Wat is jouw droom? #3 Dionne vertelt..
7 okt 2015 Lifestyle 21

Wat is jouw droom? #3 Dionne vertelt..

Het is weer woensdag en dat betekent dat het weer tijd is voor de rubriek wat is jouw droom? Vandaag het verhaal van Dionne die besloot om alleen op reis te gaan naar Spanje. Lees mee met dit inspirerende verhaal!

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Dionne en ik ben 23 jaar oud. In juni heb ik mijn HBO diploma Social Management in ontvangst genomen. In het dagelijks leven werk ik nog op een kinderdagverblijf, maar ik ben op zoek naar een baan die aansluit bij mijn HBO opleiding.

Wat is jouw droom?

Mijn droom was om een tijdje in Spanje ‘te wonen’ en een rondreis te maken in mijn eentje. Spanje en ik zijn op een of andere manier met elkaar verbonden en Spanje voelt voor mij als thuis.

Dionne

Heb je deze droom al lang en hoe is deze ontstaan?

Deze droom heb ik al geruime tijd. Toen ik jong was en nog op de basisschool zat vond ik Spanje altijd al een mooi land. Toen ik op de middelbare school de kans kreeg om Spaans te leren, greep ik die kans met twee handen aan. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ook de Spaanse taal erg leuk en interessant vond. In de twee jaar die volgenden ging ik altijd op vakantie naar Spanje en zocht ik allerlei informatie op over Spanje. In 2012 heb ik ervoor gekozen om in de zomervakantie naar Alicante te gaan waar ik een taalcursus heb gevolgd. Ik wilde graag de taal nog beter leren spreken. Tijdens mijn taalreis heb ik de tijd van mijn leven gehad en het proefde naar meer. Op mijn HBO opleiding volgde ik Spaanse taal en cultuur als extra vak en besloot ik op zoek te gaan naar een stage plek in Spanje. Helaas, was er in dit tijd grote crisis in Spanje, waardoor ik geen stage plek kon vinden. Nu ik afgestudeerd ben, is het waarschijnlijk de laatste kans om voor langere tijd naar het buitenland te gaan, dus ik greep die kans met beide handen aan. Van juni tot en met augustus heb ik fulltime gewerkt op het kinderdagverblijf om genoeg geld te sparen voor mijn reis. In september was het zo ver. Ik vertrok in mijn eentje naar Barcelona waar mijn reis naar Spanje begon. Ik vloog naar Barcelona en vervolgde mijn reis verder met de trein naar een heleboel Spaanse steden.

Hoe wil je deze droom bereiken?

Door geld te sparen en het gewoon te doen. Ik maak hem op dit moment waar. Ik ben op dit moment een reis aan het maken door Spanje. Hoewel het misschien eng klinkt om in je eentje te gaan reizen, opent het ontzettend veel deuren, leer je heel veel mensen kennen en is het een hele gave ervaring.

dionne

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Ik heb niet echt een inspiratie bron, het was meer dat ik een voorliefde heb voor Spanje en ik graag wilde ervaren hoe het is om er voor langere tijd te zijn.

Is er nog iets dat je aan de lezers wil meegeven?

Twijfel niet en ga het gewoon doen. Je leert jezelf kennen en het is absoluut een aanrader.

Dankjewel Dionne voor je verhaal en foto’s! Ik vind het onwijs gaaf en stoer dat je deze keuze gemaakt hebt en wens je al het geluk toe! Wil je meer lezen over Dionne? Zij heeft haar eigen blog.

Wat vind jij van het verhaal van Dionne? Heb jij er ook weleens over gedroomd om te vertrekken naar het buitenland?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • debby

  Wat een prachtige droom en wat geef jij een mooie tip op het laatst

 • Céline

  Wat een mooie droom! En wat tof dat je het gewoon waarmaakt en aan het reizen bent! Geniet ervan! Liefs, Celine

 • Channah

  Super leuke droom, als ik nog geen kindje had gehad, dan had ik dit ook zeker willen doen. Al willen mijn vriend en ik ooit nog emigreren naar het buitenland, dus ik heb zo’n vermoeden dat ik toch min of meer dezelfde droom kan waarmaken, alleen dan met gezin, haha!

 • Annelies

  Je hebt wel echt een hele mooie droom! Gewoon doen is vaak wel de beste maner anders ga je te veel nadenken en komt er niets van. Geld sparen is wel even handig inderdaad 😉

 • Marjon

  Wat een mooie droom! Inderdaad, je moet het gewoon doen! 🙂

  Liefs xx

 • Chris

  Dat is een prachtige droom. Dromen zijn inderdaad vaak een kwestie van gewoon doen. Dan krijg je in ieder geval geen spijt, dat je het nooit geprobeerd hebt.

 • Nesrin

  Mooi om te lezen en vooral het ‘gewoon doen’ boodschap is knallend.

 • jeapiebel

  Mooi dat zij al droom heeft van jonge leeftijd en haar droom najaagt. Leuk verhaal. Stap voor stap. Dionne ziet er erg jong uit.

  • Dionne

   Dank je wel! Ik ben 23, dus nog best jong ja.

   • jeapiebel

    Ik bedoel je ziet er nog jonger uit dan 23. Hopelijk geen belediging. 🙂 De meeste vrouwen willen er graag jonger uitzien. Maar sommige jonge vrouwen vind dat niet fijn. Ik bedoel het als compliment. Ik had al gezien hoe oud je bent.

    • Dionne

     Nee hoor, ik vind het geen belediging. Ik krijg het vaak te horen en vind het niet erg.

 • Bente

  Leuk om te lezen dat Dionne haar droom achterna is gegaan en hem as we speak uitvoert!

 • Ysanne

  Ik lees Dionne haar blog zelf ook, heel leuk dat ze dit is gaan doen!

 • Angelique

  Super om te lezen dat je het gewoon bent gaan doen! Zo zie je maar; waar een wil is, is een weg

 • Iris

  Gaaf, zo alleen op reis gaan. Spanje lijkt me een heel mooi land. Helaas kon ik op school geen Spaans kiezen, waardoor alles van de basisschool is weggezakt.

 • Florentine

  Wat gaaf! En al helemaal omdat ik zelf nu in Spanje woon 😉

 • Rianne

  Ik volg Dionne al en heb al veel mooie foto’s van Spanje voorbij zien komen op instagram! Heel gaaf dat je je droom achterna bent gegaan! 🙂

 • Jeanine

  Wat knap dat je je droom aan het verwezenlijken bent Dionne. Spanje is ook een prachtig land. Is het niet vanwege de omgeving dan wel om het eten en de cultuur.

 • Anne-Sterre

  Leuk hoor! Zou het niet snel alleen doen, eerder samen met mijn vriend een reis maken.

 • Bianca

  Wat een leuke droom en leuk dat je hem al aan het waarmaken bent! Ik zou er wel mijn oude dag willen slijten ^^

 • Tessa

  Jaaa! Spanje is tof! Ik wilde graag voor een half jaar weg, dus dat heb ik na mijn studie gedaan. Ik heb als au pair in Madrid gezeten. Super dat je je droom gevolgd hebt!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.