elke 15 minuten naar de wc gegaan om te kijken of ik al ongesteld was geworden. Ik dacht dat het er aan zat te komen want ik had een beetje buikpijn en heeeeeeel licht bloedverlies. Het zette niet door en na de vierde dag haalde ik een zwangerschapstest. Ik geloofde nooit dat ik zwanger was dus ging redelijk nuchter de test in. Nadat er 1 streepje op de test verscheen dacht ik nog “Ach zie je wel niets aan de hand” en twee seconde later kwam er nog een streep bij. Hóé kon dit?! Klopte de test wel? Het was de allergoedkoopste test die ik kon vinden dus misschien werkte die gewoon niet. Tegelijkertijd had ik echt wel door dat dit wel zo was. Een moment om nooit meer te vergeten. Bij veel mensen is dit een fijn moment, kijk je uit naar het tweede streepje op je test en ben je blij dat het eindelijk zo ver is. Bij mij was dat niet zo. Het kindje in mijn buik was niet gepland. Dit is dan het ergste niet maar wel dat de vader van het kindje er niets mee te maken wilde hebben. Zelfs niet na 2,5 jaar relatie. Ik heb besloten dit gelukje te houden. Liever alleen dan zomaar ‘effe een kind laten weghalen’ want zo zag mijn ex dit. Nu bijna 33 weken verder ben ik onwijs trots op mijn dikke buik waar een klein meisje in groeit.

Welke anticonceptie na de zwangerschap?

Na mijn zwangerschap ga ik niet ‘direct’ weer aan de pil. Zolang ik nog geen vriend heb vind ik dit niet nodig. Ik weet wel zeker dat ik, ondanks dat ik door de pil zwanger ben geworden, de pil voor mij wel als enige optie zie.

Ik weet niet of er verschillende sterkte zijn maar dit zou ik dan met mijn dokter moeten overleggen. Een spiraaltje, prikpil of zo’n staafje in je arm vind ik allemaal niet zo fijn. Met de pil slikken heb ik geen moeite gehad. Als dit eenmaal in je ritme zit vergeet je hem echt niet zomaar.

Gelukkig hoef ik er nog niet over na te denken en moet ik er eerst voor zorgen dat mijn dochter gezond ter wereld zal komen. Ik ben niet zwanger van een ongelukje, ik ben zwanger van mijn gelukje een onaangekondigd wondertje.

Liefs, Kirsten / @mijngelukje

Heb jij ook een bijzonder verhaal welke jij wil delen? Mail mij op info@twinkelbella.nl

Reacties

 • Felicia

  Mooi verhaal dan moest het het zo zijn 🙂
  Het kindje wilde graag bij jou komen

 • Mich

  Wow wat kan ik mij vinden in jouw verhaal. Ik ben nu 22 weken zwanger van mijn ongeplande wondertje, ik werd zwanger ondanks dat ik een spiraaltje had. Mijn vriend wilde ook dat ik het weg liet halen maar ik kon dit niet. Nu zijn we over de helft en gelukkig begint mijn vriend het steeds leuker te vinden!

  Ontzettend veel geluk met je wondertje en ik heb diep respect voor je!

 • Marion

  Hoi in april 2016 ontdekte ik door stom toeval nierbekkenontsteking dat ik ook zwanger bleek te zijn toen in ziekenhuis bloed werd afgenomen. Ik had vanaf 2013 relatie met mehmet salih uit turkije. Hij vroeg me feb nog om rest van leven samen door te brengen hij ging terug. En 2 maanden later bleek ik zwanger. Hij dwong me tot abortus heb ik niet gedaan en heb besloten 36 jaar toen ervooe tw gaan. Ik was 20 jaar aan de pil en ineens ging het mis. Volgens artsen bleek dit mijn laatste kans dus heel blij met mijn lieve kleine wonder ze wordt bijna 1

 • Debby

  Ik heb sinds 2 jaar de prikpil omdat ik de tabletten steeds vergat in te nemen, wellicht aanrader ik vind het heerlijk al 2 jaar niet meer ongesteld en eens in de 12 weken een prikje

 • Anne's plek

  Wat een bijzonder en prachtig verhaal!
  Ik denk altijd dat de dingen die gebeuren, altijd een reden met zich meedragen. Sommige dingen hebben gewoon zo moeten zijn.
  Alvast veel geluk toegewenst X!
  Onlangs geplaatst door Anne’s plek: Een klein verschil, met een gigantische inpact…

 • Ilse Visscher

  Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jouw wondertje! Mooi geschreven! Heel herkenbaar ook dat van de pil denk ik.. en heel goed dat je voor je kindje hebt gekozen en niet het effe weg laten halen.. is niet niks. Respect! Heel veel geluk voor jullie, geniet van je dochtertje (nog heeeel even wachten). Liefs
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: ‘De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland’

 • Ilse Visscher

  Oh, volgens mij heb je je dochtertje al! Toch heel veel geluk gewenst!

 • Gaj

  Wat mooi dat je het gelukje noemt. Hier ook door de pil heen zwanger. Pittige periode, relatie stuk gelopen, vader zien ons mannetje alleen onder begeleiding, maar o zo dankbaar voor mijn kadootje. ♥️ Hij maakt ons gezin compleet!

 • Ann

  Gefeliciteerd met dit geweldige wonder meisje in je buik…. nog eventjes en je kan van je gelukje genieten……..
  Ook ik kan me erg vinden in jou verhaal… mijn eerste zwangerschap was ook door de pil heen.. ik werdt ook in mijn stopweek niet ongesteld. En durfde niet weer aan de pil te beginnen zonder een test… ik had wel veel stress dus gooide het in eerste instantie daarop maar wat bleek toch zwanger… achteraf was het die maand ervoor al ergens misgegaan… was 9 dagen verder als hoe het uit zou komen met de pil.. vader wilde absoluut niet… en wilde ook dat ik het weg liet halen ook ik heb voor mijn zoontje gekozen omdat ik wel een kinderwens had en er dan toch geen toekomst zou zijn tussen ons… en heb nu dus een zoontje van bijna 3 waar de vader nog nooit in beeld is geweest.. wel heeft mijn zoontje een geweldige vader waar ik nu een 2e kindje mee heb… en wat zijn we gelukkig…

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv