Wonen aan het strand!
16 jul 2015 Lifestyle 13

Wonen aan het strand!

Stel je voor dat je zomaar kon kiezen waar je zou willen gaan wonen. Geld speelt geen rol, en ook het woon-werk verkeer hoef je niet aan te denken. Kies gewoon een plekje waar je het liefste zou willen wonen. Wat zou jij kiezen?

De titel verraadt het natuurlijk al: ik zou willen wonen aan het strand. Niet dicht bij het strand of in een dorpje dichtbij, nee gewoon echt aan het strand. Dat je in de ochtend wakker wordt, de gordijnen opendoet en de zee kan ruiken en de zon ziet schijnen. Er zijn echter ontzettend veel prachtige stranden in de wereld waar ik wel zou willen wonen en waar het altijd zomer en warm is.

Dat je met zomers weer enkel maar je bikini en slippers aan hoeft te doen en zo het strand op loopt. Dat de kinderen alleen maar hun zwembroekje aan hoeven te doen en vooral hun emmertje en schepje niet moeten vergeten.

En als ik dan aan het strand zou wonen zou ik er ook voor kiezen om een hond in huis te nemen. Dan kan ik heerlijk elke ochtend met de hond gaan wandelen en de mooiste plekjes bezoeken. En ook al regent het: dan is het strand nog mooi. Met de juiste wandeluitrusting kun je zelfs met regen en wind lekker uitwaaien op het strand!

Nu heb ik stiekem al een beetje rondgekeken op de website van funda, in Nederland zijn er wel strandhuisjes, maar deze zijn niet zoals ik ze in gedachte had. In Nederland zijn de huisjes vrij klein en meer gericht op kort verblijf. In Amerika bijvoorbeeld zijn er veel meer mogelijkheden en zijn er veel mooie en luxe huizen te koop waar je vanuit je huis zo het strand op loopt. Het is zelfs mogelijk om een privé strand te kopen, hoe gaaf is dat.

Alhoewel ik Vincent er een heel groot plezier mee zal doen: verhuizen naar Amerika, zit dat er voor mij niet in. Het blijft dus bij dromen. En voor mij persoonlijk vind ik een goede tweede keuze een huis aan het water of in het bos!

Heb jij er weleens over gefantaseerd waar je graag zou willen wonen? Waar zou je willen wonen? Ik ben super benieuwd, laat je reactie achter in de comments!

 

handtekening-saskia

tb

 

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Marijke - de beste versie van jezelf

  Ik fantaseer met je mee over dat huis aan het strand… Lijkt me heerlijk en de hond heb ik al 🙂

 • Charlotte

  Lijkt me heerlijk om aan het strand te wonen! Maar dan ook op loopafstand van een gezellig winkelcentrum haha 😉

 • debby

  Het strand daar zou ik ook wel willen wonen, maar dan wel een plekje waar geen toeristen komen. Ook een huisje in de weilanden lijkt mij wat. Uitkijk tot eindeloos. Heerlijk

 • Lieke

  O jaaaaaa wonen aan het strand lijkt me zo gaaf! Je staat s’morgens op en kan zo de zee in duiken! 🙂 Helemaal te gek!

 • José

  Oh, ik zou niet aan het strand willen wonen. Ik ben niet echt een strandmens 🙂

  Ik fantaseer regelmatig over het hebben van niet te groot vrijstaand huis met een flinke lap grond. Met appelbomen, andere bomen, een moestuin en een groot grasveld met de mooiste bloemen. Ik zie mezelf al liggen in een hangmat, die ik bevestigd heb tussen twee bomen. Dochterlief lekker aan het spelen in het gras en vogeltjes die zorgen voor de nodige achtergrondmuziek. *Droomt rustig verder*

 • Iris

  Een huis dat tussen een bos en weilanden ligt, een beetje afgelegen, stallen met koeien en schapen…

 • Kirsty

  Een huisje aan het strand lijkt mij ook wel heerlijk, maar ik ben eigenlijk ook wel heel tevreden met hoe we nu wonen. Wat ik sowieso wel graag zou willen is op vakantie gaan en dan een huisje huren aan het strand, zodat je toch in ieder geval eventjes kunt doen alsof je daar woont <3

 • Manon

  Lijkt me heerlijk een huisje aan het strand!

 • Lisanne

  Leuk geschreven! Ik woon bijna aan het strand (op Ameland), als de wind goed staat word ik letterlijk wakker met golven op de achtergrond, heerlijk!

 • sandra

  Jaaaaa, een huis aan het strand.. Heerlijk lijkt me dat maar ik vind een mooi vrijstaand huis met een mooie grote tuin, met veel zon maar ook mooie bomen en schaduw ontzettend gaaf. Graag een beetje aan de bosrand maar niet te afgelegen graag..:) Moet wel makkelijk op de fiets naar de winkels kunnen gaan! hahaha.. en zo dromen we verder..

 • Emilie

  Ik zou sowieso gaan voor een huisje aan de zee. In het bos zou ik niet durven. Ik zou meteen bang zijn bij ieder gekraak dat ik zou horen! En inderdaad de geur van de zee is zo heerlijk! Begin ik zelf al te dromen 🙂

 • Amy

  Leuk artikel Saskia! Ik weet heel goed waar ik zou willen wonen.. Als het aan mij lag ging ik in Noord-Zweden aan de oostkust wonen, want hier heb je strand en zee, bos én bergen. Helaas is er qua werkgelegenheid niet zoveel te beleven dus geen strategische keus 😉

 • Joy

  Wat een heerlijke gedacht lijkt me dit. Deuren open en je staat op het strand. Dat is iets wat ik ook wel graag zou willen. Heerlijke wandelingen maken met Luna.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.