Wat is jouw droom? #1 Malu vertelt..
23 sep 2015 Lifestyle 16

Wat is jouw droom? #1 Malu vertelt..

Vorige week vertelde ik te starten met een nieuwe rubriek genaamd wat is jouw droom. Wat kreeg ik ontzettend veel leuke mailtjes en reacties hierop! Ik kan alvast vertellen dat er ontzettend mooie en inspirerende verhalen zijn binnen gekomen, ik heb er echt van genoten om ze te lezen. Vandaag deel ik met jullie het eerste verhaal van Malu. Malu vertelt over hoe ze uit een moeilijke periode uit haar leven kracht haalde en hoe haar droom hier uit is ontstaan.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Malu, mama van twee knappe knulletjes en vrouw van een geweldige kerel. Onze kinderen zijn ontstaan met de hulp van de medische wereld, daar zowel mijn man als ik vruchtbaarheidsproblemen hebben.Ik ben afgestudeerd activiteitenbegeleider en ecologisch pedagoog en werk in de gehandicaptenzorg, als begeleider op een groep waarbij de cliënten intensieve begeleiding nodig hebben. Naast deze werkzaamheden start ik heel binnenkort met de studie klinische psychologie. Studeren is een grote passie van mij, ik hou ervan om mijzelf verder te ontwikkelen en mijn kennis uit te breiden.

Wat is jouw droom?
Het is mijn droom een eigen, kleine, praktijk te hebben waar ik mensen kan begeleiden, ondersteunen en coachen. Door mijn eigen ervaringen en de theoretische kennis die ik opgedaan heb en nog ga opdoen, denk ik dat ik een geweldige praktijk kan starten waar ik hulp kan bieden aan mensen met verscheidene klachten. Mensen helpen is sowieso een kwaliteit van mij, wat ook te zien is aan het werk dat ik nu doe en in het verleden ook gedaan heb. De ander staat bij mij (vaak) centraal en daar wil ik uiteindelijk mijn eigen invulling aan gaan geven.

malu kinderen

Heb je deze droom al lang en hoe is deze ontstaan?
Deze droom is eigenlijk pas sinds kort heel concreet geworden. Ik wilde altijd al wel mensen helpen, vandaar ook mijn pedagogiek opleiding. Al had ik toen nog geen idee hoe ik dat precies wilde invullen. Toen wij in het ziekenhuis terecht kwamen met onze vruchtbaarheidsproblemen en in onze omgeving tegen veel onbegrip aanliepen, had ik het gevoel dat ik daar iets mee moest al was het op dat moment nog veel te heftig, te dichtbij, te vers. Na de geboorte van onze oudste zoon kreeg in een zeer ernstige post partum depressie, met een opname in een psychiatrisch centrum als gevolg. Nadat die periode achter de rug was, wist ik dat ik de kant van psychologie op wilde gaan. Ik wilde mensen helpen die te maken kregen met vruchtbaarheidsproblemen, depressie(s) en/of andere psychische ziekten. Door mijn eigen ervaring te combineren met de theoretische kant denk ik dat ik de perfecte hulpverlener kan zijn.

Hoe wil je deze droom bereiken?
Ik ga starten met de opleiding klinische psychologie en wil mij daarnaast verder verdiepen in bepaalde onderwerpen (zoals hechtingsproblematiek, depressies, PTTS, etc.) door specifieke colleges, lessen en workshops te volgen gegeven door professoren binnen de  psychologie/psychiatrie. Daarnaast gaat mijn partner ook starten met opleidingen gericht op psychologie, al richt hij zich op andere problematieken, zodat we er een gezamenlijk project van kunnen maken. Als de examens gehaald zijn, willen we op zoek gaan naar een mooie, niet al te grote, ruimte waar we onze praktijk kunnen starten en vanuit daar gaan we dan hopelijk heel veel mensen helpen.

malu partner

Wie of wat is jouw inspiratiebron?
Mijn inspiratiebron is absoluut mijn coach tijdens mijn pedagogiek opleiding. Ik heb zo ontzettend veel van hem geleerd, hij heeft mij vele inzichten gegeven en bovenal is hij altijd in mij blijven geloven. Die kwaliteiten zijn mij bijgebleven en tot de dag van vandaag is er nog steeds contact. Hij is een echt voorbeeld voor mij. Daarnaast zijn natuurlijk ook mijn kinderen en mijn echtgenoot mijn inspiratiebronnen, zonder hen en hun onvoorwaardelijke liefde en steun zou ik niet kunnen zijn wie ik ben. Zij geven mij kracht en vleugels.

Is er nog iets dat je aan de lezers wil meegeven?
Geloof in jezelf, altijd en overal! En denk niet dat iets onmogelijk is, want alles is mogelijk als je geloof in jezelf en jouw eigen kracht houdt.

Dankjewel Malu voor je inspirerende verhaal en de mooie foto’s met onder andere die van je prachtige kinderen! Ik wens je ontzettend veel succes bij je opleiding en bij het waarmaken van je droom!

Wil jij ook meewerken aan deze rubriek? Mail mij dan op info@twinkelbella.nl ovv Wat is jouw droom.

Wat vind jij van het verhaal van Malu?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Loene

  Wauw, wat een ontzettend inspirerend verhaal! Ik vind het stoer van je dat je mensen wil gaan helpen die psychische problemen hebben. Heel goed! En wat heb je 2 schattige zoontjes!
  Zelf weet ik nu al dat ik biologisch geen kinderen kan krijgen, dus ik denk dat ik inderdaad aangewezen ben op de medische wereld. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; een heel inspirerende post! Liefs, Loene.

 • Martina

  Originele, mooie rubriek zeg!

 • Celine

  Wat een mooi en inspirerend verhaal! Liefs, Celine

 • Els

  Wow wat een mooie droom, ik hoop voor jullie dat hij werkelijkheid word

 • Josan

  Mooi om te lezen. Ik merk dat die tip, in jezelf geloven, steeds belangrijker is naarmate ik ouder word.

 • Ysanne

  Super leuke en vooral interessante rubriek! Mooi verhaal ook 🙂

 • Rosanne

  Wat een mooi verhaal Malu. Ik wens je veel succes met het verwezenlijken van jouw droom, maar dat gaat vast goed komen!

 • Leonie

  Wat een mooi verhaal! En een onwijs toffe droom ook. Het lijkt me enorm leuk om een eigen praktijk op te zetten, zeker in jouw/jullie vakgebied!

 • Sandra

  Wat een gaaf idee voor een rubriek! Hier zullen echt de meest mooie en inspirerende verhalen komen, gok ik zo. Deze droom vind ik in ieder geval al heel gaaf en ambitieus. Ik kan me eigenlijk ook wel vinden in jouw droom! Jij/jullie komen er wel, veel succes. 🙂

 • Margo

  Ik vind het altijd zo knap als mensen iets positiefs kunnen halen uit een nare gebeurtenis. Heb heel veel bewondering voor je, Malu! Heel veel succes met de studies samen.

 • Iris

  Dat is een erg mooie droom! Iets waar je jaren later nog veel aan hebt, zowel zelf als anderen.

 • Els

  Wat een mooi idee. Wat een verhaal! En idd geloven in jezelf is belangrijk. Dat moet ik eens goed oefenen :-).

 • Anne-Sterre

  Erg inspirerend verhaal van een vrouw die zich door niets laat tegenhouden. Zo zouden er meer mensen mogen zijn.

 • Angelique

  Jeetje wat een ambitie! Heel fijn om te lezen. En dat van het onbegrip, inderdaad, zo heb ik me ook vaak gevoeld.

 • Malu

  Wauw, wat een lieve reacties!

 • Channah

  Hele mooie droom en heel veel respect!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.